۱. پذیرش وجود اشکالات جدی در قوه قضاییه نخستین وجه مثبت این فراخوان رئيس دستگاه قضا است. هنوز زمان زیادی از دورانی نگذشته است که کوچکترین نقدها به این قوه با پاسخ عالیترین مقام آن همراه میشد؛ پاسخهایی که همواره با نفی اشکالات و برخوردی قهرآمیز با منتقدان دستگاه قضایی همراه بود. اینکه رئيس جدید قوه قضاییه در پذیرفتن وجود اشکالات پیشقدم شده است در قیاس با روسای قبلی میتواند گامی رو به جلو باشد.
۲. عبور از نگاه نادرست به فضای مجازی دیگر وجه مثبت این فراخوان است؛ واقعیت آن است که در دوران مدیریت گذشته قوه قضاییه افراد بسیاری از جمله آقای رئیسی رویکردی نادرست به فضای مجازی داشته و آن را "اتوبان صهیونیستها" مینامیدند. اینکه در شرایط حاضر به هر دلیلی از آن نگاه، حداقل در حد گفتار و فراخوان عبور شده است نکته مثبتی تلقی میشود.
۳. احتمالا نتیجه چنین فراخوانی اینچنینی بیان آشکار انتقادات و اعتراضات مردمی به دستگاه قضایی خواهد شد. این اتفاق از آن جهت مثبت است که پیش از این نقد این قوه با خطوط قرمز بسیاری همراه بود که نتیجه آن نیز ریشهدار شدن اشکالات در دستگاه قضایی بود.
اما این وجوه مثبت با تناقضات موجود از میان میرود. مهمترین تناقض در رفتار و گفتار دستگاه قضایی و دیگر نهادهای ذیربط است. در گفتار، سخن از فراخوان و دعوت مردم به بیان اشکالات از طریق فضای مجازی است، اما در رفتار شاهد باقی ماندن فیلترینگ تلگرام و توییتر به دستور دستگاه قضایی هستیم و پروژه فیلترینگ فیلترشکنها هم در حال اجرایی شدن است یا از سوی دیگر در کنار رئيس جدید قوه قضاییه مدیرانی حضور دارند که اساساً انتقاد به دستگاه قضایی را توطئه علیه نظام سیاسی تصور میکنند و راه را بر روی هر نقد دلسوزانهای میبندند.کوتاه سخن آنکه فرخوان حجتالاسلام رئیسی زمانی اثربخش خواهد بود که در کنار تغییر گفتار شاهد تغییر الگوی رفتاری مجموعه تحت مدیریت او نیز باشیم.