بسم اله الرحمن الرحیم؛ وَ الحَمدُلِلّهِ رَبِّ العالَمین وَ صَلَّی الهُ عَلی رَسولِهِ الکَریمِ الاَمین، مُحَمَّدٍ خاتَمِ النّبییّن، وَ عَلی آلِهِ المُطَهَّرین سیَّما بَقیَّةِالهِ فِیالاَرَضین، وَ عَلی اَصحابِهِ المُنتَجَبین وَ مَن تَبِعَهُم بِاِحسانٍ اِلی یَومِ الدّین.
موسم حج در هر سال، میعاد رحمت پروردگار بر امت اسلامی است. فراخوان قرآنیِ وَ اَذِّن فِی النّاسِ بِالحَجّ دعوت همگان در طول تاریخ بر سر این سفره رحمت است تا هم دل و جان خداجوی و هم نگاه و اندیشهی خردورز آنان از برکات آن بهرهمند گردد و هر سال درسها و آموختههای حج به وسیله جماعاتی از مردم به سراسر جهان اسلام برسد. در حج، اکسیر ذکر و عبودیت که عنصر اصلی در تربیت و پیشرفت و اعتلای فرد و جامعه است، در کنار اجتماع و اتحاد که نماد امت واحده است، و همراه با حرکت بر گرد مرکز واحد و در مسیری با هدف مشترک که رمز تلاش و تحرک امّت بر پایه توحید است و با یکسانی آحاد حجگزار و نبود تمایز که نشانه برداشتن تبعیضها و همگانی کردن فرصتها است، مجموعهای از پایههای اصلی جامعه اسلامی را در نمائی کوچک نشان میدهد. هر یک از احرام و طواف و سعی و وقوف و رمی و حرکت و سکون در اعمال حج یک اشاره نمادین به بخشی از بدنه تصویری است که اسلام از اجتماع مطلوب خود ارائه کرده است.
تبادل دانستهها و داشتهها میان مردم کشورها و مناطق دور از هم و تعمیم آگاهیها و تجربهها و خبرگیری از وضع و حال یکدیگر و زدودن بدفهمیها و نزدیک کردن دلها و انباشتن توانها برای مقابله با دشمنان مشترک، دستاورد حیاتی و بسی بزرگ حج است که با صدها گردهمائی مرسوم و معمول نمیتوان آن را بهدست آورد.آئین برائت که به معنی بیزاری از همه بیرحمیها و ستمها و زشتیها و فسادهای طواغیت هر زمان و ایستادگی در برابر زورگوئی و باجگیری مستکبران دورانها است، یکی از برکات بزرگ حج و فرصتی برای ملتهای مظلوم مسلمان است. امروز برائت از جبهه شرک و کفر مستکبران و در رأس آن آمريكا، به معنی برائت از مظلومکشی و جنگافروزی است، به معنی محکوم کردن کانونهای تروریسم از قبیل داعش و بلکواتر آمريكائی است، بهمعنی نهیب امت اسلامی بر سر رژیم کودککش صهیونیست و پشتیبانان و کمککنندگان آن است. به معنی محکومیت جنگافروزیهای آمريكا و دستیارانش در منطقه حساس غرب آسیا و شمال آفریقا است که رنج و مرارت ملتها را به نهایت رسانده و هر روزه مصیبتهای سنگینی بر آنان وارد کرده است. بهمعنی بیزاری از نژادپرستی و تبعیض براساس جغرافیا و نژاد و رنگ پوست است، بهمعنی بیرازی از رفتار استکباری و خباثتآمیز قدرتهای متجاوز و فتنهانگیز دربرابر رفتار شرافتمندانه و نجیبانه و عادلانهای است که اسلام همه را به آن دعوت میکند. اینها اندکی از برکات حج ابراهیمی است که اسلام ناب، ما را به آن فراخوانده است و این، نماد مجسّمِ بخش مهمی از آرمانهای جامعه اسلامی است که هر سال بهوسیله آحاد مردم مسلمان، به کارگردانی حج، نمایشی عظیم و پرمضمون پدید میآورد و با زبانی گویا همه را به تلاش برای ایجاد چنین جامعهای فرا میخواند.نخبگان جهان اسلام که جمعی از آنان از کشورهای مختلف هماکنون در مراسم حج حضور دارند، وظیفهای سنگین و خطیر بردوش میکشند. این درسها باید به همت و ابتکار آنان به مجموعه ملتها و افکار عمومی منتقل شود و دادوستد معنوی اندیشهها و انگیزهها و تجربهها و آگاهیها بهدست آنها تحقق یابد.
امروز یکی از مهمترین مسائل جهان اسلام، مسأله فلسطین است که در رأس همه مسائل سیاسی مسلمانان با هر مذهب و نژاد و زبان قرار دارد. بزرگترین ظلم قرنهای اخیر در فلسطین اتفاق افتاده است. در این ماجرای دردآور، همه چیز یک ملت، سرزمینش، خانه و مزرعه و دارائیهایش، حرمت و هویتش مصادره شده است. این ملت به توفیق الهی شکست را نپذیرفته و از پا ننشسته و امروز از دیروز پرشورتر و شجاعانهتر در میدان است، ولی نتیجه کار نیازمند کمک همه مسلمانان است. ترفند معاملهی قرن که بهوسیله آمريكای ظالم و همراهان خائناش زمینهسازی میشود، جنایتی در حق جامعهی بشری و نه فقط ملت فلسطین است. ما همگان را به حضور فعال برای شکست این کید و مکر دشمن فرا میخوانیم و به حول و قوهی الهی آن را و همه ترفندهای دیگر جبهه استکبار را دربرابر همت و ایمان جبهه مقاومت محکوم به شکست میدانیم. قالَ الهُ العَزیز: اَم یُریدونَ کَیداً، فَالَّذینَ کَفَروا هُمُ المَکیدون. صَدَقَالهُ العَلیُّ العَظیم. توفیق و رحمت و عافیت و قبولی طاعات را برای همه حجاج محترم از خداوند مسألت میکنم.