اهوازیها از این سینما خاطرات زیادی دارند؛ به ویژه در زمان جنگ که فیلمهای ایرانی و خارجی بسیاری در آن به نمایش درمیآمد که از جمله آنها میتوان به فیلم «فرار به سوی پیروزی» محصول ۱۹۸۱ آمریکا به کارگردانی جان هیوستون اشاره کرد که در آن بازیگرانی چون مایکل کین، سیلوستر استالونه، پله و...ایفای نقش کردهاند. همچنین فیلمهای ایرانی در ژانر جنگی با نامهای «کانیمانگا» ساخته سیفالله داد و «کمینگاه» ساخته گروه کارگردانان که هر دو محصول ۱۳۶۶ سال هستند از جمله فیلمهایی بودند که گیشه «سینما قدس» اهواز را پررونق کرده بودند. اکنون خبر رسیده که مالک این سینما خوابهایی برای آن دیده و چه بسا روزی جار بزنند «سینما قدس» اهواز که بنای آن واجد ارزش تاریخیـفرهنگی است دیگر وجود ندارد. خلاصه اینکه معلوم نیست «سینما قدس» اهواز تا کی سرپا میماند و مگر کلانشهر اهواز چند سینمای به دردبخور دارد که یکیشان تعطیل و در آستانه نابودی باشد!؟ چارهای باید جست و کاری باید کرد.
در همین راستا رییس انجمن دوستداران میراث فرهنگی خوزستان با اشاره به تعطیلی «سینما قدس» اهواز گفت: بلاتکلیفی و امکان تخریب «سینما قدس» اهواز نگرانی و تهدیدی است که از گذشته وجود داشته و کماکان پابرجا است. سعید محمدپور با اشاره به اینکه «سینما قدس» اهواز بعد از انقلاب در تملک حوزه هنری بود، خاطرنشان کرد: در آن زمان «سینما قدس» توسط حوزه هنری به مالک اصلی واگذار شد و خریدار با هدف تجاریسازی تصمیم به تخریب این سینما گرفت اما از آنجایی که این بنا ارزش میراث فرهنگی داشت با مخالفت مواجه شد. این کارشناس حقوق با تاکید بر اینکه حقوق و تکالیف مالکان آثار واجد ارزش تاریخی ـ فرهنگی باید روشن شود اظهار کرد: این سینماها ارزش تاریخی ـ فرهنگی دارند و کارکرد خوبی میتوانند داشته باشند. از این رو، زیر چتر حمایت میراث فرهنگی و اداره راه شهرسازی بودنشان موجه است. یعنی باید ترتیبی اتخاذ شود که میراث فرهنگی و اداره راه و شهرسازی با همکاری هم به مالکان اصلی زمین معوض بدهند تا مالکان این بناهای قدیمینیز دچار عدمالنفع نشوند. به باور این دوستدار میراث فرهنگی: با سیاستگذاری و ارایه مشوقها به مالکان خصوصی میتوان از نابودی سینماهای قدیمیجلوگیری کرد. محمدپور در پاسخ به این پرسش که آیا راهکاری برای رفع بلاتکلیفی و وضعیت بیدفاع «سینما قدس» در برابر تخریب وجود دارد گفت: با توجه به اینکه این سینما ارزش و جنبه تاریخی دارد باید هر چه زودتر در فهرست آثار واجد ارزش تاریخی ـ فرهنگی یا حتی در فهرست آثار ملی قرار گیرد.
وی افزود: در همین زمینه در شهرستان اهواز نیز به منظور توسعه فرهنگی سینماهای متعددی از جمله «سینما قدس»، «سینما ساحل»، «سینما شهرفرنگ» که اکنون به «سینما بهمن» معروف است و نیز «سینما آپادانا» که متاسفانه در سالهای اخیر تخریب شد و... ساخته شدند. این دوستدار میراث فرهنگی با اشاره به این که پس از پیروزی انقلاب و بعد از جنگ تحمیلی تعداد درخور توجهی از سینماها سالم ماندند گفت: در گذشته خوشبختانه تراکمفروشی و تجاریسازی بناها رواج نداشت و اکثر سینماهای این شهر از چشم سازندگان دور ماندند اما هر چه میگذرد سینماهای بازمانده از گذشته آرامآرام در حال حذف شدن از حوزه فرهنگی استان هستند و روند تجاریسازی و توسعه شهری سینماهای قدیمیو شناسنامهدار این شهرستان را هدف قرار داده که در چند سال گذشته تا به امروز برخی از سینماهای این شهرستان از جمله آپادانا را از پای درآورده است. محمدپور درباره سرنوشت سینماهای قدیمیکه در معرض تخریب قرار گرفتهاند توضیح داد: با بررسی به این نتیجه میرسیم که بسیاری از سینماهای قدیمیاین استان همانند گذشته نقش فرهنگی قدرتمندی در جامعه ندارند و این بلاتکلیفی و تعطیلی در درازمدت میتواند باعث شود سینماهای قدیمیتغییر کاربری دهند و برخی نیز که بلاتکلیف هستند فرسوده و به مرور تخریب شوند. او معتقد است: اگر کمیهوشیاری به خرج دهیم میفهمیم که خاطره جمعی مشترک و گذشته نزدیکی که دلالت تاریخی دارد باید مورد حفاظت قرار گیرد و بدانیم این حفاظت باعث میشود تصویر واقع بینانهای نسبت به گذشته پیدا کنیم. رییس انجمن دوستداران میراث فرهنگی خوزستان با تاکید بر اینکه شرایط باید مهیا شود تا سینماهای به فراموشی سپرده شده احیا شوند متذکر شد: اگر یکی از سینماهای اهواز که سابقه طولانی دارند تخریب شود بخشی از خاطره جمعی گروهی از افراد از بین خواهد رفت و این امر به قطع تاثیر بدی به جای خواهد گذاشت. او با بیان اینکه حافظه تاریخی یک شهر در گرو بناهای تاریخی آن است گفت: اگر حمایت درستی با هدف حفظ این سینماها صورت بگیرد میتوان امیدوار بود که تعطیلی و تخریب برای سینماهای قدیمیرخ ندهد.