کد خبر: ۱۲۷۶۱۵
منابع غربی: درخواست‌های ایران غیرقابل قبول و زیاده‌روی است

توقف مذاکرات دور هفتم هسته‌ای وین

دور هفتم گفت‌وگوهای توافق هسته‌ای برجام که از روز دوشنبه آغاز شده بود بعد از پنج روز با موافقت طرفین متوقف شد؛ طرف‌های اروپایی برای بررسی پیشنهاد ایران به پایتخت‌هایشان رفته‌اند.

در این نشست ایران، فرانسه، آلمان، بریتانیا، روسیه و چین شرکت دارند و آمریکا نیز به طور غیر مستقیم در گفت‌وگوها حضور می‌یابد. یک مقام ایرانی گفته است قرار شده هفته آینده مذاکرات دوباره از سر گرفته شود.اروپایی‌ها می‌خواهند برای رایزنی و مشاوره به پایتخت‌های خود بازگردند اما نمایندگان ایران برای ادامه کار در وین باقی می‌مانند.در ساعات پایانی دور هفتم مذاکرات احیای برجام در وین، خبرنگار روزنامه وال‌استریت ‍ژورنال به نقل از یک دیپلمات اروپایی نوشت که پیش‌نویس‌های پیشنهادی ایران غیرقابل قبول و زیاده‌روی است. او در رشته‌توییتی، به نقل از این دیپلمات اروپایی نوشته است که ایران در پیش‌نویس‌های خود درخواست‌های مربوط رفع تحریم‌ها را افزایش داده و همزمان تمام تفاهم‌های پیشین درباره گام‌های ایران برای بازگشت به برجام را حذف کرده‌ است.دیگر خبرنگاران حاضر در وین نیز چنین محتوایی را به اشتراک گذاشته‌اند. علی باقری، مذاکره‌کننده ارشد ایران در وین، گفته بود که هیئت ایرانی متن پیشنهادی خود را در قالب دو موضوع لغو «تحریم‌های ظالمانه» و مسائل هسته‌ای به طرف‌های دیگر مذاکره تحویل داده است. او همچنین گفت: ایران یک متن سوم هم دارد که هنوز به کشورهای حاضر در مذاکره ارائه نداده است. خبرنگار وال‌استریت ژورنال همچنین نوشت:  دیپلمات‌های اروپایی به مذاکره‌کنندگان ایرانی گفته‌اند که پیشنهادات آنها بسیار سخت‌گیرانه است و باید مواضع انعطاف‌پذیری داشته باشند. در روزهای اخیر مقام‌های ایران و ایالات متحده نسبت به دستیابی به توافق در این زمینه ابراز بدبینی کرده بودند.  در همین حال مقام‌های غربی ایران را متهم کرده‌اند که در زمینه مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین پایتخت اتریش وقت‌کشی می‌کند و همزمان برنامه هسته‌ای خود را توسعه می‌دهد تا ابزاری برای فشار در مذاکرات داشته باشد.‎ همچنین علی هاشم خبرنگار الجزیره به نقل از علی باقری کنی نوشت: مذاکره کننده ارشد ایران علی باقری کنی به من گفت که سومین سندی که ایران به قدرت‌های جهانی تسلیم کرده ناظر بر موضوع راستی آزمایی و تضمین نسبت به رفع تحریم هاست. او به این اتهامات که ایران در صدد غنی سازی ۹۰ درصدی است پاسخ داد و گفت:  این گزارش رسانه‌های اسرائیلی است و بوسیله آژانس رد شده است و ایران هیچگاه فعالیت‌های هسته ای اش خارج از تعهدات به آژانس نبوده است او گفت که اسرائیل هرگز حتی خواب حمله به ایران را نخواهد دید زیر آنهنگام نابودی اوست. او اضافه کرد پیشنهاد ایران به قدرت‌های جهانی نمی‌تواند رد شود زیرا مبتنی و منطبق با برجام است و هیچ‌یک از کشورها خواهان نابودی برجام نیستند.
توافق همچنان ممکن اما زمان کم است
 مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: به نفع تهران است که در تعامل با آژانس شفافیت بیشتری را از خود نشان بدهد زیرا در صورت وجود اراده سیاسی، رسیدن به توافق همیشه ممکن است. رافائل گروسی با بیان اینکه مذاکرات دور هفتم از نقطه صفر شروع نمی‌شود، بلکه بر اساس شش دور مذاکرات قبلی به پیش می‌رود؛ افزود: توافق با ایران همچنان ممکن است، اما زمان باقیمانده کم است. مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکید کرد: آژانس طرف مذاکرات برجام نیست، اما به عنوان بازرس و تضمین‌کننده توافق از نزدیک مذاکرات جاری در وین را رصد می‌کند.گروسی در خصوص غنی سازی ۹۰ درصدی بیان کرد: در حال حاضر غنی‌سازی ٩٠ درصدی در ایران وجود ندارد.وی با بیان اینکه برجام حد نصاب ۳.۶۷ درصد را برای غنی‌سازی تعیین کرده بود، اما الان غنی‌سازی ۶۰ درصدی انجام می‌شود، افزود: ایران در فردو غنی‌سازی ٢٠ درصدی را انجام می‌دهد و در حال افزایش آن است. گروسی درباره قصد خود مبنی بر دیدار مجدد از تهران گفت: چنان چه از وی دعوت شود، ظرف یک دقیقه به ایران می‌رود. وی در ارتباط با سایت تسا در کرج و ادعای ایران مبنی بر از کار افتادن دوربین‌های نظارتی آژانس در جریان عملیات خرابکارانه گفت: آژانس خرابکاری را محکوم می‌کند؛ امیدواریم که یک توافق، که بسیار لازم و ضروری است، حاصل شود.مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در بخشی ازاین مصاحبه در باره سفر چند روز گذشته خود به ایران به این رسانه فرانسوی گفت: «باید بگویم که در سفری که چند روز پیش به تهران داشتم، گفت‌وگوهای خوبی انجام شد.

 

 

ادعای یک هفته‌نامه یهودی: موساد دانشمندان ایرانی را استخدام کرده بود
 همکاری دانشمندان ایران با موساد برای خرابکاری!

گروه بین‌الملل: یک هفته‌نامه یهودی در بریتانیا مدعی شد که موساد، سازمان جاسوسی اسرائیل، با استخدام ۱۰ دانشمند هسته‌ای ایران توانست در کمتر از دو سال، سه طرح خرابکاری در سایت‌های اتمی ایران را اجرایی کند!
نشریه «جوئیش کرونیکل» نوشت:  این عملیات، شامل دو انفجار در سایت نطنز، با «همکاری» دانشمندان ایرانی داخل کشور انجام شده است. این نشریه می‌گوید: افراد یاد شده از این‌که اهداف موساد را عملی کرده‌اند، هیچ اطلاعی نداشتند. آن‌ها تصور کرده بودند که در راستای اهداف گروه‌های سیاسی مخالف جمهوری اسلامی فعالیت می‌کنند. جوئیش کرانیکل افزوده که این افراد «اکنون در مکان امن» هستند. این نشریه می‌افزاید موساد ظرف ۱۸ ماه سه عملیات متفاوت را طراحی و اجرایی کرد که در خود اسرائیل نیز، «هزاران کارشناس و نیروی فنی» در این عملیات سهیم بودند. به ادعای این گزارش، در عملیات ۱۲ تیر پارسال در نطنز از مواد انفجاری که یک‌سال پیش از آن در سایت مخفی شده بود، استفاده شده است. بخشی از مواد انفجاری، قطعه‌قطعه، با استفاده از پهپادها منتقل شدند تا شک‌برانگیز نباشد. سپس همراه با مصالح ساختمانی در زیرزمین ساختمان آن انبار شدند. انفجار دوباره سایت نطنز در بهار امسال آسیب جدی به این تاسیسات وارد کرد و بازسازی‌هایی را که بعد از خرابکاری تیر پارسال در آن صورت گرفته بود، بی‌اثر کرد. این گزارش مدعی است که انفجار سایت «تسا» در کرج نیز به شیوه‌ای مشابه انجام گرفت و به آن آسیب جدی وارد کرد. این هفته‌نامه به منبع ادعاهای مطرح‌شده در گزارش اخیر خود اشاره نکرده است؛ اگرچه این نخستین بار نیست که قدیمی‌ترین نشریه یهودیان بریتانیا اقدام به انتشار بخشی از «اسرار موساد» در ارتباط با ایران می‌کند. در سال‌های اخیر، مقام‌هایی در خود موساد ظاهرا با هدف به رخ کشیدن «توانایی» اسرائیل، یا مقام‌هایی در آمریکا یا غرب که نگران اقدام‌های منتسب به اسرائیل بودند، جزئیاتی از عملیات‌های مختلف را برای انتشار در اختیار روزنامه‌هایی مانند نیویورک‌تایمز می‌گذاشتند. آویگدور لیبرمن، سیاستمدار اسرائیلی، گفته بود که منبع اصلی این «درز دادن‌های عامدانه» یوسی کوهن، رئیس وقت موساد است.
کوهن بعد از کناره‌گیری از این مقام نیز در گفت‌وگو با شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل، جزئیاتی از سرقت اسناد اتمی ایران و یا ترور محسن فخری‌زاده را برملا کرد که تا پیش از آن رسانه‌ای نشده بود. مقام‌های اسرائیلی به صراحت گفته‌اند که اقدام‌ها علیه برنامه اتمی ایران در آینده نیز ادامه خواهد یافت. آن‌ها این اقدام‌ها را بخشی از «طرح ج» کشورشان علیه ایران خوانده‌اند. از سوی دیگر، گزارش اخیر جوئیش کرانیکل در