دونالد ترامپ گفت: من در واقع با ارزیابیهای جامعه اطلاعاتی آمریکا مبنی بر اینکه ایران عامل حملات نفتکشها بوده موافق هستم و فکر نمیکنم آدمهای زیادی باشند که در این موضوع تردید داشته باشند.ترامپ مدعی تغییر رفتار ایران شد و در این باره گفت: بیایید به زمان انعقاد برجام برگردیم آن زمان درست وقتی که داشتیم توافق هستهای را امضا میکردیم آنها مدام ما را تهدید میکردند، مدام مرگ بر آمریکا سر میدادند اما اکنون من چنین شعارهایی را کمتر میشنوم در واقع باید هم همین طور باشد و من نمیخواهم این شعارها را بشنوم. وی در ادامه در مورد گزینه نظامی علیه ایران گفت: من نمیتوانم بگویم که در حال بررسی این گزینه هستیم چرا که این طور نیست. پس من چیزی نمیتوانم درباره گزینه نظامی بگویم. وی ضمن آنکه حادثه اخیر برای دو نفتکش در دریای عمان را بسیار جزئی خواند، گفت: دریای عمان از نظر راهبردی در مقایسه با گذشته، اهمیت کمتری برای آمریکا دارد.ترامپ در این خصوص گفت: مکانهای دیگر، مقادیر زیادی از نفت را در این مکان به دست میآورند. ما بسیار اندک (نفت از این منطقه) به دست میآوریم. ما در دو سال و نیم گذشته در بخش انرژی پیشرفتهای چشمگیری داشتیم و وقتی خطوط لوله ساخته شود، ما یکی از صادرکنندگان انرژی هستیم بنابراین دیگر در جایگاهی که قبلاً در خاورمیانه داشتیم و... برخی میگفتند که ما برای نفت آنجا هستیم، قرار نداریم. ترامپ گفت که شاید برای جلوگیری ایران از دستیابی به تسلیحات هستهای، به گزینه نظامی متوسل شود. او اما در پاسخ به سؤالی درباره احتمال راهاندازی جنگ برای محافظت از منابع نفتی بینالملی، پاسخی مبهم داده است.
روسیه: ایران را به جنگ تحریک نکنید
روسیه از آمریکا خواسته به اقداماتی که تلاش آگاهانه برای تحریک ایران به جنگ خوانده، پایان دهد و از اعزام نیروی نظامی بیشتر به خاور میانه خودداری کند.
چین هم با دعوت آمریکا، ایران و دیگر کشورهای درگیر در تنشهای خاورمیانه به خویشتنداری، از تهران خواسته است که توافق هستهای با قدرتهای جهانی را به همین سادگی رها نکند. معاون وزیر خارجه روسیه، گفت که مسکو بارها به آمریکا و متحدان منطقهایش درباره بالا بردن بیملاحظه و بیمسئولیت تنش در منطقهای در حال انفجار هشدار داده است.سرگئی ریابکف گفت: آنچه شاهدش هستیم تلاشهای بیپایان و مدام آمریکا برای شدت بخشیدن به فشارهای سیاسی، روانی، اقتصادی، و بله، نظامی به ایران به شیوهای کاملا تحریکآمیز است. این اقدامات را نمیتوان چیزی جز قدم برداشتن آگاهانه در مسیری برای تحریک به جنگ تعبیر کرد.مقامهای آمریکا با وجود افزایش هشدارها و تهدیدها میگویند خواهان جنگ با ایران نیستند. ریابکف گفته است اگر آمریکا جنگ نمیخواهد باید دست از افزایش نیروهایش در منطقه بردارد.همزمان دمیتری پسکوف، سخنگوی ریاست جمهوری روسیه هم خواهان خویشتنداری طرفهای مختلف شده و گفته است که روسیه مایل نیست شاهد اقداماتی باشد که تنشهای تازه در منطقهای ایجاد کند که هم اکنون هم بیثبات است.همچنین وزیر امور خارجه آلمان بر ضرورت تلاش همگانی برای کاهش تنش در منطقه تاکید کرد.هایکو ماس پس از دیدار با مقامهای اروپایی در واکنش به تصمیم ایران برای کاهش تعهدات برجامی خود گفت: اینکه یک طرف تعهدات خود را کاهش دهد در واقع اقدامی قابل پذیرش نیست.ماس همچنین در ادامه گفت: وضعیت پرالتهابی را شاهد هستیم. درگیری نظامی در منطقه خلیج فارس به نفع کسی نیست.