امروزه اجاره نشینی و افزایش افسار گسیخته اجارهبها اصلیترین انگیزه افراد به سمت خانه دار شدن است. اما باید در نظر داشت که با وجود تورم و قیمتهای سر به فلک کشیده زمین و مسکن، شانس صاحبخانه شدن برای همه افراد یکسان نیست، تا جایی که امروزه در کشور ما خانه دار شدن برای بسیاری از مردم تبدیل به رویایی دست نیافتنی شده است.
از این رو بسیاری از افراد کمدرآمد جامعه برای اینکه راحتتر بتوانند صاحبخانه شوند به سمت زندگی در طرحهایی مانند مسکن مهر تشویق میشوند. البته باید این نکته را در نظر گرفت که این افراد، با وجود خانه دار شدن باز هم به دلیل نبود یا کمبود برخی از امکانات مهم و ضروری در محیط زندگی خود، ناچارند مدتها با نبود امکانات و محرومیتهای اجتماعی دست و پنجه نرم کنند. اهالی «مسکن مهر پیتاک کوی زیباشهر دزفول» نیز که اغلب از اقشار ضعیف جامعه و برخی نیز افراد معلول و کم توانی هستند، علی رغم حقوق شهروندی خود، موانع و محرومیتهای بسیاری را در محل سکونتشان متحمل میشوند.
به عنوان نمونه نبود نانوایی و مغازه، نبود فضای سبز و همچنین عدم دسترسی به وسایل حمل و نقل عمومیشهری از مهمترین مشکلات اهالی مسکن مهر پیتاک است که گله و نارضایتی آنان را نیز به دنبال داشته است.
از سویی دیگر، کمبود سطل آشغال و وجود زبالههایی که در اطراف سطلها سرازیر شده سندی دیگر از کم توجهی نهادهای مربوط به امکانات رفاهی و بهداشتی این مردم است؛ چرا که به گفته یکی از ساکنان، ماشین حمل زباله فقط یک روز در هفته را صرف جمع آوری زبالههای آن محل میکند. بنابراین به دلیل تجمع طولانی مدت زبالهها هم بوی بد و رنجآوری از آنها به مشام میرسد و هم بازیچه خرابکاری سگهای ولگرد و بیابانی آن محل میشوند. در کنار همه اینها، یکی دیگر از دغدغههای ساکنان پیتاک افت فشار و قطعی مکرر آب است، تا جایی که حتی گاهی اوقات بدون هماهنگی و اطلاع قبلی چندین روز آب خانههای این محله را قطع میکنند.
رییس اداره راه و شهر سازی دزفول در خصوص مشکلات مسکن مهر پیتاک اظهار کرد: رفع مشکلات اجتماعی مردم این محل نیازمند ارائه خدمات شهرداری دزفول است و علاوه بر آن، ما هم به عنوان متولی شهرسازی در حال پیگیری برای فراهم کردن زیرساختهای مهم و ضروری در این محله هستیم. «ابوذر موحد» با اشاره به اینکه ساخت مغازه و بخشهای تجاری به زودی در دستور کار قرار میگیرد افزود: برای تاسیس مسجد نیز یک نفر به عنوان متقاضی قرار است پس از دریافت مجوز از اداره اوقاف و امور خیریه دزفول، با در اختیار گرفتن زمین، کار ساخت و ساز آن را شروع کند. همچنین برای ساخت و تاسیس مدرسه نیز قرار شده از سوی اداره نوسازی مدارس اقداماتی صورت گیرد. وی در پاسخ به سوال ما، در خصوص ضرورت احداث نانوایی در این محل بیان داشت: برای ساخت نانوایی نقشه تفکیکی را انجام دادهایم و به محض داشتن تاییدیهای که از منظر شهرسازی مورد قبول قرار گیرد، زمین برای مزایده واگذار خواهد شد و افراد میتوانند در مزایده شرکت کنند تا در بین شرکت کنندگان برنده و سازنده نانوایی مشخص شود. رییس اداره راه و شهرسازی شهرستان دزفول افزود: ما در حال حاضر مشغول تفکیک قطعات تجاری در محل مسکن مهر پیتاک هستیم که در صورت گرفتن تاییدیههای مورد نظر، میتوان برای فراهم کردن تاکسی و وسایل حمل و نقل عمومینیز تدابیری اندیشید، زیرا قرار شده قطعهای زمین به منظور ساخت پارکینگ برای تاکسی و سرویس نیز در نظر گرفته شود. موحد با بیان اینکه ما در تلاش هستیم تا در یکی دو ماهه آینده کار تفکیک قطعات تجاری انجام شود، افزود: زمینی مشخص شده در آن محل وجود دارد که اگر شهرداری دزفول اراده کند ما آن قطعه زمین را به منظور احداث فضای سبز و محیط تفریحی در اختیار این سازمان قرار خواهیم داد. به هر حال، رفع محرومیت و حل مشکلات اهالی «مسکن مهر پیتاک کوی زیباشهر دزفول» که حاصل غفلت و بی توجهی از زمان ساخت آن است، تدبیر و اراده جدی مسئولان شهرستان را میطلبد؛ چرا که با گفتار درمانی و وعدههای بی سرانجام، گره از مشکلات ساکنان این محل باز نخواهد شد.
ناگفته نماند با وجودی که اهالی پیتاک بارها برای رفع معضلات محل زندگی خود مطالبات زیادی از ادارات و نهادهای مختلف داشته اند اما علی رغم پیگیریهای بسیارشان هیچ گونه خدمت و حتی پاسخی از سوی ادارات دریافت نکرده اند. بنابراین تامین زیر ساختهای ضروری و رفع دغدغههای اجتماعی این افراد که غالبا از قشر ضعیف و کم توان جامعه هستند بیش از سخنرانی و نامهنگاری مدیران دولتی، نیازمند اقدامات صادقانه و خالصانه آنهاست.