کد خبر: ۱۳۰۹۱۱
ساندویچ فلافل هم با افزایش ۶۵۰ درصدی قیمت لاکچری شد؛

ساده ترین تفریحات از دست ایرانیان رفت!

«غذا خوردن» و «رستوران گردی» در سال‌های اخیر و در نبود و گرانی تفریحات معمول، برای خانواده‌های ایرانی یک تفریح بوده است؛ تفریحی که البته این روزها غول تورم و گرانی آن را از چنگ آنها در آورده است. این روز‌ها رستوران‌های شلوغ، غذاهای رنگارنگ و متنوع کمتر به چشم می‌خورند.

 گفت‌وگو با صاحبان رستوران‌ها به گرانی افسارگسیخته مواد اولیه و کاهش چشمگیر مشتریان ختم می‌شود.
این روز‌ها حتی ساندویچ فلافل  با تمام سادگی و دم‌دستی بودن به غذایی لاکچری بدل شده است؛ قیمت هر ساندویچ فلافل از سال ۱۳۹۷ تاکنون ۶۵۰درصد افزایش یافته و به میانگین قیمتی ۴۵ هزار تومان رسیده است، مبلغی که شهروندان با آن در سال ۱۳۹۷ می‌توانستند یک پرس سبزی پلو با گردن گوسفند بخورند؛ اما تنها فلافل نیست که در این مدت افزایش قیمت چند صد درصدی را تجربه کرده است؛ دست گذاشتن بر روی هر گزینه در فهرست غذای فست‌فود‌ها و رستوران‌ها از تورم بالای ۳۰۰ درصد طی ۴ سال گذشته حکایت دارد.
سالاد سزار رکوردار گرانی
زمانی فست فودها مکانی برای تفریح قشر متوسط و حتی کم‌درآمد جامعه بودند؛ فهرست غذا فست‌فود‌ها شامل تنوع غذایی بود که از ۶ تا ۵۰ هزار تومان را در بر‌می‌گرفت اما با گذشت ۴ سال غذاهای زیر ۱۰۰ هزار تومان به سختی در این فهرست گنجانده شده‌اند.
 در میان  فست فودها،  ساندویچ رست‌بیف از سال ۱۳۹۷ تاکنون افزایش قیمت ۴۳۱ درصدی، چیز برگر افزایش قیمت ۴۵۲ درصدی و ماشروم برگر افزایش قیمت ۴۶۰ درصدی را تجربه کرده است.اما رکورد افزایش قیمت به سالاد سزار تعلق می‌گیرد که ۹۱۹ درصد گران شده و البته  قیمت سیب‌زمینی تنوری ۵۳۱ درصد افزایش داشته است؛اما غذای ایتالیایی محبوب ایرانیان به نسبت افزایش قیمت کمتری داشته و مثلا پیتزا سبزیجات از سال ۱۳۹۷ تاکنون ۳۶۴درصد و پیتزا استیک نیز در این مدت ۳۳۳درصد گران شده است.
رشد عجیب دهک‌های کم برخوردار
دهک‌هایی که در سال ۱۳۹۱ تنها ۱۶درصد از جمعیت را تشکیل می‌دادند و در سال ۱۳۹۴ تعداد آنها به ۲۲ درصد جمعیت رسید و اتخاذ سیاست‌های نادرست برای دهه‌ها، سیاست‌هایی که در راستای آن نرخ سرمایه‌گذاری به پایین‌ترین حد رسید، تولید و توزیع محدود شد و رشد اقتصادی درجا زد، درصد نفوذ این دهک‌ها به جامعه را امسال به ۷۰ درصد رساند و ریشه فقر را در زمین تقویت کرد.خانوار‌هایی با درآمد متوسط جامعه نیز زمانی مراجعه به رستوران‌های سنتی را تفریح تلقی می‌کردند، رستوران‌هایی که فهرست غذایی آنها حال زیر ۱۵۰ هزار تومان نمی‌آید؛ طبق بررسی‌ها،میانگین قیمت کباب‌های ساطوری بناب در بازه زمانی ۴ ساله ۵۱۱، کباب بختیاری ۴۴۲، بال کبابی ۳۳۶ و جوجه مخصوص ۵۰۵درصد رشد داشته است؛اما دهک‌های کم‌درآمد و با درآمد متوسط تنها قربانیان تورم نبوده‌اند و نیستند و به تبع تورم اگر همچنان پرسرعت به حرکت خود ادامه دهد قربانیان بیشتری خواهد گرفت و به زودی دهک‌های اول جامعه را نیز درگیر خواهد کرد.
تن ماهی بی‌کیفیت گران‌تر شد!
حتی تن ماهی كه از آن به عنوان غذای فقرا یاد می‌شود،با  افزایش‌‌ بی‌رویه قیمت به  صورت كامل  از سبد خانوار حذف و تبدیل به یک محصول لاکچری شده است.قیمت هر قوطی تن ماهی ۱۸۰ گرمی بسته به نوع و برند آن در بازار مصرف از ۳۱هزار تومان تا بالای ۴۰ هزار تومان متغیر است و تولیدكنندگان می‌گویند این قیمت برایشان به صرفه نیست. محمد میررضوی، دبیر سندیکای کنسرو در گفت‌وگویی عنوان کرده بود: قیمت ماهی ۵۰ درصد، روغن ۶ برابر، دستمزد کارگر ۵۷ درصد و قیمت درب و قوطی ۳۵ درصد گران شده است، لذا ما مجبوریم قیمت تن ماهی ۱۸۰گرمی را به ۴۵ هزار تومان برسانیم.نکته مهم اینجاست که در حال حاضر قیمت تن ماهی در بازار در همین حدود است اما مردم قادر به خرید آن نیستند، از طرفی مصرف کنندگان از کیفیت تن‌ماهی‌های موجود در بازار گلایه دارند.یک مصرف‌کننده می‌گوید:  تن ماهی طعم تلخی دارد و رنگ آن نیز به سیاهی می‌زند به همین جهت و با توجه به افزایش قیمتی که این محصول داشته، ترجیح می‌دهد از خرید این محصول صرفه نظر کند.نمی‌دانم دلیل این افت کیفیت چیست؟ با توجه به اینکه قیمت تن ماهی نیز افزایش چشمگیری داشته و برای خرید آن نیز باید هزینه زیادی پرداخت کرد.اگر قرار باشد هزینه تمام شده تولید به نحوی افزایش یابد که مردم قادر به خرید کالا نباشند، فلسفه آن تولید چیست؟
دولت سیزدهم ابر تورم ایجاد کرد
با توجه به سیاست‌های اتخاذ شده در دولت سیزدهم مبنی بر حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و همچنین تشدید کسری بودجه با افزایش آن از ۹۰۰ هزار میلیارد تومان به هزار و ۵۰۰ هزار میلیارد تومان در دولت سیزدهم و رشد افسارگسیخته نقدینگی و افزایش نرخ ارز به نظر نمی‌رسد که آتش تورم خاکستر شود و باید آماده تجربه تورم‌های بالا در ماه‌های پیش‌رو بود، تورمی که به گفته کارشناسان حال به ابرتورم بدل شده است.

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد
1401/5/24 -  شماره 5187
جستجو
جستجو
بالای صفحه
کد خبر: ۱۳۰۹۱۱
ساندویچ فلافل هم با افزایش ۶۵۰ درصدی قیمت لاکچری شد؛

ساده ترین تفریحات از دست ایرانیان رفت!

«غذا خوردن» و «رستوران گردی» در سال‌های اخیر و در نبود و گرانی تفریحات معمول، برای خانواده‌های ایرانی یک تفریح بوده است؛ تفریحی که البته این روزها غول تورم و گرانی آن را از چنگ آنها در آورده است. این روز‌ها رستوران‌های شلوغ، غذاهای رنگارنگ و متنوع کمتر به چشم می‌خورند.

 گفت‌وگو با صاحبان رستوران‌ها به گرانی افسارگسیخته مواد اولیه و کاهش چشمگیر مشتریان ختم می‌شود.
این روز‌ها حتی ساندویچ فلافل  با تمام سادگی و دم‌دستی بودن به غذایی لاکچری بدل شده است؛ قیمت هر ساندویچ فلافل از سال ۱۳۹۷ تاکنون ۶۵۰درصد افزایش یافته و به میانگین قیمتی ۴۵ هزار تومان رسیده است، مبلغی که شهروندان با آن در سال ۱۳۹۷ می‌توانستند یک پرس سبزی پلو با گردن گوسفند بخورند؛ اما تنها فلافل نیست که در این مدت افزایش قیمت چند صد درصدی را تجربه کرده است؛ دست گذاشتن بر روی هر گزینه در فهرست غذای فست‌فود‌ها و رستوران‌ها از تورم بالای ۳۰۰ درصد طی ۴ سال گذشته حکایت دارد.
سالاد سزار رکوردار گرانی
زمانی فست فودها مکانی برای تفریح قشر متوسط و حتی کم‌درآمد جامعه بودند؛ فهرست غذا فست‌فود‌ها شامل تنوع غذایی بود که از ۶ تا ۵۰ هزار تومان را در بر‌می‌گرفت اما با گذشت ۴ سال غذاهای زیر ۱۰۰ هزار تومان به سختی در این فهرست گنجانده شده‌اند.
 در میان  فست فودها،  ساندویچ رست‌بیف از سال ۱۳۹۷ تاکنون افزایش قیمت ۴۳۱ درصدی، چیز برگر افزایش قیمت ۴۵۲ درصدی و ماشروم برگر افزایش قیمت ۴۶۰ درصدی را تجربه کرده است.اما رکورد افزایش قیمت به سالاد سزار تعلق می‌گیرد که ۹۱۹ درصد گران شده و البته  قیمت سیب‌زمینی تنوری ۵۳۱ درصد افزایش داشته است؛اما غذای ایتالیایی محبوب ایرانیان به نسبت افزایش قیمت کمتری داشته و مثلا پیتزا سبزیجات از سال ۱۳۹۷ تاکنون ۳۶۴درصد و پیتزا استیک نیز در این مدت ۳۳۳درصد گران شده است.
رشد عجیب دهک‌های کم برخوردار
دهک‌هایی که در سال ۱۳۹۱ تنها ۱۶درصد از جمعیت را تشکیل می‌دادند و در سال ۱۳۹۴ تعداد آنها به ۲۲ درصد جمعیت رسید و اتخاذ سیاست‌های نادرست برای دهه‌ها، سیاست‌هایی که در راستای آن نرخ سرمایه‌گذاری به پایین‌ترین حد رسید، تولید و توزیع محدود شد و رشد اقتصادی درجا زد، درصد نفوذ این دهک‌ها به جامعه را امسال به ۷۰ درصد رساند و ریشه فقر را در زمین تقویت کرد.خانوار‌هایی با درآمد متوسط جامعه نیز زمانی مراجعه به رستوران‌های سنتی را تفریح تلقی می‌کردند، رستوران‌هایی که فهرست غذایی آنها حال زیر ۱۵۰ هزار تومان نمی‌آید؛ طبق بررسی‌ها،میانگین قیمت کباب‌های ساطوری بناب در بازه زمانی ۴ ساله ۵۱۱، کباب بختیاری ۴۴۲، بال کبابی ۳۳۶ و جوجه مخصوص ۵۰۵درصد رشد داشته است؛اما دهک‌های کم‌درآمد و با درآمد متوسط تنها قربانیان تورم نبوده‌اند و نیستند و به تبع تورم اگر همچنان پرسرعت به حرکت خود ادامه دهد قربانیان بیشتری خواهد گرفت و به زودی دهک‌های اول جامعه را نیز درگیر خواهد کرد.
تن ماهی بی‌کیفیت گران‌تر شد!
حتی تن ماهی كه از آن به عنوان غذای فقرا یاد می‌شود،با  افزایش‌‌ بی‌رویه قیمت به  صورت كامل  از سبد خانوار حذف و تبدیل به یک محصول لاکچری شده است.قیمت هر قوطی تن ماهی ۱۸۰ گرمی بسته به نوع و برند آن در بازار مصرف از ۳۱هزار تومان تا بالای ۴۰ هزار تومان متغیر است و تولیدكنندگان می‌گویند این قیمت برایشان به صرفه نیست. محمد میررضوی، دبیر سندیکای کنسرو در گفت‌وگویی عنوان کرده بود: قیمت ماهی ۵۰ درصد، روغن ۶ برابر، دستمزد کارگر ۵۷ درصد و قیمت درب و قوطی ۳۵ درصد گران شده است، لذا ما مجبوریم قیمت تن ماهی ۱۸۰گرمی را به ۴۵ هزار تومان برسانیم.نکته مهم اینجاست که در حال حاضر قیمت تن ماهی در بازار در همین حدود است اما مردم قادر به خرید آن نیستند، از طرفی مصرف کنندگان از کیفیت تن‌ماهی‌های موجود در بازار گلایه دارند.یک مصرف‌کننده می‌گوید:  تن ماهی طعم تلخی دارد و رنگ آن نیز به سیاهی می‌زند به همین جهت و با توجه به افزایش قیمتی که این محصول داشته، ترجیح می‌دهد از خرید این محصول صرفه نظر کند.نمی‌دانم دلیل این افت کیفیت چیست؟ با توجه به اینکه قیمت تن ماهی نیز افزایش چشمگیری داشته و برای خرید آن نیز باید هزینه زیادی پرداخت کرد.اگر قرار باشد هزینه تمام شده تولید به نحوی افزایش یابد که مردم قادر به خرید کالا نباشند، فلسفه آن تولید چیست؟
دولت سیزدهم ابر تورم ایجاد کرد
با توجه به سیاست‌های اتخاذ شده در دولت سیزدهم مبنی بر حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی و همچنین تشدید کسری بودجه با افزایش آن از ۹۰۰ هزار میلیارد تومان به هزار و ۵۰۰ هزار میلیارد تومان در دولت سیزدهم و رشد افسارگسیخته نقدینگی و افزایش نرخ ارز به نظر نمی‌رسد که آتش تورم خاکستر شود و باید آماده تجربه تورم‌های بالا در ماه‌های پیش‌رو بود، تورمی که به گفته کارشناسان حال به ابرتورم بدل شده است.

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد