سیماسادات لاری گفت: تا دیروز ۲۶ شهریور ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۹۸۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۷۲۶ نفر از آنها بستری شدند. وی افزود: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۴۱۰ هزار و ۳۳۴ نفر رسید. لاری گفت: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۷۹ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۲۳ هزار و ۶۳۲ نفر رسید.به گفته وی خوشبختانه تا کنون ۳۵۲ هزار و ۱۹ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. وی افزود: ۳۸۲۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. وی ادامه داد: تا کنون سه میلیون و ۶۴۱ هزار و ۵۸۱ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است. به گفته وی، بر اساس آخرین اطلاعات کرونا در کشور، استانهای تهران، مازندران، گیلان، قم، اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، کرمان، خراسان شمالی، سمنان، یزد، زنجان و قزوین در وضعیت قرمز قرار دارند. لاری افزود: همچنین استانهای آذربایجان غربی، البرز، فارس، لرستان، هرمزگان، اردبیل، بوشهر، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی، مرکزی، ایلام، چهارمحال و بختیاری، گلستان و خوزستان در وضعیت هشدار قرار دارند
معاون کل وزیر بهداشت: هیچ استانی ایمن نیست
معاون کل وزیر بهداشت گفت: هم اکنون بیشترین نگرانی ما از باب شیوع ویروس کرونا در تهران است که به دلیل پایتخت بودن و افزایش بالای ترددها از سایر استانهای کشور، به عنوان چهارراه تبادل بیماری کرونا در کشور تبدیل شده است ضمن آنکه در روزهای اخیر شاهد افزایش مبتلایان به کووید ۱۹ در استانهای آذربایجان شرقی و قم نیز بوده ایم. ایرج حریرچی شروع فصل سرما و افزایش ترددهای اجتماعی به واسطه بازگشایی مدارس را از نگرانیهایی روزهای آینده دانست و اظهار کرد: از مردم خواهش میکنیم همچنان از ترددهای غیرضروری خودداری کرده و شست و شوی مرتب دستها، رعایت فاصلهگذاری فیزیکی و اجتناب از تردد و تجمع را همچنان در دستور کار داشته باشند تا در فصل پاییز مشکل جدی نداشته باشیم.وی در پاسخ به این سؤال که کدام استانهای کشور هم اکنون در وضعیت خطرناکی قرار دارند گفت: خیلی رک و شفاف میتوان گفت که در حال حاضر هیچ استان کشور ایمن نبوده و رفتارهایمان باید در تمام استانها، رفتارهای ایمن گونه باشد.
وجود بیماریهای زمینهای در ۷۵ درصد از جوانان فوت شده بر اثر کرونا
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در آمریکا اعلام کرد: ۷۵ درصد از جوانانی که بر اثر بیماری کووید-۱۹ فوت کرده اند دچار بیماریهای زمینهای بوده اند.بررسی انجام گرفته روی ۱۲۱ جوان ۲۱ ساله و کمتر که در فاصله دوازدهم فوریه تا ۳۱ جولای در بیمارستانهای آمریکا بر اثر ابتلا به بیماری کووید-۱۹ جان خود را از دست داده اند، نشان داد: ۷۰ درصد از این افراد ۱۰ تا ۲۰ سال داشته اند. همچنین ۳۰ درصد از آنان کودکان یک تا ۹ سال و ۱۰ درصد دیگر نوزادان یک ساله و کمتر بوده اند. ۲۵ درصد از جوانانی که بر اثر بیماری کووید-۱۹ و پیامدهای ناشی از آن فوت کرده اند پیش از این از وضعیت جسمی سلامت برخوردار بوده و مابقی دچار بیماریهای زمینهای بوده اند. این مشکلات زمینهای شامل آسم ۲۸ درصد، چاقی ۲۷ درصد، اختلالات عصبی ۲۲درصد و بیماریهای قلبی عروقی ۱۸ درصد است.
نگران موج سوم ویروس کرونا هستیم
رئیس بیمارستان شریعتی تهران، نسبت به تکرار افزایش موارد ابتلا به کرونا هشدار داد. سعیدرضا مهرپور گفت: بعد از فاجعه تیر که ویروس کرونا در موج دوم ما را غافلگیر کرد شاهد کاهش موارد ابتلاء بودیم که کم کم در موارد بستری به تعداد ۳۰ نفر رسیدیم اما اکنون دوباره آمارها رو به افزایش و در ۱۵ روز گذشته موارد ابتلاء تقریباً دو برابر شده است. وی افزود: نگران افزایش آمار مبتلایان به کرونا هستیم، به پرستاران و پزشکان هشدار موج سوم در اواخر شهریور را داده ایم.وی گفت: افزایش سفرها در آخر شهریور موجب افزایش دوباره کرونا شده است.
آمارهای جهانی کرونا
شمار مبتلایان به کروناویروس در جهان تاکنون به ۲۹ میلیون و ۷۲۷ هزار و ۳۸۹ نفر رسیده و مرگ ۹۳۹ هزار و ۱۸۶ نفر نیز در اثر این بیماری تأیید شده است.روند افزایش آمار مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ که تاکنون در ۲۱۳ کشور و منطقه در جهان شیوع یافته، ادامه دارد و این بیماری همچنان در دنیا قربانی میگیرد. از ۲۲ میلیون و ۴۸۱ هزار و ۶۶۳ پرونده مختومه بیماران مبتلا به کرونا، ۲۱ میلیون و ۵۴۲ هزار و ۴۷۷ نفر معادل ۹۶ درصد از موارد بهبود یافته و ۹۳۹ هزار و ۱۸۶ نفر معادل چهار درصد از موارد جان خود را از دست دادهاند.آمریکا با بیش از ۶.۷ میلیون مبتلا و بیش از ۲۰۰ هزار قربانی تاکنون، همچنان در صدر فهرست کشورهای درگیر با بیماری کووید-۱۹ قرار دارد.هند نیز با بیش از پنج میلیون مبتلا و برزیل با بیش از چهار میلیون مبتلا هماکنون پس از آمریکا به لحاظ موارد ابتلا به ترتیب جایگاه دوم و سوم را در جهان دارند.همچنین ایالات متحده، برزیل، هند و مکزیک، چهار کشور اول دنیا از نظر بیشترین تعداد قربانیان کووید ۱۹ هستند. ایران هم در رتبه دوازدهم کشورهای درگیر این بیماری قرار گرفته است.