کد خبر: ۱۱۸۱۶۴
لبنان در شرایط حساسی به سر می‌برد؛

دومینوی استعفا مسئولان در لبنان

گروه بین‌الملل: چهار وزیر کابینه لبنان در ادامه اعتراضات مردمی علیه فساد حکومتی استعفا کردند؛ بنا بر برخی گزارش‌ها حسن دیاب، نخست‌وزیر هم استعفای خود را با رئیس جمهور مطرح کرده است.

هنوز مدت زمان زیادی از وقوع انفجار مهیب در بندر بیروت که به کشته شدن بیش از ۲۰۰ نفر و زخمی شدن حدودا ۷۰۰۰ تن، و مفقود شدن بیش از ۱۱۰ نفر منجر شد نمی‌گذرد که بار دیگر، اعتراضات در لبنان اوج گرفته است و شماری از وزرا (نظیر وزرای محیط زیست و اطلاع رسانی لبنان) و نمایندگان پارلمان لبنان از سمت خود استعفا کرده اند. معترضان لبنانی، قویا نسبتا به فساد، ضعف و ناکارآمدی هیات حاکمه در کشورشان معترض هستند و بر این باورند که حادثه انفجار در بندر بیروت، نقطه اوج ناکارآمدی دولت لبنان بوده است. دولتی که از وجود بیش از ۲۷۰۰ تن ماده خطرناک آمونیوم نیترات در منطقه حساس بندری بیروت غفلت کرده و در نهایت، فاجعه‌ای بی سابقه را در تاریخ لبنان رقم زده است. اوج گیری اعتراضات مردمی در لبنان در روز‌های اخیر به حدی بوده که برخی معترضان خشمگین با یورش بردن به ساختمان‌های چند وزارت خانه در این کشور (نظیر وزارت امور خارجه)، برای مدتی آن‌ها را به تصرف خود درآورده و اموال و وسایل موجود در آن‌ها را نیز غارت کرده‌اند.  بسیاری از ناظران و تحلیلگران معتقدند که لبنان در شرایط حساسی به سر می‌برد و اگر تصمیمات جدی برای آینده این کشور گرفته نشود، بحران در لبنان عمیق‌تر خواهد شد و تبعات ویران کننده اقتصادی و اجتماعی را در این کشور برجا خواهد گذاشت. در این راستا، به زعم برخی کارشناسان، استعفای شماری از وزرا و نمایندگان پارلمان لبنان را نیز بایستی در همین چهارچوب ارزیابی و تحلیل کرد. در واقع، این افراد با درک واقعیت‌های داخلی و بین‌المللی لبنان، گزینه استعفا را گزینه‌ای منطقی یافته و سعی کرده اند خود را با واقعیت‌های آینده لبنان تطبیق دهند. درآخرین تحول و همانطور که پیش بینی می‌شد با بالا رفتن تعداد استعفا‌های وزیران، خود نخست وزیر نیز کنار برود، او موضوع استعفای دولتش را با رئیس‌جمهوری در میان گذاشت. پیشتر و پس از انفجار بیروت چندین تن از وزیران کابینه حسان دیاب استعفا کردند و به این ترتیب کابینه لبنان از حد نصاب لازم افتاده است. گفته می‌شود حسان دیاب بدون تشکیل جلسه استفعا می‌کند. قرار بود جلسه کابینه برگزار شود، اما به حد نصاب لازم برای تشکیل جلسه نرسید.سایت النشره گزارش داد:  حسان دیاب با میشل عون، رئیس جمهوری تماس گرفته و با او موضوع استعفای دولت و شرایط کنونی را در میان گذاشته است. النشره در ادامه براساس اطلاعات واصله می‌گوید استعفای دولت قطعی است و گفته می‌شود  نواف سلام  مامور تشکیل کابینه خواهد شد.
یکی از محرک‌های عمده استعفای دومینو وار سیاسیون لبنانی را بایستی متاثر از واقعیت‌های داخلی لبنان دانست. هم اکنون، دولت و هیات حاکمه لبنان با سیلی از انتقادات و اعتراضات رو به رو است و بسیاری از افکار عمومی لبنان، آن را ناتوان از حل مسائل و مشکلات این کشور می‌بینند. معترضان لبنانی در روز‌ها و ماه‌های اخیر بار‌ها و بار‌ها تاکید کرده اند که فساد در ساختار سیاسی-اقتصادی لبنان تثبیت شده و هیچ چیز الا تغییرات و اصلاحات ساختاری، قادر نیست آن را از بین ببرد. به زعم افکار عمومی لبنان، عده‌ای معدود از نخبگان سیاسی فاسد در این کشور، به شبکه‌ای از فساد سیستماتیک شکل داده و روز به روز، اهداف و منافع خود را به قیمت بدتر شدنِ اوضاع اقتصادی و اجتماعی مردم لبنان، تامین می‌کنند. از این رو، این باور در لبنان شکل گرفته که طبقه حاکم فعلی در لبنان ناکارآمد است و نباید به آن اعتماد کرد. وقوع حادثه انفجار در بندر بیروت نیز نقطه اوج این ناکارآمدی از چشم افکار عمومی بود. درست در همین راستا، خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز در گزارشی اعلام کرد که انفجار بیروت می‌تواند فرآیند ایجاد اصلاحات ساختاری در لبنان را تسریع کند. بدین جهت، حفظ سمت و ماندن در قدرت در شرایط کنونی در لبنان توسط برخی سیاسیون و دولتمردان لبنانی، نه تنها دستاوردی نخواهد داشت بلکه موقعیت این افراد را نیز تضعیف و آن‌ها را متهم به همدستی با یک سیستم ناکارآمد خواهد کرد. از این رو، خارج شدن از دولت و ساختار سیاسی، می‌تواند پالس مثبتی را از جانب آن‌ها برای مردم آسیب دیده لبنان ایجاد کند و هرگونه احتمال برکناری آن‌ها و تخریب وجهه‌شان نزد افکار عمومی را از بین ببرد.
نقش بازیگران مهم بین‌المللی در لبنان
یکی دیگر از محرک‌های اصلی استعفای سیاسیون لبنانی، که به نوعی با آنچه پیش از این در مورد تحولات داخلی لبنان گفته شد هم ارتباط دارد، نقش بازیگران مهم بین‌المللی در عرصه تحولات داخلی لبنان است. در این راستا، به تازگی، در جریان برگزاری یک نشست مجازی در مورد اعطای کمک‌های بین‌المللی به لبنان، امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه که کشورش، به طور سنتی بازیگر مهمی در عرصه تحولات لبنان بوده اعلام کرد:  آینده لبنان در خطر است. تمامی کشور‌ها باید دست به دست یکدیگر بدهند و به یاری ملت لبنان بشتابند. وی در جریان سخنان خود تاکید داشته که اصلاحات عمیق ساختاری بایستی در لبنان اتفاق بیفتند تا این کشور از وضعیت کنونی خارج شود. وی پیشتر نیز در جریان سفر خود به بیروت و بازدید از محل انفجار بندر بیروت اعلام کرده بود که فرانسه اجازه نخواهد داد که دست‌های ناپاک، به کمک‌های بین‌المللی اعطا شده به ملت لبنان دست درازی کنند. حتی بروندادِ نشست مجازی در مورد اعطای کمک‌های مالی به لبنان نیز بر این نکته تاکید داشته که اعطای کمک‌های بین‌المللی به دولت لبنان، مشروط به انجام اصلاحات عمیق ساختاری در این کشور است. نیاز مبرم لبنان به کمک‌های بین‌المللی و تاکید فردی نظیر رئیس جمهور فرانسه و همچنین دیگر بازیگران موثر بین‌المللی به انجام اصلاحات ساختاری در لبنان موجب شده تا برخی سیاستمداران لبنانی به این نتیجه برسند که اساسا آنچه در برهه کنونی و آینده نزدیک در لبنان اتفاق خواهد افتاد، صرفا تغییر دولت نخواهد بود بلکه ساختار، عمیقا دچار تحول خواهد شد. از این رو، کار کردن در ساختار کنونی، نتیجه‌ای جز ایجاد خسارت سیاسی و احتمال حذف شدن از عرصه معادلات سیاسی لبنان را برای سیاسیون و دولتمردان فعلی این کشور به دنبال نخواهد داشت. آنچه واضح است این نکته می‌باشد که چه مردم لبنان و چه طرف‌های بین‌المللی، مشکل لبنان را نه دولت، بلکه ساختار سیاسی معیوب عنوان می‌کنند. این مساله حاکی از وقوع تغییرات عمیق در ساختار سیاسی-اقتصادی لبنان است. با این تفاسیر به نظر می‌رسد، سیاستمداران و دولتمردان مستعفی لبنانی به نوعی در حال تطبیق خود با این واقعیت جدید هستند.
تلاش تظاهرکنندگان خشمگین برای 
ورود به پارلمان
وزیر دادگستری علت استعفایش را مشخصا وقوع این انفجارها و نیز تظاهرات مردم اعلام کرد. او هفته گذشته برای بازدید از محل انفجارها به بندر بیروت و محل وقوع حادثه رفت اما مردم حاضر در آنجا با دشنام و پاشیدن آب به سمت او از ماری کلاود نجم استقبال کردند. ویدیوهایی از این صحنه‌ها نیز در فضای مجازی منتشر شده است. تظاهرات و تجمع مردم در آخرهفته گذشته در مرکز بیروت با خشونت پلیس به آشوب کشیده شد. تظاهرکنندگان خشمگین قصد داشتند از موانع جلوی ساختمان پارلمان عبور کنند که نیروهای امنیتی با گاز اشک‌آور جلوی آنها را گرفتند.درگیری‌ها حدود یک ساعت ادامه داشت و بنا بر گزارش‌های رسمی یک پلیس کشته و بیش از ۲۰۰ نفر زخمی شدند. تظاهرکنندگان خشمگین وزارت‌خانه‌های دیگری را نیز مورد حمله قرار دادند.حسن دیاب تازه در ماه ژانویه پس از ماهها بلاتکلیفی در ریاست دولت، به سمت نخست‌وزیری رسید. او این پست را از سعد حریری تحویل گرفت که پس از تظاهرات و اعتراضات سراسری در اواخر ماه اکتبر سال گذشته از سمتش استعفا کرده بود.به دلیل بحران‌های اقتصادی و نیز شیوع کرونا، بخش بزرگی از مردم لبنان فقیر شده‌اند.
انتخابات بعدی لبنان قاعدتا می‌بایست در سال ۲۰۲۲ برگزار شود. ناظران سیاسی معتقدند تا زمانی که اصلاحات سیاسی انجام نشود، حتی برگزاری زودهنگام انتخابات نیز نمی‌تواند فضای لبنان را آرام کند.

 

 

یک استان ناتوان ازساماندهی یک جوی روباز
 کودکان اهواز طعمه فاضلاب

گروه دیار کارون:‌  تراژدی غمبار مرگ کودکان اهواز در فاضلاب تمامی ندارد و هر مدتی باید شاهد به عزا نشستن خانواده‌ای به دلیل غرق شدن کودک خود در فاضلاب باشیم. این کودکان در حالی در فاضلاب غرق می‌شوند و با دنیای کودکی خود در این دنیا وداع می‌کنند که مسئولان هم ظاهراً چندان تلاشی برای رفع مشکلات بحرانی این دست نمی‌کنند.
چند روز قبل دختر بچه‌ای در فاضلاب کوی سیاحی اهواز غرق شد و جان باخت به همین دلیل حجت الاسلام محمد نبی موسوی فرد با همراه سردار حسن شاهوار پور فرمانده سپاه حضرت ولی عصر استان خوزستان در منزل این کودک حضور یافتند و از خانواده وی دلجویی کردند.
۱۵ مرداد ماه امسال در تاریکی خیابان‌ها، یک کودک خردسال در جوی فاضلاب روباز کوی سیاحی سقوط و جان باخت.
متأسفانه به رغم درج اخبار و گزارش‌های متعدد از وضعیت فاضلاب و خیابان‌های نابسامان کوی سیاحی شهرستان اهواز از سوی رسانه‌ها و حضور مدیران بخش‌های مربوطه و دادن وعده‌های تکراری اما همچنان شرایط این منطقه تغییر پیدا نکرده است.در چهار سال اخیر این سومین مورد مرگ کودکان بر اثر سقوط در فاضلاب‌های روباز اهواز است.کوی سیاحی اهواز یکی از همان مکان‌های دردآور این کلان‌شهر است. منطقه‌ای که از ابتدایی‌ترین امکانات زندگی بی‌بهره است و مردم آن سال‌هاست فریادشان به جایی نمی‌رسد. در کنار همه مشکلات این منطقه محروم، وجود فاضلاب‌های روباز و نبود شبکه فاضلاب، زندگی مشقت باری را برای اهالی آن رقم زده است به گونه‌ای که بازی کردن کودکان در فاضلاب‌های روباز و در آغوش کشیدن انواع بیماری‌ها، از دم دست‌ترین صحنه‌های روزانه زندگی در کوی سیاحی اهواز است و دل اهالی به خصوص مادرانی که شاهد حضور کودکانش در این نقاط آلوده هستند را به درد آورده است.مشکلات کوی سیاحی بسیار هستند که مادر آنها فاضلاب است، جوی روباز این خیابان باعث محاصره خانه‌ها در فاضلاب شده که حتی منجر به ریزش خانه‌ها شده است.
مرگ کودکان در فاضلاب اهواز البته مسئله جدیدی نیست. مرگ محمد صادق زرگانی در ۱۰ فروردین ۹۵، محمد عرفان عبیداوی کودک یک و نیم ساله در ۱۹ اردیبهشت ۹۷ و علی بروایه کودک سه ساله در ۲۲ مرداد ۹۷ و اینک صدیقه حیدری دختر خردسال در کوی سیاحی نشان از نابسامانی وضعیت فاضلاب و مجاری دفع آب‌های سطحی و بی‌توجهی به زیرساخت‌های شهری در اهواز به رغم وعده‌های مکرر مسئولان دارد
اما کوی سیاحی اهواز از چند ماه قبل با انتشار تصاویری از آب تنی کودکان در فاضلاب بر سر زبان‌ها  افتاد و بازتاب رسانه‌ای آن، پای مسئولان بی‌شماری را به این منطقه باز کرد ولی حضور مسئولان تا این لحظه صرفاً نمایشی بوده و در عمل کار خاصی برای این منطقه صورت نگرفته است تا اینکه تا اینکه چند روز قبل کودکی دیگر جان خود را در فاضلاب کوی سیاحی از دست داد.
کوی سیاحی اهواز یکی از همان مکان‌های دردآور این کلان‌شهر است. منطقه‌ای که از ابتدایی‌ترین امکانات زندگی بی‌بهره است و مردم آن سال‌هاست فریادشان به جایی نمی‌رسد. در کنار همه مشکلات این منطقه محروم، وجود فاضلاب‌های روباز و نبود شبکه فاضلاب، زندگی مشقت باری را برای اهالی آن رقم زده است به گونه‌ای که بازی کردن کودکان در فاضلاب‌های روباز و در آغوش کشیدن انواع بیماری‌ها، از دم دست‌ترین صحنه‌های روزانه زندگی در کوی سیاحی اهواز است و دل اهالی به خصوص مادرانی که شاهد حضور کودکانش در این نقاط آلوده هستند را به درد آورده است.
جوهای روباز کوی سیاحی اهواز محل جولان انواع حیوانات جونده و حشرات است و آنها خطرات بی‌شماری را به مردم به خصوص کودکان این مناطق تحمیل کرده‌اند و بدتر آنکه این جوی‌های روباز هر مدت به مدت کودکی را طعمه خود می‌کنند.کوی سیاحی یک متر فضای سبز ندارد، آتش‌نشانی و فرهنگ‌سرا و کتابخانه و پارک بازی هم ندارد. تقریباً هیچ‌چیزی از زندگی شهری در این منطقه دیده نمی‌شود چرا که مطالبه مردم به نیازهای اولیه زندگی برمی‌گردد. مطالبه مردم این منطقه به تکمیل شبکه فاضلاب و آب شرب و پایداری شبکه برق خلاصه شده است چیزی که حتی برخی روستاهای کشور دغدغه آن را ندارند. در کوی سیاحی آرزوی برخی اهالی آسفالت شدن خیابان‌هاست یعنی سطح آرزوها در این منطقه تا این اندازه پایین است ولی همین آرزوهای کوچک برای مردم کوی سیاحی دست‌نیافتنی است.
وعده یک ساله استاندار ۳ ساله شد
صیوانی مرد ۶۰ ساله‌ای که ۳۵ سال قبل در کوی سیاحی ساکن شده و قدمت این منطقه را بالای ۴۵ سال عنوان می‌کند به  مهر می‌گوید: مشکلات این منطقه بسیار هستند که مادر آنها فاضلاب است، جوی روباز این خیابان باعث در محاصره فاضلاب مانده خانه‌ها شده که حتی منجر به ریزش خانه‌ها شده است.
وی ادامه می‌دهد: سه سال قبل استاندار خوزستان وعده اجرای پروژه فاضلاب کوی سیاحی را داد که حقیقتاً آن را به فال نیک گرفتیم و قرار بود یک ساله اجرا شود ولی بعد از سه سال تاکنون حتی ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی را شاهد نبودیم و مشکل اعتباری را برای عدم پیشرفت طرح اعلام می‌کنند.این شهروند ساکن کوی سیاحی با گلایه از نبود سالن ورزشی و امکانات تفریحی برای جوانان یادآور می‌شود: منطقه‌ای وسیع که با کوی مندلی بالغ‌بر سه هزار نفر جمعیت داریم در حالی که برخی از شهرها خدمات و امکانات خوبی دارند ولی این دو منطقه ما امکانات یک روستا هم ندارند.
صیوانی با اشاره به اینکه پیشگیری بهتر از درمان است و دولت به تأمین علایق جوانان به خصوص در حوزه ورزش اهمیت بدهد، اضافه می‌کند: با تمام وجود از همه خواسته‌های اولیه خود گذشته‌ایم و تنها خواسته اصلی ما در حال حاضر حل مشکل فاضلاب است و خانواده‌ها بعد از پنج دقیقه بیرون رفتن فرزندان خود نگران غرق شدن آنها در کانال فاضلاب می‌شوند.وی با اشاره به فوت سه کودک در این کانال فاضلاب، گلایه می‌کند: نه شرکت آب و فاضلاب و نه شهرداری هیچ‌کدام مسئولیت فوت این کودکان را بر عهده نگرفتند و با مرگ اولین فرزند خانواده که نیم ساعت بعد جسد او از کانال فاضلاب بیرون آمد دیگر شیرازه خانواده از هم پاشید.
الحاق به طرح جامع شهر اهواز
عضو شورای شهر اهواز نیز اظهار می‌کند: مناطق حاشیه شهر اهواز در طرح جامع دیده نشده بودند ولی اعضای شورای پنجم به دلیل آشنایی با شرایط منطقه و وضعیت مردم ساکن در این‌گونه مناطق برای قرار گرفتن آنها در طرح جامع شهری پیگیر شدند.رحیم کعب عمیر با اشاره به الحاق مناطق کم‌برخوردار به طرح جامع شهر اهواز ادامه می‌دهد: با انجام این کار حجت بر ادارات خدمات دهنده تمام شده که در برنامه‌ریزی، مطالعات، طراحی و ردیف‌های اعتباری این مناطق را ببیند.
وی با اشاره به اینکه همه سازمان‌ها و ادارات خدمات دهنده از جمله گاز، آب و فاضلاب، برق، بهداشت، آموزش و پرورش و شهرداری باید طرح‌های خود را برای این مناطق دارای عقب‌ماندگی ۳۰ تا ۴۰ ساله داشته باشند، در خصوص کوی سیاحی می‌گوید: حوزه غرب جاده خرمشهر شامل محلات مختلف از جمله سیاحی، مندلی، کروشات، سادات، گلدشت، گلبهار و ملاشیه است که به غیر از عین دو (آن هم با شبکه فاضلاب نصف و نیمه) به طور عمومی فاقد شبکه فاضلاب هستند.یک ماه قبل جلسه‌ای در دفتر تسهیلگری کوی سیاحی با حضور معاون خدمات شهری شهرداری اهواز برگزار شد تا رسیدگی بیشتری به این منطقه داشته باشیم که اجرای طرح پنجشنبه و جمعه‌های جهادی برای اهالی شروع شده است هرچند که شهرداری متولی فاضلاب نیست اما به دنبال هدایت آب به سمت کانال چمران هستیم.کعب عمیر با اشاره به اینکه لایروبی کانال باعث عمیق شدن آن و افزایش خطر غرق‌شدگی کودکان می‌شود، بیان می‌کند: مشکل گازرسانی به این منطقه نیز حل شده و شرکت گاز در حال تأمین زیرساخت‌های لازم برای توسعه شبکه گازرسانی است.
شاهد تبعیض هستیم
امام جماعت مسجد امام موسی کاظم (ع) کوی سیاحی نیز می‌گوید: این منطقه با وسعت بالا، جمعیت سه هزار نفری و قرار گرفتن در مرکز اهواز ولی متأسفانه از امکانات و خدمات‌رسانی محروم است.رحیم عبیداوی با اشاره به عقب‌ماندگی منطقه می‌افزاید: نمی‌دانیم از کدام مشکل کوی سیاحی حرف بزنیم، از فاضلاب و قطعی برق تا نبود گاز‌کشی و آسفالت همه درد مردم این منطقه هستند که مهم‌ترین آن دفع فاضلاب است. وی با گلایه از اینکه برخی مناطق اهواز حتی شاید دو تا سه بار آسفالت می‌شوند ولی مناطق محروم از جمله کوی سیاحی آسفالت قابل قبولی ندارد، بیان می‌کند: حتی برخی خیابان‌ها تاکنون آسفالت نشده‌اند و هرچقدر که فریاد زدیم ولی تاکنون نتیجه‌ای نداشته است.
امام جماعت مسجد امام موسی کاظم (ع) کوی سیاحی عنوان می‌کند: مسئولان به وعده‌های خود عمل نمی‌کنند. سه سال قبل وعده و وعید شنیدیم ولی متأسفانه در مناطق محروم شاهد تبعیض هستیم که مسئولان حاضر به خدمت‌رسانی به مردم ساکن در این مناطق نیستند.عبیداوی بیان می‌کند: امام راحل فرمودند خدمت به مردم عبادت است،  ای کاش مسئولان با همین کلام امام راحل نسبت به مردم احساس مسئولیت بیشتری داشته و به قول و وعده‌های خود عمل کنند اما متأسفانه برخی از مسئولان فقط کاغذبازی و پاس‌کاری را بلد هستند.به استاندار خوزستان اعلام کردیم که یک دستور قطعی برای کار کردن به مسئولان صادر کنید تا پروژه را شروع کنند چون مردم این منطقه دیگر از قول بعضی مسئولان سیر و خسته شده‌اند و حتی اسم چوپان دروغگو را برای برخی از مسئولان استان به خصوص در شهرستان اهواز انتخاب کردیم چون خیلی از وعده‌ها را شنیدیم که عملی نشده‌اند.
شرکت آب و فاضلاب استان خوزستان هم در خصوص مشکلات کوی سیاحی اهواز اعلام می‌کند: تصاویر و فیلم‌های منتشر شده مربوط به جوی‌های روباز است که البته شهرداری وظیفه دارد نسبت به لایروبی آن‌ها اقدام نماید و بر عهده شرکت آبفا نیست. تا زمانی که اهالی کوی سیاحی مشترک سازمان نشوند و انشعاب دریافت نکنند، شهرداری موظف است به آنها خدمات ارائه دهد و جوی‌های موجود در خیابان‌ها را لایروبی کند تا از بروز مشکلات و شیوع بیماری‌های عفونی جلوگیری شود.
اختلاف‌های قدیمی و کهنه شهرداری اهواز و شرکت آب و فاضلاب اهواز در خصوص نحوه خدمات‌دهی به معضل فاضلاب یک بار برای همیشه باید حل‌وفصل شود چرا که در این سال‌ها مردم اهواز به خصوص در مناطق فقیر نشین توان این بی‌مسئولیتی‌های را داده‌اند.جاری شدن فاضلاب در سطح معابر بعد از مختصر بارندگی و همچنین طغیان فاضلاب در معابر شهری حتی در فصل زمستان دل هر فردی را به درد می‌آورد ولی در اهواز هنوز سازمان‌ها در حال انداختن توپ به زمین دیگری هستند. مردم مشکل دارند و باید معضلات آنها حل شود. برای مردم فرقی نمی‌کند مسئولیت حل مشکل فاضلاب با کدام سازمان است بلکه آنچه مهم است باید به سرعت مشکلات فاضلاب اهواز به خصوص در مناطقی مثل کوی سیاحی اهواز که به علت وخیم بودن آن به قتلگاه کودکان تبدیل شده، حل شود.
کوی سیاحی خروجی سال ها غفلت و فراموشی است؛ جایی که در حال توسعه بود و ساختمان های جدیدی نیز در حال احداث داشت و مردم آن بین زندگی روستایی و شهری مانده بودند. یکی از دلایل فرم نامناسب و درهم ریختگی این منطقه مانند انباشت فضولات دامی در خیابان ها، به همین رفتارهای روستایی – شهری خود مردم بر می گشت. بحث فاضلاب تنها یکی از مشکلات کوی سیاحی است اما قربانی شدن بچه ها در این فاضلاب های کودک کش، درخواست های اهالی را به سمت ساماندهی جوی های جدولی و خشکاندن دریاچه های فاضلاب برده است.

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد
1399/5/21 -  شماره 4708
جستجو
جستجو
بالای صفحه
کد خبر: ۱۱۸۱۶۴
لبنان در شرایط حساسی به سر می‌برد؛

دومینوی استعفا مسئولان در لبنان

گروه بین‌الملل: چهار وزیر کابینه لبنان در ادامه اعتراضات مردمی علیه فساد حکومتی استعفا کردند؛ بنا بر برخی گزارش‌ها حسن دیاب، نخست‌وزیر هم استعفای خود را با رئیس جمهور مطرح کرده است.

هنوز مدت زمان زیادی از وقوع انفجار مهیب در بندر بیروت که به کشته شدن بیش از ۲۰۰ نفر و زخمی شدن حدودا ۷۰۰۰ تن، و مفقود شدن بیش از ۱۱۰ نفر منجر شد نمی‌گذرد که بار دیگر، اعتراضات در لبنان اوج گرفته است و شماری از وزرا (نظیر وزرای محیط زیست و اطلاع رسانی لبنان) و نمایندگان پارلمان لبنان از سمت خود استعفا کرده اند. معترضان لبنانی، قویا نسبتا به فساد، ضعف و ناکارآمدی هیات حاکمه در کشورشان معترض هستند و بر این باورند که حادثه انفجار در بندر بیروت، نقطه اوج ناکارآمدی دولت لبنان بوده است. دولتی که از وجود بیش از ۲۷۰۰ تن ماده خطرناک آمونیوم نیترات در منطقه حساس بندری بیروت غفلت کرده و در نهایت، فاجعه‌ای بی سابقه را در تاریخ لبنان رقم زده است. اوج گیری اعتراضات مردمی در لبنان در روز‌های اخیر به حدی بوده که برخی معترضان خشمگین با یورش بردن به ساختمان‌های چند وزارت خانه در این کشور (نظیر وزارت امور خارجه)، برای مدتی آن‌ها را به تصرف خود درآورده و اموال و وسایل موجود در آن‌ها را نیز غارت کرده‌اند.  بسیاری از ناظران و تحلیلگران معتقدند که لبنان در شرایط حساسی به سر می‌برد و اگر تصمیمات جدی برای آینده این کشور گرفته نشود، بحران در لبنان عمیق‌تر خواهد شد و تبعات ویران کننده اقتصادی و اجتماعی را در این کشور برجا خواهد گذاشت. در این راستا، به زعم برخی کارشناسان، استعفای شماری از وزرا و نمایندگان پارلمان لبنان را نیز بایستی در همین چهارچوب ارزیابی و تحلیل کرد. در واقع، این افراد با درک واقعیت‌های داخلی و بین‌المللی لبنان، گزینه استعفا را گزینه‌ای منطقی یافته و سعی کرده اند خود را با واقعیت‌های آینده لبنان تطبیق دهند. درآخرین تحول و همانطور که پیش بینی می‌شد با بالا رفتن تعداد استعفا‌های وزیران، خود نخست وزیر نیز کنار برود، او موضوع استعفای دولتش را با رئیس‌جمهوری در میان گذاشت. پیشتر و پس از انفجار بیروت چندین تن از وزیران کابینه حسان دیاب استعفا کردند و به این ترتیب کابینه لبنان از حد نصاب لازم افتاده است. گفته می‌شود حسان دیاب بدون تشکیل جلسه استفعا می‌کند. قرار بود جلسه کابینه برگزار شود، اما به حد نصاب لازم برای تشکیل جلسه نرسید.سایت النشره گزارش داد:  حسان دیاب با میشل عون، رئیس جمهوری تماس گرفته و با او موضوع استعفای دولت و شرایط کنونی را در میان گذاشته است. النشره در ادامه براساس اطلاعات واصله می‌گوید استعفای دولت قطعی است و گفته می‌شود  نواف سلام  مامور تشکیل کابینه خواهد شد.
یکی از محرک‌های عمده استعفای دومینو وار سیاسیون لبنانی را بایستی متاثر از واقعیت‌های داخلی لبنان دانست. هم اکنون، دولت و هیات حاکمه لبنان با سیلی از انتقادات و اعتراضات رو به رو است و بسیاری از افکار عمومی لبنان، آن را ناتوان از حل مسائل و مشکلات این کشور می‌بینند. معترضان لبنانی در روز‌ها و ماه‌های اخیر بار‌ها و بار‌ها تاکید کرده اند که فساد در ساختار سیاسی-اقتصادی لبنان تثبیت شده و هیچ چیز الا تغییرات و اصلاحات ساختاری، قادر نیست آن را از بین ببرد. به زعم افکار عمومی لبنان، عده‌ای معدود از نخبگان سیاسی فاسد در این کشور، به شبکه‌ای از فساد سیستماتیک شکل داده و روز به روز، اهداف و منافع خود را به قیمت بدتر شدنِ اوضاع اقتصادی و اجتماعی مردم لبنان، تامین می‌کنند. از این رو، این باور در لبنان شکل گرفته که طبقه حاکم فعلی در لبنان ناکارآمد است و نباید به آن اعتماد کرد. وقوع حادثه انفجار در بندر بیروت نیز نقطه اوج این ناکارآمدی از چشم افکار عمومی بود. درست در همین راستا، خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز در گزارشی اعلام کرد که انفجار بیروت می‌تواند فرآیند ایجاد اصلاحات ساختاری در لبنان را تسریع کند. بدین جهت، حفظ سمت و ماندن در قدرت در شرایط کنونی در لبنان توسط برخی سیاسیون و دولتمردان لبنانی، نه تنها دستاوردی نخواهد داشت بلکه موقعیت این افراد را نیز تضعیف و آن‌ها را متهم به همدستی با یک سیستم ناکارآمد خواهد کرد. از این رو، خارج شدن از دولت و ساختار سیاسی، می‌تواند پالس مثبتی را از جانب آن‌ها برای مردم آسیب دیده لبنان ایجاد کند و هرگونه احتمال برکناری آن‌ها و تخریب وجهه‌شان نزد افکار عمومی را از بین ببرد.
نقش بازیگران مهم بین‌المللی در لبنان
یکی دیگر از محرک‌های اصلی استعفای سیاسیون لبنانی، که به نوعی با آنچه پیش از این در مورد تحولات داخلی لبنان گفته شد هم ارتباط دارد، نقش بازیگران مهم بین‌المللی در عرصه تحولات داخلی لبنان است. در این راستا، به تازگی، در جریان برگزاری یک نشست مجازی در مورد اعطای کمک‌های بین‌المللی به لبنان، امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه که کشورش، به طور سنتی بازیگر مهمی در عرصه تحولات لبنان بوده اعلام کرد:  آینده لبنان در خطر است. تمامی کشور‌ها باید دست به دست یکدیگر بدهند و به یاری ملت لبنان بشتابند. وی در جریان سخنان خود تاکید داشته که اصلاحات عمیق ساختاری بایستی در لبنان اتفاق بیفتند تا این کشور از وضعیت کنونی خارج شود. وی پیشتر نیز در جریان سفر خود به بیروت و بازدید از محل انفجار بندر بیروت اعلام کرده بود که فرانسه اجازه نخواهد داد که دست‌های ناپاک، به کمک‌های بین‌المللی اعطا شده به ملت لبنان دست درازی کنند. حتی بروندادِ نشست مجازی در مورد اعطای کمک‌های مالی به لبنان نیز بر این نکته تاکید داشته که اعطای کمک‌های بین‌المللی به دولت لبنان، مشروط به انجام اصلاحات عمیق ساختاری در این کشور است. نیاز مبرم لبنان به کمک‌های بین‌المللی و تاکید فردی نظیر رئیس جمهور فرانسه و همچنین دیگر بازیگران موثر بین‌المللی به انجام اصلاحات ساختاری در لبنان موجب شده تا برخی سیاستمداران لبنانی به این نتیجه برسند که اساسا آنچه در برهه کنونی و آینده نزدیک در لبنان اتفاق خواهد افتاد، صرفا تغییر دولت نخواهد بود بلکه ساختار، عمیقا دچار تحول خواهد شد. از این رو، کار کردن در ساختار کنونی، نتیجه‌ای جز ایجاد خسارت سیاسی و احتمال حذف شدن از عرصه معادلات سیاسی لبنان را برای سیاسیون و دولتمردان فعلی این کشور به دنبال نخواهد داشت. آنچه واضح است این نکته می‌باشد که چه مردم لبنان و چه طرف‌های بین‌المللی، مشکل لبنان را نه دولت، بلکه ساختار سیاسی معیوب عنوان می‌کنند. این مساله حاکی از وقوع تغییرات عمیق در ساختار سیاسی-اقتصادی لبنان است. با این تفاسیر به نظر می‌رسد، سیاستمداران و دولتمردان مستعفی لبنانی به نوعی در حال تطبیق خود با این واقعیت جدید هستند.
تلاش تظاهرکنندگان خشمگین برای 
ورود به پارلمان
وزیر دادگستری علت استعفایش را مشخصا وقوع این انفجارها و نیز تظاهرات مردم اعلام کرد. او هفته گذشته برای بازدید از محل انفجارها به بندر بیروت و محل وقوع حادثه رفت اما مردم حاضر در آنجا با دشنام و پاشیدن آب به سمت او از ماری کلاود نجم استقبال کردند. ویدیوهایی از این صحنه‌ها نیز در فضای مجازی منتشر شده است. تظاهرات و تجمع مردم در آخرهفته گذشته در مرکز بیروت با خشونت پلیس به آشوب کشیده شد. تظاهرکنندگان خشمگین قصد داشتند از موانع جلوی ساختمان پارلمان عبور کنند که نیروهای امنیتی با گاز اشک‌آور جلوی آنها را گرفتند.درگیری‌ها حدود یک ساعت ادامه داشت و بنا بر گزارش‌های رسمی یک پلیس کشته و بیش از ۲۰۰ نفر زخمی شدند. تظاهرکنندگان خشمگین وزارت‌خانه‌های دیگری را نیز مورد حمله قرار دادند.حسن دیاب تازه در ماه ژانویه پس از ماهها بلاتکلیفی در ریاست دولت، به سمت نخست‌وزیری رسید. او این پست را از سعد حریری تحویل گرفت که پس از تظاهرات و اعتراضات سراسری در اواخر ماه اکتبر سال گذشته از سمتش استعفا کرده بود.به دلیل بحران‌های اقتصادی و نیز شیوع کرونا، بخش بزرگی از مردم لبنان فقیر شده‌اند.
انتخابات بعدی لبنان قاعدتا می‌بایست در سال ۲۰۲۲ برگزار شود. ناظران سیاسی معتقدند تا زمانی که اصلاحات سیاسی انجام نشود، حتی برگزاری زودهنگام انتخابات نیز نمی‌تواند فضای لبنان را آرام کند.

 

 

یک استان ناتوان ازساماندهی یک جوی روباز
 کودکان اهواز طعمه فاضلاب

گروه دیار کارون:‌  تراژدی غمبار مرگ کودکان اهواز در فاضلاب تمامی ندارد و هر مدتی باید شاهد به عزا نشستن خانواده‌ای به دلیل غرق شدن کودک خود در فاضلاب باشیم. این کودکان در حالی در فاضلاب غرق می‌شوند و با دنیای کودکی خود در این دنیا وداع می‌کنند که مسئولان هم ظاهراً چندان تلاشی برای رفع مشکلات بحرانی این دست نمی‌کنند.
چند روز قبل دختر بچه‌ای در فاضلاب کوی سیاحی اهواز غرق شد و جان باخت به همین دلیل حجت الاسلام محمد نبی موسوی فرد با همراه سردار حسن شاهوار پور فرمانده سپاه حضرت ولی عصر استان خوزستان در منزل این کودک حضور یافتند و از خانواده وی دلجویی کردند.
۱۵ مرداد ماه امسال در تاریکی خیابان‌ها، یک کودک خردسال در جوی فاضلاب روباز کوی سیاحی سقوط و جان باخت.
متأسفانه به رغم درج اخبار و گزارش‌های متعدد از وضعیت فاضلاب و خیابان‌های نابسامان کوی سیاحی شهرستان اهواز از سوی رسانه‌ها و حضور مدیران بخش‌های مربوطه و دادن وعده‌های تکراری اما همچنان شرایط این منطقه تغییر پیدا نکرده است.در چهار سال اخیر این سومین مورد مرگ کودکان بر اثر سقوط در فاضلاب‌های روباز اهواز است.کوی سیاحی اهواز یکی از همان مکان‌های دردآور این کلان‌شهر است. منطقه‌ای که از ابتدایی‌ترین امکانات زندگی بی‌بهره است و مردم آن سال‌هاست فریادشان به جایی نمی‌رسد. در کنار همه مشکلات این منطقه محروم، وجود فاضلاب‌های روباز و نبود شبکه فاضلاب، زندگی مشقت باری را برای اهالی آن رقم زده است به گونه‌ای که بازی کردن کودکان در فاضلاب‌های روباز و در آغوش کشیدن انواع بیماری‌ها، از دم دست‌ترین صحنه‌های روزانه زندگی در کوی سیاحی اهواز است و دل اهالی به خصوص مادرانی که شاهد حضور کودکانش در این نقاط آلوده هستند را به درد آورده است.مشکلات کوی سیاحی بسیار هستند که مادر آنها فاضلاب است، جوی روباز این خیابان باعث محاصره خانه‌ها در فاضلاب شده که حتی منجر به ریزش خانه‌ها شده است.
مرگ کودکان در فاضلاب اهواز البته مسئله جدیدی نیست. مرگ محمد صادق زرگانی در ۱۰ فروردین ۹۵، محمد عرفان عبیداوی کودک یک و نیم ساله در ۱۹ اردیبهشت ۹۷ و علی بروایه کودک سه ساله در ۲۲ مرداد ۹۷ و اینک صدیقه حیدری دختر خردسال در کوی سیاحی نشان از نابسامانی وضعیت فاضلاب و مجاری دفع آب‌های سطحی و بی‌توجهی به زیرساخت‌های شهری در اهواز به رغم وعده‌های مکرر مسئولان دارد
اما کوی سیاحی اهواز از چند ماه قبل با انتشار تصاویری از آب تنی کودکان در فاضلاب بر سر زبان‌ها  افتاد و بازتاب رسانه‌ای آن، پای مسئولان بی‌شماری را به این منطقه باز کرد ولی حضور مسئولان تا این لحظه صرفاً نمایشی بوده و در عمل کار خاصی برای این منطقه صورت نگرفته است تا اینکه تا اینکه چند روز قبل کودکی دیگر جان خود را در فاضلاب کوی سیاحی از دست داد.
کوی سیاحی اهواز یکی از همان مکان‌های دردآور این کلان‌شهر است. منطقه‌ای که از ابتدایی‌ترین امکانات زندگی بی‌بهره است و مردم آن سال‌هاست فریادشان به جایی نمی‌رسد. در کنار همه مشکلات این منطقه محروم، وجود فاضلاب‌های روباز و نبود شبکه فاضلاب، زندگی مشقت باری را برای اهالی آن رقم زده است به گونه‌ای که بازی کردن کودکان در فاضلاب‌های روباز و در آغوش کشیدن انواع بیماری‌ها، از دم دست‌ترین صحنه‌های روزانه زندگی در کوی سیاحی اهواز است و دل اهالی به خصوص مادرانی که شاهد حضور کودکانش در این نقاط آلوده هستند را به درد آورده است.
جوهای روباز کوی سیاحی اهواز محل جولان انواع حیوانات جونده و حشرات است و آنها خطرات بی‌شماری را به مردم به خصوص کودکان این مناطق تحمیل کرده‌اند و بدتر آنکه این جوی‌های روباز هر مدت به مدت کودکی را طعمه خود می‌کنند.کوی سیاحی یک متر فضای سبز ندارد، آتش‌نشانی و فرهنگ‌سرا و کتابخانه و پارک بازی هم ندارد. تقریباً هیچ‌چیزی از زندگی شهری در این منطقه دیده نمی‌شود چرا که مطالبه مردم به نیازهای اولیه زندگی برمی‌گردد. مطالبه مردم این منطقه به تکمیل شبکه فاضلاب و آب شرب و پایداری شبکه برق خلاصه شده است چیزی که حتی برخی روستاهای کشور دغدغه آن را ندارند. در کوی سیاحی آرزوی برخی اهالی آسفالت شدن خیابان‌هاست یعنی سطح آرزوها در این منطقه تا این اندازه پایین است ولی همین آرزوهای کوچک برای مردم کوی سیاحی دست‌نیافتنی است.
وعده یک ساله استاندار ۳ ساله شد
صیوانی مرد ۶۰ ساله‌ای که ۳۵ سال قبل در کوی سیاحی ساکن شده و قدمت این منطقه را بالای ۴۵ سال عنوان می‌کند به  مهر می‌گوید: مشکلات این منطقه بسیار هستند که مادر آنها فاضلاب است، جوی روباز این خیابان باعث در محاصره فاضلاب مانده خانه‌ها شده که حتی منجر به ریزش خانه‌ها شده است.
وی ادامه می‌دهد: سه سال قبل استاندار خوزستان وعده اجرای پروژه فاضلاب کوی سیاحی را داد که حقیقتاً آن را به فال نیک گرفتیم و قرار بود یک ساله اجرا شود ولی بعد از سه سال تاکنون حتی ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی را شاهد نبودیم و مشکل اعتباری را برای عدم پیشرفت طرح اعلام می‌کنند.این شهروند ساکن کوی سیاحی با گلایه از نبود سالن ورزشی و امکانات تفریحی برای جوانان یادآور می‌شود: منطقه‌ای وسیع که با کوی مندلی بالغ‌بر سه هزار نفر جمعیت داریم در حالی که برخی از شهرها خدمات و امکانات خوبی دارند ولی این دو منطقه ما امکانات یک روستا هم ندارند.
صیوانی با اشاره به اینکه پیشگیری بهتر از درمان است و دولت به تأمین علایق جوانان به خصوص در حوزه ورزش اهمیت بدهد، اضافه می‌کند: با تمام وجود از همه خواسته‌های اولیه خود گذشته‌ایم و تنها خواسته اصلی ما در حال حاضر حل مشکل فاضلاب است و خانواده‌ها بعد از پنج دقیقه بیرون رفتن فرزندان خود نگران غرق شدن آنها در کانال فاضلاب می‌شوند.وی با اشاره به فوت سه کودک در این کانال فاضلاب، گلایه می‌کند: نه شرکت آب و فاضلاب و نه شهرداری هیچ‌کدام مسئولیت فوت این کودکان را بر عهده نگرفتند و با مرگ اولین فرزند خانواده که نیم ساعت بعد جسد او از کانال فاضلاب بیرون آمد دیگر شیرازه خانواده از هم پاشید.
الحاق به طرح جامع شهر اهواز
عضو شورای شهر اهواز نیز اظهار می‌کند: مناطق حاشیه شهر اهواز در طرح جامع دیده نشده بودند ولی اعضای شورای پنجم به دلیل آشنایی با شرایط منطقه و وضعیت مردم ساکن در این‌گونه مناطق برای قرار گرفتن آنها در طرح جامع شهری پیگیر شدند.رحیم کعب عمیر با اشاره به الحاق مناطق کم‌برخوردار به طرح جامع شهر اهواز ادامه می‌دهد: با انجام این کار حجت بر ادارات خدمات دهنده تمام شده که در برنامه‌ریزی، مطالعات، طراحی و ردیف‌های اعتباری این مناطق را ببیند.
وی با اشاره به اینکه همه سازمان‌ها و ادارات خدمات دهنده از جمله گاز، آب و فاضلاب، برق، بهداشت، آموزش و پرورش و شهرداری باید طرح‌های خود را برای این مناطق دارای عقب‌ماندگی ۳۰ تا ۴۰ ساله داشته باشند، در خصوص کوی سیاحی می‌گوید: حوزه غرب جاده خرمشهر شامل محلات مختلف از جمله سیاحی، مندلی، کروشات، سادات، گلدشت، گلبهار و ملاشیه است که به غیر از عین دو (آن هم با شبکه فاضلاب نصف و نیمه) به طور عمومی فاقد شبکه فاضلاب هستند.یک ماه قبل جلسه‌ای در دفتر تسهیلگری کوی سیاحی با حضور معاون خدمات شهری شهرداری اهواز برگزار شد تا رسیدگی بیشتری به این منطقه داشته باشیم که اجرای طرح پنجشنبه و جمعه‌های جهادی برای اهالی شروع شده است هرچند که شهرداری متولی فاضلاب نیست اما به دنبال هدایت آب به سمت کانال چمران هستیم.کعب عمیر با اشاره به اینکه لایروبی کانال باعث عمیق شدن آن و افزایش خطر غرق‌شدگی کودکان می‌شود، بیان می‌کند: مشکل گازرسانی به این منطقه نیز حل شده و شرکت گاز در حال تأمین زیرساخت‌های لازم برای توسعه شبکه گازرسانی است.
شاهد تبعیض هستیم
امام جماعت مسجد امام موسی کاظم (ع) کوی سیاحی نیز می‌گوید: این منطقه با وسعت بالا، جمعیت سه هزار نفری و قرار گرفتن در مرکز اهواز ولی متأسفانه از امکانات و خدمات‌رسانی محروم است.رحیم عبیداوی با اشاره به عقب‌ماندگی منطقه می‌افزاید: نمی‌دانیم از کدام مشکل کوی سیاحی حرف بزنیم، از فاضلاب و قطعی برق تا نبود گاز‌کشی و آسفالت همه درد مردم این منطقه هستند که مهم‌ترین آن دفع فاضلاب است. وی با گلایه از اینکه برخی مناطق اهواز حتی شاید دو تا سه بار آسفالت می‌شوند ولی مناطق محروم از جمله کوی سیاحی آسفالت قابل قبولی ندارد، بیان می‌کند: حتی برخی خیابان‌ها تاکنون آسفالت نشده‌اند و هرچقدر که فریاد زدیم ولی تاکنون نتیجه‌ای نداشته است.
امام جماعت مسجد امام موسی کاظم (ع) کوی سیاحی عنوان می‌کند: مسئولان به وعده‌های خود عمل نمی‌کنند. سه سال قبل وعده و وعید شنیدیم ولی متأسفانه در مناطق محروم شاهد تبعیض هستیم که مسئولان حاضر به خدمت‌رسانی به مردم ساکن در این مناطق نیستند.عبیداوی بیان می‌کند: امام راحل فرمودند خدمت به مردم عبادت است،  ای کاش مسئولان با همین کلام امام راحل نسبت به مردم احساس مسئولیت بیشتری داشته و به قول و وعده‌های خود عمل کنند اما متأسفانه برخی از مسئولان فقط کاغذبازی و پاس‌کاری را بلد هستند.به استاندار خوزستان اعلام کردیم که یک دستور قطعی برای کار کردن به مسئولان صادر کنید تا پروژه را شروع کنند چون مردم این منطقه دیگر از قول بعضی مسئولان سیر و خسته شده‌اند و حتی اسم چوپان دروغگو را برای برخی از مسئولان استان به خصوص در شهرستان اهواز انتخاب کردیم چون خیلی از وعده‌ها را شنیدیم که عملی نشده‌اند.
شرکت آب و فاضلاب استان خوزستان هم در خصوص مشکلات کوی سیاحی اهواز اعلام می‌کند: تصاویر و فیلم‌های منتشر شده مربوط به جوی‌های روباز است که البته شهرداری وظیفه دارد نسبت به لایروبی آن‌ها اقدام نماید و بر عهده شرکت آبفا نیست. تا زمانی که اهالی کوی سیاحی مشترک سازمان نشوند و انشعاب دریافت نکنند، شهرداری موظف است به آنها خدمات ارائه دهد و جوی‌های موجود در خیابان‌ها را لایروبی کند تا از بروز مشکلات و شیوع بیماری‌های عفونی جلوگیری شود.
اختلاف‌های قدیمی و کهنه شهرداری اهواز و شرکت آب و فاضلاب اهواز در خصوص نحوه خدمات‌دهی به معضل فاضلاب یک بار برای همیشه باید حل‌وفصل شود چرا که در این سال‌ها مردم اهواز به خصوص در مناطق فقیر نشین توان این بی‌مسئولیتی‌های را داده‌اند.جاری شدن فاضلاب در سطح معابر بعد از مختصر بارندگی و همچنین طغیان فاضلاب در معابر شهری حتی در فصل زمستان دل هر فردی را به درد می‌آورد ولی در اهواز هنوز سازمان‌ها در حال انداختن توپ به زمین دیگری هستند. مردم مشکل دارند و باید معضلات آنها حل شود. برای مردم فرقی نمی‌کند مسئولیت حل مشکل فاضلاب با کدام سازمان است بلکه آنچه مهم است باید به سرعت مشکلات فاضلاب اهواز به خصوص در مناطقی مثل کوی سیاحی اهواز که به علت وخیم بودن آن به قتلگاه کودکان تبدیل شده، حل شود.
کوی سیاحی خروجی سال ها غفلت و فراموشی است؛ جایی که در حال توسعه بود و ساختمان های جدیدی نیز در حال احداث داشت و مردم آن بین زندگی روستایی و شهری مانده بودند. یکی از دلایل فرم نامناسب و درهم ریختگی این منطقه مانند انباشت فضولات دامی در خیابان ها، به همین رفتارهای روستایی – شهری خود مردم بر می گشت. بحث فاضلاب تنها یکی از مشکلات کوی سیاحی است اما قربانی شدن بچه ها در این فاضلاب های کودک کش، درخواست های اهالی را به سمت ساماندهی جوی های جدولی و خشکاندن دریاچه های فاضلاب برده است.

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد