کد خبر: ۱۱۸۳۸۹
چرا انتخابات در آمریکا قابل پیش‌بینی نیست؟

برگ برنده‌های ترامپ در انتخابات

کمتر از دو ماه مانده به انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا رقابت‌های انتخاباتی اوج گرفته و دو رقیب اصلی یعنی دونالد ترامپ و جو بایدن تلاش می‌کنند خود را به اثبات برسانند.

 مسئله مهم این است که رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا تاثیر بزرگی بر چگونگی برخورد دنیا با بحران‌های بین‌المللی نظیر جنگ، شرایط اقتصادی، تغییرات اقلیمی، کرونا و... می‌گذارد. به همین دلیل انتخاب رئیس‌جمهور آمریکا برای همه دنیا مهم است.پیش بینی انتخابات آمریکا برای همه کشور‌ها اهمیت دارد، اما مسئله آن است که انتخابات در آمریکا کمتر از دیگر نقاط جهان قابل پیش بینی است. در اروپا عموما چند هفته پیش از انتخابات براساس نظرسنجی‌ها و ارزیابی افکار عمومی می‌توان حدس زد پیروز انتخابات کیست. اما در آمریکا نمی‌توان انتخابات را پیش‌بینی کرد. شاید دلیل اصلی ساختار انتخابات در آمریکا باشد. فرد برنده همیشه آن کسی نیست که بیشترین رای را در سطح کشور کسب می‌کند، مثل اتفاقی که در سال ۲۰۱۶ برای هیلاری کلینتون افتاد. در عوض نامزد‌ها بر سر آرای کالج الکترال رقابت می‌کنند. هر ایالت به نسبت جمعیتش تعداد مشخصی رای در کالج الکترال دارد که در مجموع شامل ۵۳۸ رای می‌شود؛ لذا نامزد پیروز کسی است که حداقل ۲۷۰ رای کسب کند.معنی این فرایند این است که مردم وقتی به نامزد مورد علاقه خود رای می‌دهند در رقابتی ایالتی شرکت می‌کنند، و نه رقابتی سراسری. 
دلایل دیگری نیز در این بین وجود دارد. یك تحلیلگر مسائل بین‌الملل در این باره گفت: «ساختار سیاسی آمریکا با اروپا و دیگر کشور‌های غربی متفاوت است. انتخابات آمریکا دو مرحله‌ای است یک مرحله مردم رای می‌دهند و یک مرحله کالج‌های انتخاباتی، به این ترتیب سخت است با نظرسنجی از مردم به نتیجه انتخابات رسید. در انتخابات چهار سال پیش خانم کلینتون سه میلیون بیشتر از ترامپ در میان مردم آمریکا رای آورد، اما کالج‌های انتخاباتی ترامپ را انتخابات کردند به این خاطر پیش بینی بسیار مشکل است.»
محسن جلیلوند افزود:  از سوی دیگر ساختار اجتماعی آمریکا هم با دیگر نقاط جهان متفاوت است، در برخی ایالت‌ها، لاتین تبار‌ها و رنگین پوستان نتیجه انتخابات را تعیین می‌کنند، اما در برخی دیگر سفید‌پوستان موثرند. گروه‌های مختلف مذهبی هم اثرگذاری زیادی دارند. در آمریکا با وجود اینکه ساختار دموکراتیک وجود دارد، اما در پشت پرده کانون‌های قدرت به افکار عمومی جهت‌دهی موثری دارند. البته خبری از تقلب و فساد انتخاباتی وسیع نیست، اما با جهت دادن به افکار عمومی در انتخاب رئیس‌جمهور مطلوب خود اثر گذار می‌شوند. این کارشناس مسائل سیاست خارجی درباره نقش رسانه‌ها در انتخابات آمریکا گفت:  اصطلاحی هست که می‌گوید آمریکا  دموکراسی  نیست،  مدیاکراسی  است. این نگاه مدعی است که این رسانه‌ها هستند که در آمریکا حکومت می‌کنند. باید به این نکته هم توجه کرد که رسانه‌ها در آمریکا بسیار قدرتمندند. یکی از درگیری‌های بزرگ ترامپ با همین رسانه هاست. وقتی خبرنگاری را از کاخ سفید اخراج می‌کنند با رای یک قاضی باز می‌گردد. البته باید این مسئله را در نظر گرفت که این رسانه‌ها هر کدام تابع کدام دسته، باند و یا گروه سیاسی خاص هستند مثلا واشنگتن پست چپ گراست و فاکس نیوز راستگرا البته چپ و راست در آمریکا تفاوت‌هایی با دیگر نقاط جهان دارند.
به گفته جلیلوند  ازطرف دیگر امروزه رسانه‌ها یک طرفه نیستند، شبکه‌های اجتماعی فضای رسانه‌ای یکطرفه را شکسته‌اند. یک زمانی همه صبح از خواب بیدار می‌شدند ببینند سی ان ان چه مطلبی از رئیس‌جمهور را پوشش می‌دهد، اما حالا این کار را نمی‌کنند هر وقت اراده کنند می‌توانند موضع ترامپ را در توئیتر ببینند، درباره آن اظهار نظر کنند و حتی به او فحاشی کنند. رسانه‌های امروز دو طرفه شده‌اند، قدرت خط‌دهی رسانه‌ها کمی تغییر کرده است، اما سیاستمداران می‌توانند به طور مستقیم با مردم ارتباط داشته باشند.  برخی می‌گویند انتخابات آمریکا شباهت‌هایی به انتخابات ایران دارد و تا دقیقه نود غیرقابل پیش‌بینی است، جلیلوند در این باره گفت: «انتخابات در ایران شبیه به انتخابات در آمریکا نیست همچنین مردم ایران با مردم آمریکا تفاوت دارند. بخشی از مردم ایران عادت دارند نظرشان را پنهان کنند، اما در آمریکا این شرایط وجود ندارد. مردم آمریکا نظرشان را آشکارا بیان می‌کنند.» جلیلوند درباره پیش بینی نتیجه انتخابات در آمریکا گفت: «با این اوصاف پیش‌بینی بسیار سخت است، اما معمولا آمریکایی‌ها وسط مسابقه اسب را تغییر نمی‌دهند. از طرف دیگر ترامپ اخیرا موفقیت‌های مهمی کسب کرده است. در بحث کرونا توانسته تا حدودی کنترل کند. نرخ بیکاری در دوران کرونا را هم متعادل کرده است و حالا بیکاری در آمریکا تک رقمی شده است. کمک‌های حمایتی مناسبی هم به آمریکایی‌ها داده است.»
او افزود:  در حوزه سیاست خارجی هم موفقیت‌های مهمی کسب کرده است. در بحث صلح اعراب و اسرائیل پیشرفت زیادی داشته است. این یک برگ برنده برای ترامپ است. یهودیان آمریکا از این توافق‌های صلح با کشور‌های حوزه خلیج فارس بسیار راضی‌اند. در خصوص افغانستان هم پیشرفت زیادی در زمینه صلح میان دولت و طالبان داشته است. درباره عراق هم به دنبال خروج نیرو‌های خود از این کشور است. این موارد اتفاقات مهمی برای ترامپ است که می‌تواند به باز گرداندن اوضاع به سود ترامپ کمک کند با این حال تا دقیقه نود نمی‌توان پیش‌بینی دقیقی از نتیجه انتخابات داشت. 