شرایطی منتشر شده است که مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا بر سر احیای برجام، در جریان است و هیات‌های نمایندگی ایران و طرف‌های باقی‌مانده در برجام، از هشتم آذر دور جدید مذاکرات خود را در وین از سر گرفته‌اند. اسرائیل که شدیدا مخالف احیای برجام است، در چهارمین روز از مذاکرات وین، قدرت‌ها را فراخواند که سریعا میز گفت‌وگوها را ترک کنند، چرا که به گفته نفتالی بنت، نخست‌وزیر اسرائیل، ایران با «تاکتیک مذاکرات، به اخاذی هسته‌ای روی آورده است». در نبود مستندات متقن برای اثبات ادعاهای اخیر این هفته‌نامه، این احتمال مطرح است که انتشار این گزارش بخشی از کارزار تبلیغاتی و با هدف بی‌اعتماد کردن حاکمیت و مردم ایران به دانشمندان ایرانی باشد. ایران تاکید دارد که با یاری دانشمندان خود توانسته است بر پیامدهای تمامی خرابکاری‌های منتسب به اسرائیل در سایت‌های هسته‌ای ایران غلبه کند. مقامات ارشد آمریکا و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز اذعان کرده‌اند که پیشرفت برنامه اتمی ایران اکنون بسیار بیشتر از گذشته است. شماری از مقام‌های ارشد امنیتی اسرائیل، رویکرد دولت این کشور در قبال ایران را اشتباه دانسته و بازگشت آمریکا به برجام را توصیه کرده‌اند. دنی سیترینوویچ، فرمانده پیشین تحقیقات امور ایران در سازمان اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل، این هفته به تایمز اسرائیل گفت برجام «با همه ایرادات آن، برنامه هسته‌ای ایران را به میزان قابل توجهی به تاخیر انداخت؛ بسیار بیشتر از هر فعالیت مخفی دیگری که هدفش ایجاد چنین تاخیری بود». این فرمانده پیشین تصریح کرد که فعالیت‌های مخفی برای ضربه زدن به برنامه اتمی ایران ممکن است این برنامه را فقط «اندکی» به تاخیر بیندازد اما دستاوردهای آن هرگز به پای برجام نرسیده است. گزارش جدید جوئیش کرانیکل در سالروز ترور محسن فخری‌زاده، دانشمند ارشد برنامه هسته‌ای و معاون وزیر دفاع ایران، منتشر شده است. مقام‌های اسرائیل این هفته به شبکه ۱۲ تلویزیون کشورشان گفتند که کشتن «پدر برنامه اتمی ایران» نیز تاثیری در مسیر پیشرفت برنامه اتمی ایران نداشته است.
قول رئیس موساد درباره ایران 
 رئیس موساد، توافق هسته‌ای «بد» بین قدرت‌های جهانی و ایران را برای اسرائیل «غیرقابل تحمل» خواند و گفت:  متعهد می‌شود که ایران هرگز سلاح هسته‌ای نخواهد داشت. داوید برنعه افزود: «چشمان ما باز است و آماده‌ایم هرکاری که برای کاهش تهدید علیه اسرائیل لازم باشد انجام دهیم.»وی با اشاره به مذاکرات وین درباره احیای برجام گفت برای مقاصد غیرنظامی نیازی به غنی‌سازی ۶۰ درصدی اورانیوم و سه سایت با هزار سانتریوفیوژ فعال نیست، مگر اینکه قصد توسعه سلاح اتمی وجود داشته باشد. او افزود: «تعهد می‌دهم که ایران هرگز سلاح هسته‌ای نخواهد داشت.»

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد
1400/9/13 -  شماره 5038
جستجو
جستجو
بالای صفحه
کد خبر: ۱۲۷۶۱۵
منابع غربی: درخواست‌های ایران غیرقابل قبول و زیاده‌روی است

توقف مذاکرات دور هفتم هسته‌ای وین

دور هفتم گفت‌وگوهای توافق هسته‌ای برجام که از روز دوشنبه آغاز شده بود بعد از پنج روز با موافقت طرفین متوقف شد؛ طرف‌های اروپایی برای بررسی پیشنهاد ایران به پایتخت‌هایشان رفته‌اند.

در این نشست ایران، فرانسه، آلمان، بریتانیا، روسیه و چین شرکت دارند و آمریکا نیز به طور غیر مستقیم در گفت‌وگوها حضور می‌یابد. یک مقام ایرانی گفته است قرار شده هفته آینده مذاکرات دوباره از سر گرفته شود.اروپایی‌ها می‌خواهند برای رایزنی و مشاوره به پایتخت‌های خود بازگردند اما نمایندگان ایران برای ادامه کار در وین باقی می‌مانند.در ساعات پایانی دور هفتم مذاکرات احیای برجام در وین، خبرنگار روزنامه وال‌استریت ‍ژورنال به نقل از یک دیپلمات اروپایی نوشت که پیش‌نویس‌های پیشنهادی ایران غیرقابل قبول و زیاده‌روی است. او در رشته‌توییتی، به نقل از این دیپلمات اروپایی نوشته است که ایران در پیش‌نویس‌های خود درخواست‌های مربوط رفع تحریم‌ها را افزایش داده و همزمان تمام تفاهم‌های پیشین درباره گام‌های ایران برای بازگشت به برجام را حذف کرده‌ است.دیگر خبرنگاران حاضر در وین نیز چنین محتوایی را به اشتراک گذاشته‌اند. علی باقری، مذاکره‌کننده ارشد ایران در وین، گفته بود که هیئت ایرانی متن پیشنهادی خود را در قالب دو موضوع لغو «تحریم‌های ظالمانه» و مسائل هسته‌ای به طرف‌های دیگر مذاکره تحویل داده است. او همچنین گفت: ایران یک متن سوم هم دارد که هنوز به کشورهای حاضر در مذاکره ارائه نداده است. خبرنگار وال‌استریت ژورنال همچنین نوشت:  دیپلمات‌های اروپایی به مذاکره‌کنندگان ایرانی گفته‌اند که پیشنهادات آنها بسیار سخت‌گیرانه است و باید مواضع انعطاف‌پذیری داشته باشند. در روزهای اخیر مقام‌های ایران و ایالات متحده نسبت به دستیابی به توافق در این زمینه ابراز بدبینی کرده بودند.  در همین حال مقام‌های غربی ایران را متهم کرده‌اند که در زمینه مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین پایتخت اتریش وقت‌کشی می‌کند و همزمان برنامه هسته‌ای خود را توسعه می‌دهد تا ابزاری برای فشار در مذاکرات داشته باشد.‎ همچنین علی هاشم خبرنگار الجزیره به نقل از علی باقری کنی نوشت: مذاکره کننده ارشد ایران علی باقری کنی به من گفت که سومین سندی که ایران به قدرت‌های جهانی تسلیم کرده ناظر بر موضوع راستی آزمایی و تضمین نسبت به رفع تحریم هاست. او به این اتهامات که ایران در صدد غنی سازی ۹۰ درصدی است پاسخ داد و گفت:  این گزارش رسانه‌های اسرائیلی است و بوسیله آژانس رد شده است و ایران هیچگاه فعالیت‌های هسته ای اش خارج از تعهدات به آژانس نبوده است او گفت که اسرائیل هرگز حتی خواب حمله به ایران را نخواهد دید زیر آنهنگام نابودی اوست. او اضافه کرد پیشنهاد ایران به قدرت‌های جهانی نمی‌تواند رد شود زیرا مبتنی و منطبق با برجام است و هیچ‌یک از کشورها خواهان نابودی برجام نیستند.
توافق همچنان ممکن اما زمان کم است
 مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: به نفع تهران است که در تعامل با آژانس شفافیت بیشتری را از خود نشان بدهد زیرا در صورت وجود اراده سیاسی، رسیدن به توافق همیشه ممکن است. رافائل گروسی با بیان اینکه مذاکرات دور هفتم از نقطه صفر شروع نمی‌شود، بلکه بر اساس شش دور مذاکرات قبلی به پیش می‌رود؛ افزود: توافق با ایران همچنان ممکن است، اما زمان باقیمانده کم است. مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکید کرد: آژانس طرف مذاکرات برجام نیست، اما به عنوان بازرس و تضمین‌کننده توافق از نزدیک مذاکرات جاری در وین را رصد می‌کند.گروسی در خصوص غنی سازی ۹۰ درصدی بیان کرد: در حال حاضر غنی‌سازی ٩٠ درصدی در ایران وجود ندارد.وی با بیان اینکه برجام حد نصاب ۳.۶۷ درصد را برای غنی‌سازی تعیین کرده بود، اما الان غنی‌سازی ۶۰ درصدی انجام می‌شود، افزود: ایران در فردو غنی‌سازی ٢٠ درصدی را انجام می‌دهد و در حال افزایش آن است. گروسی درباره قصد خود مبنی بر دیدار مجدد از تهران گفت: چنان چه از وی دعوت شود، ظرف یک دقیقه به ایران می‌رود. وی در ارتباط با سایت تسا در کرج و ادعای ایران مبنی بر از کار افتادن دوربین‌های نظارتی آژانس در جریان عملیات خرابکارانه گفت: آژانس خرابکاری را محکوم می‌کند؛ امیدواریم که یک توافق، که بسیار لازم و ضروری است، حاصل شود.مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در بخشی ازاین مصاحبه در باره سفر چند روز گذشته خود به ایران به این رسانه فرانسوی گفت: «باید بگویم که در سفری که چند روز پیش به تهران داشتم، گفت‌وگوهای خوبی انجام شد.

 

 

ادعای یک هفته‌نامه یهودی: موساد دانشمندان ایرانی را استخدام کرده بود
 همکاری دانشمندان ایران با موساد برای خرابکاری!

گروه بین‌الملل: یک هفته‌نامه یهودی در بریتانیا مدعی شد که موساد، سازمان جاسوسی اسرائیل، با استخدام ۱۰ دانشمند هسته‌ای ایران توانست در کمتر از دو سال، سه طرح خرابکاری در سایت‌های اتمی ایران را اجرایی کند!
نشریه «جوئیش کرونیکل» نوشت:  این عملیات، شامل دو انفجار در سایت نطنز، با «همکاری» دانشمندان ایرانی داخل کشور انجام شده است. این نشریه می‌گوید: افراد یاد شده از این‌که اهداف موساد را عملی کرده‌اند، هیچ اطلاعی نداشتند. آن‌ها تصور کرده بودند که در راستای اهداف گروه‌های سیاسی مخالف جمهوری اسلامی فعالیت می‌کنند. جوئیش کرانیکل افزوده که این افراد «اکنون در مکان امن» هستند. این نشریه می‌افزاید موساد ظرف ۱۸ ماه سه عملیات متفاوت را طراحی و اجرایی کرد که در خود اسرائیل نیز، «هزاران کارشناس و نیروی فنی» در این عملیات سهیم بودند. به ادعای این گزارش، در عملیات ۱۲ تیر پارسال در نطنز از مواد انفجاری که یک‌سال پیش از آن در سایت مخفی شده بود، استفاده شده است. بخشی از مواد انفجاری، قطعه‌قطعه، با استفاده از پهپادها منتقل شدند تا شک‌برانگیز نباشد. سپس همراه با مصالح ساختمانی در زیرزمین ساختمان آن انبار شدند. انفجار دوباره سایت نطنز در بهار امسال آسیب جدی به این تاسیسات وارد کرد و بازسازی‌هایی را که بعد از خرابکاری تیر پارسال در آن صورت گرفته بود، بی‌اثر کرد. این گزارش مدعی است که انفجار سایت «تسا» در کرج نیز به شیوه‌ای مشابه انجام گرفت و به آن آسیب جدی وارد کرد. این هفته‌نامه به منبع ادعاهای مطرح‌شده در گزارش اخیر خود اشاره نکرده است؛ اگرچه این نخستین بار نیست که قدیمی‌ترین نشریه یهودیان بریتانیا اقدام به انتشار بخشی از «اسرار موساد» در ارتباط با ایران می‌کند. در سال‌های اخیر، مقام‌هایی در خود موساد ظاهرا با هدف به رخ کشیدن «توانایی» اسرائیل، یا مقام‌هایی در آمریکا یا غرب که نگران اقدام‌های منتسب به اسرائیل بودند، جزئیاتی از عملیات‌های مختلف را برای انتشار در اختیار روزنامه‌هایی مانند نیویورک‌تایمز می‌گذاشتند. آویگدور لیبرمن، سیاستمدار اسرائیلی، گفته بود که منبع اصلی این «درز دادن‌های عامدانه» یوسی کوهن، رئیس وقت موساد است.
کوهن بعد از کناره‌گیری از این مقام نیز در گفت‌وگو با شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل، جزئیاتی از سرقت اسناد اتمی ایران و یا ترور محسن فخری‌زاده را برملا کرد که تا پیش از آن رسانه‌ای نشده بود. مقام‌های اسرائیلی به صراحت گفته‌اند که اقدام‌ها علیه برنامه اتمی ایران در آینده نیز ادامه خواهد یافت. آن‌ها این اقدام‌ها را بخشی از «طرح ج» کشورشان علیه ایران خوانده‌اند. از سوی دیگر، گزارش اخیر جوئیش کرانیکل در شرایطی منتشر شده است که مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا بر سر احیای برجام، در جریان است و هیات‌های نمایندگی ایران و طرف‌های باقی‌مانده در برجام، از هشتم آذر دور جدید مذاکرات خود را در وین از سر گرفته‌اند. اسرائیل که شدیدا مخالف احیای برجام است، در چهارمین روز از مذاکرات وین، قدرت‌ها را فراخواند که سریعا میز گفت‌وگوها را ترک کنند، چرا که به گفته نفتالی بنت، نخست‌وزیر اسرائیل، ایران با «تاکتیک مذاکرات، به اخاذی هسته‌ای روی آورده است». در نبود مستندات متقن برای اثبات ادعاهای اخیر این هفته‌نامه، این احتمال مطرح است که انتشار این گزارش بخشی از کارزار تبلیغاتی و با هدف بی‌اعتماد کردن حاکمیت و مردم ایران به دانشمندان ایرانی باشد. ایران تاکید دارد که با یاری دانشمندان خود توانسته است بر پیامدهای تمامی خرابکاری‌های منتسب به اسرائیل در سایت‌های هسته‌ای ایران غلبه کند. مقامات ارشد آمریکا و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز اذعان کرده‌اند که پیشرفت برنامه اتمی ایران اکنون بسیار بیشتر از گذشته است. شماری از مقام‌های ارشد امنیتی اسرائیل، رویکرد دولت این کشور در قبال ایران را اشتباه دانسته و بازگشت آمریکا به برجام را توصیه کرده‌اند. دنی سیترینوویچ، فرمانده پیشین تحقیقات امور ایران در سازمان اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل، این هفته به تایمز اسرائیل گفت برجام «با همه ایرادات آن، برنامه هسته‌ای ایران را به میزان قابل توجهی به تاخیر انداخت؛ بسیار بیشتر از هر فعالیت مخفی دیگری که هدفش ایجاد چنین تاخیری بود». این فرمانده پیشین تصریح کرد که فعالیت‌های مخفی برای ضربه زدن به برنامه اتمی ایران ممکن است این برنامه را فقط «اندکی» به تاخیر بیندازد اما دستاوردهای آن هرگز به پای برجام نرسیده است. گزارش جدید جوئیش کرانیکل در سالروز ترور محسن فخری‌زاده، دانشمند ارشد برنامه هسته‌ای و معاون وزیر دفاع ایران، منتشر شده است. مقام‌های اسرائیل این هفته به شبکه ۱۲ تلویزیون کشورشان گفتند که کشتن «پدر برنامه اتمی ایران» نیز تاثیری در مسیر پیشرفت برنامه اتمی ایران نداشته است.
قول رئیس موساد درباره ایران 
 رئیس موساد، توافق هسته‌ای «بد» بین قدرت‌های جهانی و ایران را برای اسرائیل «غیرقابل تحمل» خواند و گفت:  متعهد می‌شود که ایران هرگز سلاح هسته‌ای نخواهد داشت. داوید برنعه افزود: «چشمان ما باز است و آماده‌ایم هرکاری که برای کاهش تهدید علیه اسرائیل لازم باشد انجام دهیم.»وی با اشاره به مذاکرات وین درباره احیای برجام گفت برای مقاصد غیرنظامی نیازی به غنی‌سازی ۶۰ درصدی اورانیوم و سه سایت با هزار سانتریوفیوژ فعال نیست، مگر اینکه قصد توسعه سلاح اتمی وجود داشته باشد. او افزود: «تعهد می‌دهم که ایران هرگز سلاح هسته‌ای نخواهد داشت.»

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد