سرتیپ قادر رحیم زاده افزود: در این رزمایش انواع سامانههای بومی موشکی، راداری، اطلاعات شناسایی، جنگ الکترونیک، سامانههای ارتباطی و شبکه دیده بانی بصری ارتش و سپاه با نظارت مستقیم کارشناسان و ارزیابان قرارگاه مرکزی خاتمالانبیا به کار گرفته خواهد شد و یگانهای شرکت کننده مقابله با انواع تهدیدات هوایی در ارتفاع پایین، متوسط، بلند و اهداف دورایستا را در شرایط کاملاً عملیاتی و مبتنی بر صحنه رزم واقعی تمرین خواهند کرد.
آسیب دیدگان انفجار گاز عامری اهواز در بلاتکلیفی
قاسم منصور آل کثیر
هنوز مقصرِ حادثه عامری مشخص نشده است که حادثه انفجار گاز در کوی ملت همه را بهت زده کرد و با این اتفاق، تعداد خانوادههایی که در بلاتکلیفی به سر میبرند، بیشتر شد؛ اکنون ۱۱ خانه در کوی ملت تخریب شدند و خسارت دیدگان نمیدانند مقصر کیست؟ و خسارت خودشان را باید از چه کسی بگیرند؟ پنج خانواده کشتهشدگان در عامری، ۹ خانواده مصدومان، ۱۵ مغازهدار و بازاری با گذشت بیش از یک هفته از حادثه عامری در بلاتکلیفی به سر میبرند.این روزها مرگ، بیکاری و بیپولی در کنار هم وضعیتی تاریک را برای اهالی این منطقه رقم زده است. خانواده کشتهشدگان و مصدومان اکنون در بلاتکلیفی به سر میبرند و آنها میپرسند «تکلیف دیه و خسارات را چه کسی بر عهده میگیرد؟ و چرا تاکنون مقصر اصلی مشخص نشده است؟» ناظران هم میگویند: «چرا گزارش رسمی از سوی نهادهای متولی صادر نشده است؟» و همین مسئله برای حادثه کوی ملت نیز صادق است.بر اثر انفجار گازِ یک منزل جنبِ بازارچه سنتی عامری اهواز، پنج نفر کشته و ۹ زخمی شناسایی شدند و همچنین بیش از ۱۵ مغازه اطرافِ حادثه نیز به صورت جدی آسیب دیدند و مغازهداران از حادثه پیش آمده سردرگم شدند و همچنین چهار خانه و پنج دکه فروش میوه و سبزیجات نیز صدمه دیدند.خودروی جوان سبزیفروش نیز بر اثر موجِ انفجارِ گاز به هوا رفت و واژگون شد و جوانِ سبزیفروش در َدم کشته شد؛ بستگانِ این جوان سبزیفروش میگویند «شدت انفجار طوری بود که گویی انفجار از زیر زمین و دقیقاً از زیر خودرو رخ داد».
بازار عامری از مناطق قدیمی و گردشگری خوزستان است و در شرق رودخانه کارون در اهواز قرار دارد.این حادثه صبح یکشنبه (۲۰ مهر امسال) در بازار عامری در حوالی مرکز شهر اهواز رخ داد و تخریب زیادی را بر جای گذاشت.محله عامری از مناطق کم برخورداری است که از نظر گردشگری میتوانست یکی از مقاصدِ جذاب برای گردشگران باشد اما همواره مورد بیمهری متولیان بوده و به محلهای کم برخوردار و بدون امکانات تبدیل شده است.
همسایهها دست به کار شدند
به گفته یکی از بازاریان، پیرزنی که صبحها برای خرید به بازار میآمد نیز از کنارِ خانهای که منفجر شد عبور میکرد و وی نیز در جا کشته شد. «عمو خلیل» یکی از فروشندگانِ بازارچه عامری میگوید: «بازارمان بر اثر شیوع کرونا بیرمق بود و این انفجار هم یک مشکل به مشکلاتِ بی پایانمان اضافه کرد».مغازه سوپرمارکتی که پشتِ خانه منفجر شده قرار داشت نیز در ساعات اولیه بعد از انفجار توسط اهالی در حال تخلیه بود و هیچ نیروی ایمنی برای راهنمایی مردم در محل مستقر نبود.اهالی با سنگِ جت مشغول به بریدنِ جا کولری بودند و در این میان عدهای از جوانانِ زباله گرد فرصت را غنیمت شمردند و پلاستیکهای پخش شده در سطح زمین را جمع کردند تا رزق و روزی امروزشان را تأمین کرده باشند.همسایگانی که خانه و دکانهایشان آسیب دیدند، همگی تاکنون سردرگم هستند و در شرایط کنونی و فشار اقتصادی، وقوع این اتفاق را در حدِ عذاب میدانند؛ یکی از این اهالی گفت که «کرکره مغازهام برقی است و کامل از جا کنده شد و این یعنی باید نزدیک به ۱۰ میلیون تومان زیر قرض بروم».
امید به زندگی مردم از دست نرود
«حسین یخه پاک» از ساکنان عامری بهت زده درباره حادثه میگوید: وضعیت منطقه ما را با کیانپارس بسنجید؛ اینجا منطقهای قدیمی با این وضعیت و آنجا منطقهای جدید با آن همه رسیدگی و خدمات!وی با نگرانی ادامه میدهد: ننه جلیل و سعید و… چه گناهی کردند که باید کشته شوند؟ چرا باید این اتفاق بیفتد؟ انفجار خیلی مهیب بود؛ لطفاً کمک کنید بلکه مردم امید به زندگی خودشان را از دست ندهند و ما هیچی نمیخواهیم فقط مسئولان خسارتی به آنها بدهند.
نشتی مجدد قسمتی از گاز عامری
خطوط لوله گاز در منطقه عامری دو روز پس از انفجارِ گاز مجدداً نشتی پیدا کرد و عملیات شبانه برای ترمیمِ خطوط لوله شروع شده است. اهالی محله عامری میگویند «در بخشی از نقاط این محله، مسئولان ذیربط نسبت به ترمیم و رسیدگی به مشکلات خطوط لوله توجه بیشتری را در این زمینه داشته باشند».انفجارِ گاز باعثِ اخلال در شبکه فاضلاب نیز شده است به طوری که آبهای سطحی همه بازارچه عامری را در بر گرفته است و به رغم پیگیریهای انجام شده برای پاسخ گرفتن از مسئولان ذیربط اما تاکنون اداره گاز، مدیریت بحران و شهرداری اظهارنظری در این باره نکردهاند.