 

 

آمریکا ۴۵ ایرانی و چند شرکت مرتبط با وزارت اطلاعات را تحریم کرد؛
فرمان ترامپ برای مجازات ناقضان تحریم ایران

گروه سیاسی: خبرگزاری رویترز به نقل از منابع آگاه از صدور فرمان اجرایی ترامپ در ارتباط با نقض تحریم تسلیحاتی ایران خبر داد؛ این فرمان که در روزهای آینده صادر می‌شود به آمریکا امکان می‌دهد نقض‌کنندگان این تحریم‌ها را مجازات کند. 
مطابق آن رئیس‌جمهوری آمریکا امکان خواهد داشت برای مجازات ناقضان تحریم تسلیحاتی ایران، مانع دسترسی آنها به بازارهای ایالات متحده شود. براساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که ناظر بر توافق هسته‌ای میان ایران و شش قدرت جهانی در سال ۱۳۹۴ است، تحریم‌های تسلیحاتی علیه جمهوری اسلامی پس از یک دوره پنج‌ساله لغو می‌شود. این مهلت ۱۷ اکتبر امسال (۲۷ مهر) فرامی‌رسد.ایالات متحده با خاتمه یافتن تحریم‌های تسلیحاتی علیه تهران به شدت مخالف است و برای تمدید آن قطعنامه‌ای به شورای امنیت ارائه کرد که رای نیاورد.آمریکا گرچه اردیبهشت ۹۷ از توافق هسته‌ای خارج شد و به مشارکت در برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) خاتمه داد، نزدیک به یک ماه پیش با طرح شکایتی به شورای امنیت ایران را به نقض برجام متهم کرد و خواستار به جریان افتادن سازوکار حل اختلاف، موسوم به مکانیسم ماشه شد.طرف‌های باقیمانده در برجام معتقدند آمریکا پس از خروج از توافق امکان فعال کردن این مکانیسم را ندارد اما ایالات متحده بر حق خود در این زمینه به عنوان یکی از امضاءکنندگان برجام تاکید می‌کند.وزارت خارجه آمریکا می‌گوید مهلت ۳۰ روزه فعال شدن مکانیسم ماشه ساعت هشت شنبه‌شب ۱۹ سپتامبر به وقت واشنگتن (بامداد یک‌شنبه به وقت تهران) خاتمه می‌یابد و تمام تحریم‌های بین‌المللی علیه تهران دوباره اعمال می‌شوند.با توجه به مقاومت چین، روسیه و سه کشور اروپایی طرف توافق در برابر برنامه آمریکا، واشنگتن قصد دارد از طریق تهدید کشورها به تحریم مانع هرگونه داد و ستد تسلیحاتی با جمهوری اسلامی شود.
این در حالی است كه دولت آمریکا ۴۵ شخصیت حقیقی و چند شرکت ایرانی و لبنانی را تحریم کرده است.وزارت دارایی آمریکا گفت:  این افراد و شرکت‌ها، به فهرست تحریم‌های دفتر کنترل دارایی‌های خارجی (اوفک) که از نهادهای زیرمجموعه این وزارتخانه به شمار می‌رود، اضافه شده است.در بیانیه وزارت دارایی آمریکا ادعا شده که این افراد و شرکت‌ها در حوزه‌ سایبری فعالیت می‌کنند و با دستگاه‌های اطلاعاتی ایران و وزارت اطلاعات ارتباط دارند و در زمینه حملات سایبری به مخالفان حکومت ایران و دولت‌های خارجی فعالیت می‌کردند.بر اساس این بیانیه، این افراد و گروه‌ها از طریق شبکه هایی که به وزارت اطلاعات ایران مربوط بوده است، افراد و سازمان‌هایی را که تهدیدی برای حکومت ایران محسوب می‌شدند در بیش از ۳۰ کشور جهان مورد حمله، آزار یا جاسوسی سایبری قرار می‌دادند. ۱۵ شرکت آمریکایی از جمله اهداف این گروه بوده است.بر اساس بیانیه وزارت دارایی آمریکا، شرکت  تهدید پیشرفته مستمر ۳۹  و شرکت  رایانش هوشمند رانا  که هر دو به وزارت اطلاعات ایران وابسته هستند مشمول تحریم‌ها شده‌اند.این وزارتخانه می‌گوید وزارت اطلاعات ایران تحت پوشش شرکت رایانش هوشمند رانا،  برای سال‌ها افرادی را استخدام کرده تا با تولید بدافزار، کارزاری علیه شرکت‌های بین‌المللی، مخالفان جمهوری اسلامی و روزنامه‌نگاران به راه بیندازد. مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا هم در توییتی با اشاره به این خبر اعلام کرد که آمریکا این ۴۷ فرد حقیقی و حقوقی که  در شبکه جهانی تهدیدات سایبریایران فعال بودند  را تحریم کرده است. وزیر خارجه آمریکا افزود:  ما همچنان به افشای رفتارهای شرورانه ایران ادامه میدهیم و هرگز در محافظت از میهن و متحدانمان در مقابل هکرهای ایرانی تسلیم نخواهیم شد.
وزارت خزانه داری آمریکا همچنین دو شرکت لبنانی را که می‌گوید به گروه حزب‌الله لبنان تعلق دارد و بوسیله این گروه هدایت می‌شود را تحریم کرد. به گفته وزارت خزانه داری آمریکا سلطان خلیفه اسد، یک مقام اجرایی حزب الله لبنان که از نزدیک با این دو شرکت کار میکرد نیز در فهرست تحریم‌های خزانه داری آمریکا قرار گرفته است.
وزارت دادگستری آمریکا ، دو ایرانی را به نقش داشتن در یک رشته حملات سایبری علیه دانشگاه‌های آمریکایی و خارجی، یک اندیشکده در واشنگتن، شرکت‌های غیرانتفاعی و سایر سازمان‌ها متهم کرد.وزارت دادگستری در بیانیه‌ای گفت: هومن حیدریان ۳۰ساله و مهدی فرهادی ۳۴ ساله که اهل همدان هستند صدها ترابایت داده از جمله اطلاعات امنیت ملی، داده‌های هوافضایی، نتایج تحقیقات منتشر نشده علمی و  اطلاعات هسته ای غیرنظامی  را سرقت کرده اند.جزییات زیادی از این پرونده فاش نشده و از هیچ یک از اهداف این حملات ادعایی نام برده نشده است.دادگستری آمریکا گفت که برخی از این اقدامات  به درخواست ایران  انجام شد از جمله مواردی که اطلاعات ناراضیان سیاسی، فعالان حقوق بشر، یا رهبران مخالفان جمع آوری شد و در سایر موارد اطلاعات به سرقت رفته در بازار سیاه دیجیتال فروخته شد. ساعاتی پیشتر وزارت دادگستری آمریکا ادعانامه ای را علیه پنج شهروند چینی با اتهامات مشابه مطرح کرده بود.  
اهرم قدرتمند  تحریم‌های ثانویه 
یک دیپلمات اروپایی به خبرگزاری رویترز می‌گوید با فرمان اجرایی جدید دونالد ترامپ تحریم‌های تسلیحاتی ایالات متحده بعد از ماه اکتبر نیز ادامه خواهد داشت و داد و ستد تسلیحات با ایران مشمول تحریم‌های ثانویه خواهد شد.تحریم‌های ثانویه به معنای اعمال مجازات‌هایی علیه اشخاص حقیقی و حقوقی کشورهای سومی است که تحریم‌های آمریکا علیه کشوری مانند ایران را نقض می‌کنند. با توجه به جایگاه قدرتمند ایالات متحده در اقتصاد جهانی، تحریم‌های ثانویه و محرومیت از دسترسی به بازارهای آمریکا اهرم موثر و قدرتمندی برای اعمال فشار و پیشبرد سیاست‌های کاخ سفید به شمار می‌رود.یک حقوقدان و کارشناس مسائل تحریم به رویترز می‌گوید فرمان اجرایی جدید دونالد ترامپ بیشتر می‌تواند جنبه نمادین داشته باشد زیرا بسیاری از اشخاص حقیقی و شرکت‌ها و نهادهای جمهوری اسلامی پیش از این در فهرست تحریم‌های ثانویه قرار گرفته‌اند.
اصرار آمریکا، انکار جمهوری اسلامی
الیوت آبرامز، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و ونزوئلا از بازگشت همه تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران خبر داده است. این در حالی است که حسن روحانی از شکست تلاش آمریکا برای فعال کردن مکانیسم ماشه سخن گفته است.اولتیماتوم ۳۰ روزه پیش‌بینی شده در توافق هسته‌ای روز شنبه ۱۹ سپتامبر (۲۹ شهریور) به پایان می‌رسد. مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، در ماه اوت شخصا در نشست شورای امنیت سازمان ملل شرکت کرده و خواستار فعال شدن مکانیسم ماشه و احیای همه تحریم‌های قبل از برجام علیه ایران شده بود.مکانیسم ماشه، یکی از راهکارهای پیش‌بینی شده در توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ است که به کشورهای ذیربط اجازه می‌دهد در صورت عدم پایبندی یکی از طرفین، این مکانیسم را فعال کند. در چنین شرایطی کشورهای صاحب حق وتو در شورای امنیت نیز نمی‌توانند مانع از اجرای این مکانیسم و بازگرداندن تحریم‌های قبلی علیه ایران شوند.درخواست پمپئو مبنی بر فعال کردن مکانیسم ماشه با مخالفت دیگر کشورهای شرکت کننده در توافق هسته‌ای روبه‌رو شد. این کشورها با اشاره به خروج آمریکا از توافق هسته‌ای، رجوع آمریکا به یکی از بندهای توافق هسته‌ای را ناممکن می‌دانند.الیوت آبرامز، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و ونزوئلا اکنون بار دیگر تاکید کرده است که مکانیسم ماشه از روز شنبه ۱۹ سپتامبر فعال خواهد شد و همه تحریم‌ها علیه ایران پس از آن باز خواهند گشت.آبرامز تاکید کرده است که تحریم‌های بین‌المللی از روز شنبه تجدید خواهند شد. او همچنین گفته است که تحریم‌های تسلیحاتی ایران نامحدود خواهند بود.نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و ونزوئلا همچنین تاکید کرده است که بسیاری از کشورهای جهان با رفع تحریم تسلیحاتی ایران مخالف هستند. او در این ارتباط به کشورهای اروپایی و همچنین به نامه کشورهای حوزه خلیج فارس به شورای امنیت اشاره کرده است.بر اساس توافق هسته‌ای، تحریم‌های تسلیحاتی ایران برای مدت پنج سال پیش بینی شده بود و عملا در ماه اکتبر سال جاری به پایان می‌رسد. آمریکا تمام تلاش خود را برای مانع شدن از رفع تحریم‌های تسلیحاتی ایران به کار بسته است. فعال کردن مکانیسم ماشه، آخرین اقدام آمریکا در این رابطه است.
فعال شدن مکانیسم ماشه
آبرامز تاکید کرده است که صرف‌نظر از تمدید نامحدود تحریم‌های تسلیحاتی ایران، سایر محدودیت‌ها از جمله منع غنی‌سازی اورانیوم و فعالیت‌های اتمی مربوط به آن، منع آزمایش‌ و تولید موشک‌های بالستیکی و محدودیت انتقال فن‌آوری‌های هسته‌ای و موشکی نیز از روز شنبه ۱۹ سپتامبر برقرار خواهند شد.او گفته است که آمریکا به ایران امکان آن را نخواهد داد با دست‌یابی به جنگ‌افزارهای پیشرفته، بیش از پیش باعث بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه شده و در امور کشورهای یمن، سوریه، عراق و لبنان مداخله کند.نماینده ویژه آمریکا در وزارت امور خارجه این کشور تاکید کرده است که تحریم‌های بین‌المللی شامل صدور کالاهای نوع‌دوستانه و پزشکی نمی‌شوند. آبرامز در عین حال از موثر بودن تحریم‌ها علیه ایران سخن گفته است. آبرامز گفته است که درباره چگونگی فعال شدن مکانیسم ماشه، آمریکا روز یکشنبه اطلاع‌رسانی خواهد کرد و در هفته آینده اطلاعات بیشتری در همین ارتباط منتشر می‌کند.
تحریم‌های ایران هیچ گاه کارآمد نخواهد بود
وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به این که تحریم‌های آمریکا علیه ایران هیچگاه کارآمد نخواهد بود، گفت که روسیه آماده کمک به برگزاری مذاکرات میان ایران و آمریکا است. سرگئی لاوروفبا تاکید بر این که تحریم‌ها علیه ایران هیچ گاه کارآمد نخواهد  بود، گفت که ایران به تکرار آمادگی اش برای مذاکرات منصفانه با آمریکا را اعلام کرده است و روسیه آماده کمک در این زمینه است. 

 

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد
1399/6/29 -  شماره 4739
جستجو
جستجو
بالای صفحه
کد خبر: ۱۱۸۳۸۹
چرا انتخابات در آمریکا قابل پیش‌بینی نیست؟

برگ برنده‌های ترامپ در انتخابات

کمتر از دو ماه مانده به انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا رقابت‌های انتخاباتی اوج گرفته و دو رقیب اصلی یعنی دونالد ترامپ و جو بایدن تلاش می‌کنند خود را به اثبات برسانند.

 مسئله مهم این است که رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا تاثیر بزرگی بر چگونگی برخورد دنیا با بحران‌های بین‌المللی نظیر جنگ، شرایط اقتصادی، تغییرات اقلیمی، کرونا و... می‌گذارد. به همین دلیل انتخاب رئیس‌جمهور آمریکا برای همه دنیا مهم است.پیش بینی انتخابات آمریکا برای همه کشور‌ها اهمیت دارد، اما مسئله آن است که انتخابات در آمریکا کمتر از دیگر نقاط جهان قابل پیش بینی است. در اروپا عموما چند هفته پیش از انتخابات براساس نظرسنجی‌ها و ارزیابی افکار عمومی می‌توان حدس زد پیروز انتخابات کیست. اما در آمریکا نمی‌توان انتخابات را پیش‌بینی کرد. شاید دلیل اصلی ساختار انتخابات در آمریکا باشد. فرد برنده همیشه آن کسی نیست که بیشترین رای را در سطح کشور کسب می‌کند، مثل اتفاقی که در سال ۲۰۱۶ برای هیلاری کلینتون افتاد. در عوض نامزد‌ها بر سر آرای کالج الکترال رقابت می‌کنند. هر ایالت به نسبت جمعیتش تعداد مشخصی رای در کالج الکترال دارد که در مجموع شامل ۵۳۸ رای می‌شود؛ لذا نامزد پیروز کسی است که حداقل ۲۷۰ رای کسب کند.معنی این فرایند این است که مردم وقتی به نامزد مورد علاقه خود رای می‌دهند در رقابتی ایالتی شرکت می‌کنند، و نه رقابتی سراسری. 
دلایل دیگری نیز در این بین وجود دارد. یك تحلیلگر مسائل بین‌الملل در این باره گفت: «ساختار سیاسی آمریکا با اروپا و دیگر کشور‌های غربی متفاوت است. انتخابات آمریکا دو مرحله‌ای است یک مرحله مردم رای می‌دهند و یک مرحله کالج‌های انتخاباتی، به این ترتیب سخت است با نظرسنجی از مردم به نتیجه انتخابات رسید. در انتخابات چهار سال پیش خانم کلینتون سه میلیون بیشتر از ترامپ در میان مردم آمریکا رای آورد، اما کالج‌های انتخاباتی ترامپ را انتخابات کردند به این خاطر پیش بینی بسیار مشکل است.»
محسن جلیلوند افزود:  از سوی دیگر ساختار اجتماعی آمریکا هم با دیگر نقاط جهان متفاوت است، در برخی ایالت‌ها، لاتین تبار‌ها و رنگین پوستان نتیجه انتخابات را تعیین می‌کنند، اما در برخی دیگر سفید‌پوستان موثرند. گروه‌های مختلف مذهبی هم اثرگذاری زیادی دارند. در آمریکا با وجود اینکه ساختار دموکراتیک وجود دارد، اما در پشت پرده کانون‌های قدرت به افکار عمومی جهت‌دهی موثری دارند. البته خبری از تقلب و فساد انتخاباتی وسیع نیست، اما با جهت دادن به افکار عمومی در انتخاب رئیس‌جمهور مطلوب خود اثر گذار می‌شوند. این کارشناس مسائل سیاست خارجی درباره نقش رسانه‌ها در انتخابات آمریکا گفت:  اصطلاحی هست که می‌گوید آمریکا  دموکراسی  نیست،  مدیاکراسی  است. این نگاه مدعی است که این رسانه‌ها هستند که در آمریکا حکومت می‌کنند. باید به این نکته هم توجه کرد که رسانه‌ها در آمریکا بسیار قدرتمندند. یکی از درگیری‌های بزرگ ترامپ با همین رسانه هاست. وقتی خبرنگاری را از کاخ سفید اخراج می‌کنند با رای یک قاضی باز می‌گردد. البته باید این مسئله را در نظر گرفت که این رسانه‌ها هر کدام تابع کدام دسته، باند و یا گروه سیاسی خاص هستند مثلا واشنگتن پست چپ گراست و فاکس نیوز راستگرا البته چپ و راست در آمریکا تفاوت‌هایی با دیگر نقاط جهان دارند.
به گفته جلیلوند  ازطرف دیگر امروزه رسانه‌ها یک طرفه نیستند، شبکه‌های اجتماعی فضای رسانه‌ای یکطرفه را شکسته‌اند. یک زمانی همه صبح از خواب بیدار می‌شدند ببینند سی ان ان چه مطلبی از رئیس‌جمهور را پوشش می‌دهد، اما حالا این کار را نمی‌کنند هر وقت اراده کنند می‌توانند موضع ترامپ را در توئیتر ببینند، درباره آن اظهار نظر کنند و حتی به او فحاشی کنند. رسانه‌های امروز دو طرفه شده‌اند، قدرت خط‌دهی رسانه‌ها کمی تغییر کرده است، اما سیاستمداران می‌توانند به طور مستقیم با مردم ارتباط داشته باشند.  برخی می‌گویند انتخابات آمریکا شباهت‌هایی به انتخابات ایران دارد و تا دقیقه نود غیرقابل پیش‌بینی است، جلیلوند در این باره گفت: «انتخابات در ایران شبیه به انتخابات در آمریکا نیست همچنین مردم ایران با مردم آمریکا تفاوت دارند. بخشی از مردم ایران عادت دارند نظرشان را پنهان کنند، اما در آمریکا این شرایط وجود ندارد. مردم آمریکا نظرشان را آشکارا بیان می‌کنند.» جلیلوند درباره پیش بینی نتیجه انتخابات در آمریکا گفت: «با این اوصاف پیش‌بینی بسیار سخت است، اما معمولا آمریکایی‌ها وسط مسابقه اسب را تغییر نمی‌دهند. از طرف دیگر ترامپ اخیرا موفقیت‌های مهمی کسب کرده است. در بحث کرونا توانسته تا حدودی کنترل کند. نرخ بیکاری در دوران کرونا را هم متعادل کرده است و حالا بیکاری در آمریکا تک رقمی شده است. کمک‌های حمایتی مناسبی هم به آمریکایی‌ها داده است.»
او افزود:  در حوزه سیاست خارجی هم موفقیت‌های مهمی کسب کرده است. در بحث صلح اعراب و اسرائیل پیشرفت زیادی داشته است. این یک برگ برنده برای ترامپ است. یهودیان آمریکا از این توافق‌های صلح با کشور‌های حوزه خلیج فارس بسیار راضی‌اند. در خصوص افغانستان هم پیشرفت زیادی در زمینه صلح میان دولت و طالبان داشته است. درباره عراق هم به دنبال خروج نیرو‌های خود از این کشور است. این موارد اتفاقات مهمی برای ترامپ است که می‌تواند به باز گرداندن اوضاع به سود ترامپ کمک کند با این حال تا دقیقه نود نمی‌توان پیش‌بینی دقیقی از نتیجه انتخابات داشت. 

 

 

آمریکا ۴۵ ایرانی و چند شرکت مرتبط با وزارت اطلاعات را تحریم کرد؛
فرمان ترامپ برای مجازات ناقضان تحریم ایران

گروه سیاسی: خبرگزاری رویترز به نقل از منابع آگاه از صدور فرمان اجرایی ترامپ در ارتباط با نقض تحریم تسلیحاتی ایران خبر داد؛ این فرمان که در روزهای آینده صادر می‌شود به آمریکا امکان می‌دهد نقض‌کنندگان این تحریم‌ها را مجازات کند. 
مطابق آن رئیس‌جمهوری آمریکا امکان خواهد داشت برای مجازات ناقضان تحریم تسلیحاتی ایران، مانع دسترسی آنها به بازارهای ایالات متحده شود. براساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که ناظر بر توافق هسته‌ای میان ایران و شش قدرت جهانی در سال ۱۳۹۴ است، تحریم‌های تسلیحاتی علیه جمهوری اسلامی پس از یک دوره پنج‌ساله لغو می‌شود. این مهلت ۱۷ اکتبر امسال (۲۷ مهر) فرامی‌رسد.ایالات متحده با خاتمه یافتن تحریم‌های تسلیحاتی علیه تهران به شدت مخالف است و برای تمدید آن قطعنامه‌ای به شورای امنیت ارائه کرد که رای نیاورد.آمریکا گرچه اردیبهشت ۹۷ از توافق هسته‌ای خارج شد و به مشارکت در برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) خاتمه داد، نزدیک به یک ماه پیش با طرح شکایتی به شورای امنیت ایران را به نقض برجام متهم کرد و خواستار به جریان افتادن سازوکار حل اختلاف، موسوم به مکانیسم ماشه شد.طرف‌های باقیمانده در برجام معتقدند آمریکا پس از خروج از توافق امکان فعال کردن این مکانیسم را ندارد اما ایالات متحده بر حق خود در این زمینه به عنوان یکی از امضاءکنندگان برجام تاکید می‌کند.وزارت خارجه آمریکا می‌گوید مهلت ۳۰ روزه فعال شدن مکانیسم ماشه ساعت هشت شنبه‌شب ۱۹ سپتامبر به وقت واشنگتن (بامداد یک‌شنبه به وقت تهران) خاتمه می‌یابد و تمام تحریم‌های بین‌المللی علیه تهران دوباره اعمال می‌شوند.با توجه به مقاومت چین، روسیه و سه کشور اروپایی طرف توافق در برابر برنامه آمریکا، واشنگتن قصد دارد از طریق تهدید کشورها به تحریم مانع هرگونه داد و ستد تسلیحاتی با جمهوری اسلامی شود.
این در حالی است كه دولت آمریکا ۴۵ شخصیت حقیقی و چند شرکت ایرانی و لبنانی را تحریم کرده است.وزارت دارایی آمریکا گفت:  این افراد و شرکت‌ها، به فهرست تحریم‌های دفتر کنترل دارایی‌های خارجی (اوفک) که از نهادهای زیرمجموعه این وزارتخانه به شمار می‌رود، اضافه شده است.در بیانیه وزارت دارایی آمریکا ادعا شده که این افراد و شرکت‌ها در حوزه‌ سایبری فعالیت می‌کنند و با دستگاه‌های اطلاعاتی ایران و وزارت اطلاعات ارتباط دارند و در زمینه حملات سایبری به مخالفان حکومت ایران و دولت‌های خارجی فعالیت می‌کردند.بر اساس این بیانیه، این افراد و گروه‌ها از طریق شبکه هایی که به وزارت اطلاعات ایران مربوط بوده است، افراد و سازمان‌هایی را که تهدیدی برای حکومت ایران محسوب می‌شدند در بیش از ۳۰ کشور جهان مورد حمله، آزار یا جاسوسی سایبری قرار می‌دادند. ۱۵ شرکت آمریکایی از جمله اهداف این گروه بوده است.بر اساس بیانیه وزارت دارایی آمریکا، شرکت  تهدید پیشرفته مستمر ۳۹  و شرکت  رایانش هوشمند رانا  که هر دو به وزارت اطلاعات ایران وابسته هستند مشمول تحریم‌ها شده‌اند.این وزارتخانه می‌گوید وزارت اطلاعات ایران تحت پوشش شرکت رایانش هوشمند رانا،  برای سال‌ها افرادی را استخدام کرده تا با تولید بدافزار، کارزاری علیه شرکت‌های بین‌المللی، مخالفان جمهوری اسلامی و روزنامه‌نگاران به راه بیندازد. مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا هم در توییتی با اشاره به این خبر اعلام کرد که آمریکا این ۴۷ فرد حقیقی و حقوقی که  در شبکه جهانی تهدیدات سایبریایران فعال بودند  را تحریم کرده است. وزیر خارجه آمریکا افزود:  ما همچنان به افشای رفتارهای شرورانه ایران ادامه میدهیم و هرگز در محافظت از میهن و متحدانمان در مقابل هکرهای ایرانی تسلیم نخواهیم شد.
وزارت خزانه داری آمریکا همچنین دو شرکت لبنانی را که می‌گوید به گروه حزب‌الله لبنان تعلق دارد و بوسیله این گروه هدایت می‌شود را تحریم کرد. به گفته وزارت خزانه داری آمریکا سلطان خلیفه اسد، یک مقام اجرایی حزب الله لبنان که از نزدیک با این دو شرکت کار میکرد نیز در فهرست تحریم‌های خزانه داری آمریکا قرار گرفته است.
وزارت دادگستری آمریکا ، دو ایرانی را به نقش داشتن در یک رشته حملات سایبری علیه دانشگاه‌های آمریکایی و خارجی، یک اندیشکده در واشنگتن، شرکت‌های غیرانتفاعی و سایر سازمان‌ها متهم کرد.وزارت دادگستری در بیانیه‌ای گفت: هومن حیدریان ۳۰ساله و مهدی فرهادی ۳۴ ساله که اهل همدان هستند صدها ترابایت داده از جمله اطلاعات امنیت ملی، داده‌های هوافضایی، نتایج تحقیقات منتشر نشده علمی و  اطلاعات هسته ای غیرنظامی  را سرقت کرده اند.جزییات زیادی از این پرونده فاش نشده و از هیچ یک از اهداف این حملات ادعایی نام برده نشده است.دادگستری آمریکا گفت که برخی از این اقدامات  به درخواست ایران  انجام شد از جمله مواردی که اطلاعات ناراضیان سیاسی، فعالان حقوق بشر، یا رهبران مخالفان جمع آوری شد و در سایر موارد اطلاعات به سرقت رفته در بازار سیاه دیجیتال فروخته شد. ساعاتی پیشتر وزارت دادگستری آمریکا ادعانامه ای را علیه پنج شهروند چینی با اتهامات مشابه مطرح کرده بود.  
اهرم قدرتمند  تحریم‌های ثانویه 
یک دیپلمات اروپایی به خبرگزاری رویترز می‌گوید با فرمان اجرایی جدید دونالد ترامپ تحریم‌های تسلیحاتی ایالات متحده بعد از ماه اکتبر نیز ادامه خواهد داشت و داد و ستد تسلیحات با ایران مشمول تحریم‌های ثانویه خواهد شد.تحریم‌های ثانویه به معنای اعمال مجازات‌هایی علیه اشخاص حقیقی و حقوقی کشورهای سومی است که تحریم‌های آمریکا علیه کشوری مانند ایران را نقض می‌کنند. با توجه به جایگاه قدرتمند ایالات متحده در اقتصاد جهانی، تحریم‌های ثانویه و محرومیت از دسترسی به بازارهای آمریکا اهرم موثر و قدرتمندی برای اعمال فشار و پیشبرد سیاست‌های کاخ سفید به شمار می‌رود.یک حقوقدان و کارشناس مسائل تحریم به رویترز می‌گوید فرمان اجرایی جدید دونالد ترامپ بیشتر می‌تواند جنبه نمادین داشته باشد زیرا بسیاری از اشخاص حقیقی و شرکت‌ها و نهادهای جمهوری اسلامی پیش از این در فهرست تحریم‌های ثانویه قرار گرفته‌اند.
اصرار آمریکا، انکار جمهوری اسلامی
الیوت آبرامز، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و ونزوئلا از بازگشت همه تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران خبر داده است. این در حالی است که حسن روحانی از شکست تلاش آمریکا برای فعال کردن مکانیسم ماشه سخن گفته است.اولتیماتوم ۳۰ روزه پیش‌بینی شده در توافق هسته‌ای روز شنبه ۱۹ سپتامبر (۲۹ شهریور) به پایان می‌رسد. مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، در ماه اوت شخصا در نشست شورای امنیت سازمان ملل شرکت کرده و خواستار فعال شدن مکانیسم ماشه و احیای همه تحریم‌های قبل از برجام علیه ایران شده بود.مکانیسم ماشه، یکی از راهکارهای پیش‌بینی شده در توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ است که به کشورهای ذیربط اجازه می‌دهد در صورت عدم پایبندی یکی از طرفین، این مکانیسم را فعال کند. در چنین شرایطی کشورهای صاحب حق وتو در شورای امنیت نیز نمی‌توانند مانع از اجرای این مکانیسم و بازگرداندن تحریم‌های قبلی علیه ایران شوند.درخواست پمپئو مبنی بر فعال کردن مکانیسم ماشه با مخالفت دیگر کشورهای شرکت کننده در توافق هسته‌ای روبه‌رو شد. این کشورها با اشاره به خروج آمریکا از توافق هسته‌ای، رجوع آمریکا به یکی از بندهای توافق هسته‌ای را ناممکن می‌دانند.الیوت آبرامز، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و ونزوئلا اکنون بار دیگر تاکید کرده است که مکانیسم ماشه از روز شنبه ۱۹ سپتامبر فعال خواهد شد و همه تحریم‌ها علیه ایران پس از آن باز خواهند گشت.آبرامز تاکید کرده است که تحریم‌های بین‌المللی از روز شنبه تجدید خواهند شد. او همچنین گفته است که تحریم‌های تسلیحاتی ایران نامحدود خواهند بود.نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و ونزوئلا همچنین تاکید کرده است که بسیاری از کشورهای جهان با رفع تحریم تسلیحاتی ایران مخالف هستند. او در این ارتباط به کشورهای اروپایی و همچنین به نامه کشورهای حوزه خلیج فارس به شورای امنیت اشاره کرده است.بر اساس توافق هسته‌ای، تحریم‌های تسلیحاتی ایران برای مدت پنج سال پیش بینی شده بود و عملا در ماه اکتبر سال جاری به پایان می‌رسد. آمریکا تمام تلاش خود را برای مانع شدن از رفع تحریم‌های تسلیحاتی ایران به کار بسته است. فعال کردن مکانیسم ماشه، آخرین اقدام آمریکا در این رابطه است.
فعال شدن مکانیسم ماشه
آبرامز تاکید کرده است که صرف‌نظر از تمدید نامحدود تحریم‌های تسلیحاتی ایران، سایر محدودیت‌ها از جمله منع غنی‌سازی اورانیوم و فعالیت‌های اتمی مربوط به آن، منع آزمایش‌ و تولید موشک‌های بالستیکی و محدودیت انتقال فن‌آوری‌های هسته‌ای و موشکی نیز از روز شنبه ۱۹ سپتامبر برقرار خواهند شد.او گفته است که آمریکا به ایران امکان آن را نخواهد داد با دست‌یابی به جنگ‌افزارهای پیشرفته، بیش از پیش باعث بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه شده و در امور کشورهای یمن، سوریه، عراق و لبنان مداخله کند.نماینده ویژه آمریکا در وزارت امور خارجه این کشور تاکید کرده است که تحریم‌های بین‌المللی شامل صدور کالاهای نوع‌دوستانه و پزشکی نمی‌شوند. آبرامز در عین حال از موثر بودن تحریم‌ها علیه ایران سخن گفته است. آبرامز گفته است که درباره چگونگی فعال شدن مکانیسم ماشه، آمریکا روز یکشنبه اطلاع‌رسانی خواهد کرد و در هفته آینده اطلاعات بیشتری در همین ارتباط منتشر می‌کند.
تحریم‌های ایران هیچ گاه کارآمد نخواهد بود
وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به این که تحریم‌های آمریکا علیه ایران هیچگاه کارآمد نخواهد بود، گفت که روسیه آماده کمک به برگزاری مذاکرات میان ایران و آمریکا است. سرگئی لاوروفبا تاکید بر این که تحریم‌ها علیه ایران هیچ گاه کارآمد نخواهد  بود، گفت که ایران به تکرار آمادگی اش برای مذاکرات منصفانه با آمریکا را اعلام کرده است و روسیه آماده کمک در این زمینه است. 

 

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد