کد خبر: ۱۱۶۰۶۲
پومپئو: به دنبال جنگ با ایران نیستیم

ترامپ: دوست دارم ایرانی‌ها به من زنگ بزنند

رئیس جمهور آمریکا پس از آنکه تحریم‌های جدیدی علیه کشورمان وضع کرد، برای گفتگوی تلفنی با رهبران ایران اظهار تمایل کرد و گفت: خواهان مذاکره با مقامات ایران برای حصول یک توافق است.

 دونالد ترامپ گفت: چشم به روزی دارم که به ایران کمک کنیم به وضعیت خوبی برگردد. ما نمی‌خواهیم به ایران آسیب بزنیم.رئیس جمهور آمریکا گفت تنها به دنبال آن است که مانع از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای شود.وی افزود: جان کری زیاد با ایرانی‌ها حرف می‌زند و به آنها می‌گوید زنگ نزنند و مطابق قانون باید برای این کار تحت تعقیب قرار بگیرد. ترامپ گفت: من در انتظار روزی هستم که با سران ایران دیدار کنم تا به یک توافق دست یابیم و گام‌های بسیار مهمی را برداریم که به ایران آینده‌ای که استحقاقش را دارد، بدهیم.وی در ادامه گفت:  امیدوار است در برخی نقطه نظرات یک توافق عادلانه حاصل شود.ترامپ همچنین با طرح این ادعا که  ما نمی‌خواهیم به کسی آسیب بزنیم ،  گفت: ما فقط نمی‌خواهیم که آنها (ایران) سلاح هسته‌ای داشته باشد. این تمام چیزی است که می‌خواهیم. رئیس جمهور آمریکا در حالی مدعی حمایت از مردم کشورمان و تمایلش برای گفت‌وگو با ایران است که  در جدیدترین اقدام خصمانه خود علیه کشورمان اعلام کرد که از این پس صادرات فلزات ایران، شامل آهن، آلومینیوم، مس و استیل در فهرست تحریم‌ها قرار می‌گیرد و کشورها دیگر نمی‌توانند این فلزات را از تهران خریداری کنند.ساعاتی پس از ابراز تمایل دونالد ترامپ برای گفت‌وگو با رهبران ایران، وزیر امور خارجه آمریکا در بیانیه‌ای با اشاره به این که ایالات متحده به دنبال جنگ با ایران نیست، تاکید کرد :  این کشور آماده است به هر حمله‌ای توسط ایران یا نیروهای وابسته به آن پاسخی «قاطع و سریع» بدهد.در بیانیه مایک پومپئو آمده است: جمهوری اسلامی ایران در هفته‌های اخیر مجموعه‌ای فزاینده از اقدامات و بیانیه‌های تهدیدآمیزداشته است. پاسخ ایالات متحده و شرکا و متحدان ما روشن بوده است: ما به دنبال جنگ نیستیم. اما کارنامه چهل ساله ایران در کشتن آمریکایی‌ها، حمله به تاسیسات آمریکا و به گروگان گرفتن آمریکایی‌ها، این نکته را به ما دائما یادآوری می‌کند که می‌بایست از خودمان دفاع کنیم.
وزیر امور خارجه آمریکا تصریح کرده است: حکومت در تهران باید متوجه باشد که هرگونه حمله توسط آنها یا گروه‌های نیابتی آنها با هر هویتی علیه منافع و شهروندان آمریکا، پاسخ سریع و قاطع ایالات متحده را درپی خواهد داشت.مایک پومپئو گفته است: خویشتن‌داری ما تا الان نباید ایران را به اشتباه بیاندازد که عزم قاطعی نداریم. تا به امروز گزینه پایه‌ای و پیش فرضی حکومت (ایران)توسل به خشونت بوده است.وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه بیانیه خود تصریح کرد: ما از آنانی که در تهران هستند و مسیر آینده‌ای کامیاب را در تشنج‌زدایی می‌بینند، می‌خواهیم که رفتار حکومت را تغییر دهند.
همچنین وزیر دفاع پیشنهادی ترامپ، بیانیه  وزیر خارجه آمریکا را محصول هماهنگی با پنتاگون دانست و گفت: در این بیانیه به خوبی انتظارات و چگونگی پاسخگو کردن ایران روشن شده است.پاتریک شاناهان  افزود: ما با یکدیگر کار می کنیم؛ استراتژی دفاع ملی به طور قطع، بالاترین اولویت ما است.وی ادامه داد: اما در واقعیت می توان گفت که هر روز رویدادهای جهانی در حال رخ دادن است و باید بشقاب های زیادی را به گردش درآورد.این در حالی است که نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در مصاحبه با شبکه «ام اس ان بی سی» آمریکا، در واکنش به این اظهارات دونالد ترامپ گفت:«منافع ما در داشتن سلاح اتمی نیست و چیزی برای ما وجود ندارد که بخواهیم به دنبال دستیابی به سلاح اتمی باشیم.»مجید تخت‌روانچی در پاسخ به پرسشی در خصوص طرح ایران یا نیروهای نیابتی آن برای حمله احتمالی به آمریکایی‌ها در منطقه گفت، این اتهامات را کسانی مطرح کرده‌اند که قبل از حمله آمریکا به عراق نیز چنین اتهاماتی را مطرح می‌کردند. اینها همه اطلاعات جعلی هستند.
واکنش جان کری به ادعای ترامپ
سخنگوی وزیر امور خارجه پیشین آمریکا به اظهارات اخیر دونالد ترامپ درباره مذاکرات جان کری با ایران واکنش نشان داد. سخنگوی جان کری در واکنش به اظهارات اخیر دونالد ترامپ، اعلام کرد: هر چیزی که رئیس‌جمهور ترامپ امروز گفت، صرفاً غلط است؛ ختم ماجرا.این سخنگو ادامه داد: او درباره واقعیت‌ها اشتباه می‌کند، درباره قانون اشتباه می‌کند و متأسفانه درباره نحوه استفاده از دیپلماسی برای امن نگه داشتن آمریکا نیز در اشتباه بوده است. کری به مذاکره بر سر یک توافق هسته‌ای کمک کرد که برای حل یک مشکل دشوار، کارآمد بود. جهان در آن زمان از آن حمایت کرد و اکنون هم از آن حمایت می‌کند. ما امید داشتیم که رئیس‌جمهور به جای حمله به پیشینیان خود با اهداف نمایشی، روی حل مسائل سیاست خارجی آمریکا متمرکز شود.

 

 

 

 اروپا خودش را برای ایران قربانی نمی‌کند
 اتحادیه اروپا ضرب‌الاجل تهران را رد کرد

گروه سياسي: اتحادیه اروپا و کشورهای غربی باقی‌مانده در  برجام در بیانیه‌ای ضرب‌الاجل ایران برای عمل کامل این کشورها به تعهدات خود را رد کردند.
در واکنش به بیانیه روز چهارشنبه ایران در مورد  متوقف کردن برخی اقدامات در برجام ، فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، همراه با وزیران خارجه آلمان، بریتانیا و فرانسه، سه کشور غربی باقی‌مانده در برجام، بیانیه مشترکی صادر کردند.در این بیانیه آمده است : ما با نگرانی فراوان بیانیه ایران در مورد تعهداتش در چارچوب برجام را ملاحظه کردیم.  این بیانیه با تاکید بر ادامه  تعهد به حفظ و اجرای کامل برجام، که دستاوردی کلیدی در ساختار جلوگیری از گسترش تسلیحات اتمی در جهان است،  افزوده است:  ما قویا به ایران توصیه می‌کنیم که از دست زدن به هر گونه اقدامی که باعث تشدید مشکلات شود خودداری ورزد. بیانیه مشترک اتحادیه اروپا و کشورهای غربی عضو برجام با اشاره به خواسته ایران در مورد لزوم اقدام عاجل کشورهای غربی در مقابله با آثار تحریم آمریکا، گفته است:   ما هرگونه ضرب ‌الاجلی را رد کرده و پایبندی ایران  به پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی را براساس عمل آن کشور به تعهداتش را در چارچوب برجام و پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی ارزیابی خواهیم کرد. چهار مقام غربی از  نقش کلیدی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در نظارت و راستی‌آزمایی عمل ایران به برجام یاد کرده و گفته‌اند که  ما انتظار داریم که ایران همچنان از چارچوب‌ها و سازوکارهای عنوان شده در برجام از جمله مراجعه به کمیسیون مشترک پیش‌بینی شده در آن پیروی کند.  طبق بند ۳۶ توافق هسته‌ای، ایران و هریک از کشورهای عضو برجام باید شکایت و خواسته‌های خود را از طریق ارجاع به کمیسیون مشترک حل و فصل کند.بیانیه کشورهای اروپایی در عین حال گفته است که  ما تعهدات محکم خود در قالب این توافق از جمله رفع تحریم‌ها در راستای تامین منافع مردم ایران را به خاطر داریم  و افزوده است که در این زمینه ما وضع مجدد تحریم‌ها توسط ایالات متحده در پی خروج آن کشور از برجام را با تاسف تلقی می‌کنیم.
این چهار مقام غربی در این بیانیه مشترک از  عزم خود در ادامه تلاش برای امکانپذیر شدن ادامه تجارت مشروع با ایران از جمله از طریق به کار انداختن اینستکس  یاد کرده و افزوده‌اند: ما از کشورهای غیر عضو برجام می‌خواهیم از ایجاد مانع در برابر اقدامات کشورهای باقی‌مانده در برجام در عمل به تمام تعهدات خود خودداری ورزند.  این بیانیه از  کشورهای غیر عضو  نامی نبرده اما ایالات متحده به شرکت‌ها و نهادهایی که تحریم‌های آن کشور علیه ایران را نادیده بگیرند هشدار داده و گفته است که آنها باید بین روابط تجاری با ایران یا آمریکا یکی را انتخاب کنند.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم با بیان اینکه به شخصه نسبت به تحولات اخیر پیرامون برجام نگران است، گفت: حفظ توافق هسته‌ای مسئله‌ای مربوط به امنیت ما و جهان است.
 فدریکا موگرینی،  در پاسخ به سئوالی درباره برجام گفت: شما احتمالاً بیانیه مشترک ما با وزیران خارجه فرانسه، انگلیس و آلمان را دیده‌اید. من به شخصه به شدت نسبت به این تحولات اخیر نگران هستم.
پاسخ ظریف به بیانیه اروپا
وزیر خارجه ایران از کشورهای اروپایی خواست به جای ملزم کردن ایران به پایبندی یکجانبه به برجام به تعهداتش ذیل این توافق عمل کند.
«محمد جواد ظریف»، در پیامی در توئیتر به بیانیه کشورهای اروپایی درباره برجام واکنش نشان داد و نوشت: «بیانیه امروز اتحادیه اروپا نشان می‌دهد چرا کار برجام به اینجا کشیده است: آمریکا یک سال است که با زورگویی اروپا و بقیه کشورهای دنیا- را تهدید می‌کند و اروپا فقط ابراز «تأسف» کرد. اتحادیه اروپا به جای اینکه از ایران بخواهد به صورت یکجانبه به توافقی چندجانبه پایبند باشد باید به تعهدات خود از جمله عادی‌سازی روابط اقتصادی عمل کند.»
واكنش رسانه های غربی به بیانیه تهران
این در حالی است كه روزنامه‌های آلمانی و انگلیسی‌زبان در واکنش به خروج محدود ایران از برجام نسبت به پیامدهای آن هشدار می‌دهند.
روزنامه فایننشنال تایمز  در این باره نوشت: «ترامپ نگرانی‌های به‌جایی در مورد حمایت ایران از شبه‌نظامیان در خاورمیانه و همچنین برنامه موشکی این کشور دارد. اما یک پیمان همه‌جانبه برای پایان دادن به مناقشات با ایران دست نیافتنی بود. برجام دست کم به یک هدف اصلی رسیده بود که آن تعلیق برنامه اتمی ایران بود و خنثی کردن یک بحران بین‌المللی که می‌توانست منجر به یک رقابت اتمی در منطقه شود.»روزنامه  استاندارد  چاپ وین هم  در نوشته‌ای نسبت به پایان توافق اتمی با ایران هشدار داده است. این روزنامه اما در مورد نقش کشورهای امضاکننده برجام و اتحادیه اروپا می‌نویسد: «طرف‌های درگیر در پایان خودشان را برای ایران قربانی نمی‌کنند که تحریم‌ها را به جان بخرند.»روزنامه  فرانکفورتر آلگماینه  می‌نویسد: « با نگاهی سرسری شاید گفته شود، پیمان اتمی با ایران نمی‌توانست این خطر را که رژیم در تهران به سلاح‌های اتمی دست پیدا کند، برای همیشه دور کند. برجام مدت‌دار است و راه‌حلی برای خطرهای دیگری که  سرمنشأشان ایران است، ندارد. اما با وجود این ظرفیت کنترل تسلیحاتی قابل توجهی دارد.»
این روزنامه می‌نویسد: «تاکنون هیچ ابزار دیگری که حتی تا قسمتی بتواند ایران را ملزم به تن دادن به کنترل‌های شدید فعالیت‌های اتمی‌اش بکند، در مقایسه با برجام وجود نداشته است.»در این مقاله نویسنده با ابراز تأسف از ترک یک‌جانبه‌ برجام توسط آمریکا در سال گذشته، می‌نویسد: «اما اینکه ایران بخواهد برای تلافی تحریم‌های آمریکا دیگر به تعهدات خود پایبند نباشد، خطرناک است.» فرانکفورترآلگماینه  خواست افزایش غنی‌سازی اورانیوم را که از سوی ایران مطرح شده،  بازی با آتش  نامیده است و می‌نویسد:  اگر این اتفاق بیفتد  برجام یک کاغذباطله بیش نیست .
نویسنده در ادامه آورده است که اگر ایران دیگر پایبند به برجام نباشد، روابط اقتصادی عادی‌ای هم وجود نخواهد داشت.این روزنامه وضعیت را برای کشورهایی چون آلمان، فرانسه، انگلیس و اتحادیه اروپا بسیار دشوار می‌داند و این پرسش را مطرح می‌کند که این کشورها چگونه می‌توانند آنگونه که تهران طلب می‌کند، بخش بانکی و نفتی ایران را از تحریم‌های آمریکا محافظت کنند؟ آیا باید در این درگیری طرف رژیم ایران را بگیرند و علیه آمریکا بایستند؟ نویسنده نسبت به پیامدهای چنین تصمیمی برای روابط ترنس آتلانتیک و رابطه با اسراییل هشدار می‌دهد.

 

 

 

هوک: وزیر خارجه ایران سلیمانی است نه ظریف!
نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران با اشاره به تصمیم ایران برای کاهش تعهدات برجامی خود گفت: این موضوع نشان دهنده ارزیابی‌های ما از تهدیدات وضع موجود است و ما بابت این تهدیدها گروگان گرفته نمی‌شویم.
برایان هوک  با بیان این که در حال حاضر یک سال از خروج آمریکا از برجام می‌گذرد، ادعا کرد که اکنون مشکلات مالی حزب‌اله لبنان یکی از نشانه‌های متعددی است که کارزار فشار ما علیه ایران مؤثر بوده است.وی  ادامه داد: ما در حال ارزیابی تصمیم ایران هستیم و با هم پیمانان خود همکاری می‌کنیم. همانطور که وزیر امور خارجه کشورمان گفت؛ یا شما پایبند برجام هستید یا نه. هر گونه تقلب در این روند حتی تقلب کوچک، تقلب محسوب می‌شود. ما تمام راه‌ها به سمت تقلب را خواهیم بست.هوک با بیان این ادعا که ایرانی‌ها اقدام به گروگان‌گیری و بازداشت چندین تن از شهروندان آمریکایی کردند، گفت: ما مثل همیشه خواستار آزادی بی قید و شرط آنها هستیم.وی درباره تصمیم آمریکا برای به صفر رساندن فروش نفت ایران تصریح کرد: ما هیچ معافیتی در آینده به کسی اعطا نمی‌کنیم و این گام باعث می‌شود ایران از ۵۰ میلیارد دلار درآمد سالانه‌اش محروم شود.این مقام مسئول در وزارت خارجه آمریکا در ادامه با بیان این ادعا که  فشارهای ما باعث شده که توان نظامی ایران کاهش پیدا کند، مدعی شد که از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ که تحریم‌ها برگشت شاهد کاهش بودجه نظامی ایران بودیم و در سال ۲۰۱۹ این بودجه کاهش بیشتری پیدا کرد. چنانکه پیشنهاد شده ۲۸ درصد بودجه نظامی کاهش پیدا کند و این به معنای کاهش ۱۷ درصد از بودجه سپاه و نیروی قدس است.هوک همچنین با بیان اینکه آقای ظریف خوب صحبت می‌کند. خوش حرف است ولی از نظر ما وزیر اصلی امور خارجه ایران قاسم سلیمانی است،  ادعا کرد که ظریف یک ویترین فریبنده و ریاکارانه از دولت ایران نشان می‌دهد و ما در این دام نمی‌افتیم. ما بیشتر به عملکرد قاسم سلیمانی توجه داریم تا عملکرد ظریف و اگر می‌خواهیم قضاوتی داشته باشیم باید توجه‌مان به عملکرد سپاه باشد نه صحبت‌های ظریف.

 

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد
1398/2/21 -  شماره 4430
جستجو
جستجو
بالای صفحه
کد خبر: ۱۱۶۰۶۲
پومپئو: به دنبال جنگ با ایران نیستیم

ترامپ: دوست دارم ایرانی‌ها به من زنگ بزنند

رئیس جمهور آمریکا پس از آنکه تحریم‌های جدیدی علیه کشورمان وضع کرد، برای گفتگوی تلفنی با رهبران ایران اظهار تمایل کرد و گفت: خواهان مذاکره با مقامات ایران برای حصول یک توافق است.

 دونالد ترامپ گفت: چشم به روزی دارم که به ایران کمک کنیم به وضعیت خوبی برگردد. ما نمی‌خواهیم به ایران آسیب بزنیم.رئیس جمهور آمریکا گفت تنها به دنبال آن است که مانع از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای شود.وی افزود: جان کری زیاد با ایرانی‌ها حرف می‌زند و به آنها می‌گوید زنگ نزنند و مطابق قانون باید برای این کار تحت تعقیب قرار بگیرد. ترامپ گفت: من در انتظار روزی هستم که با سران ایران دیدار کنم تا به یک توافق دست یابیم و گام‌های بسیار مهمی را برداریم که به ایران آینده‌ای که استحقاقش را دارد، بدهیم.وی در ادامه گفت:  امیدوار است در برخی نقطه نظرات یک توافق عادلانه حاصل شود.ترامپ همچنین با طرح این ادعا که  ما نمی‌خواهیم به کسی آسیب بزنیم ،  گفت: ما فقط نمی‌خواهیم که آنها (ایران) سلاح هسته‌ای داشته باشد. این تمام چیزی است که می‌خواهیم. رئیس جمهور آمریکا در حالی مدعی حمایت از مردم کشورمان و تمایلش برای گفت‌وگو با ایران است که  در جدیدترین اقدام خصمانه خود علیه کشورمان اعلام کرد که از این پس صادرات فلزات ایران، شامل آهن، آلومینیوم، مس و استیل در فهرست تحریم‌ها قرار می‌گیرد و کشورها دیگر نمی‌توانند این فلزات را از تهران خریداری کنند.ساعاتی پس از ابراز تمایل دونالد ترامپ برای گفت‌وگو با رهبران ایران، وزیر امور خارجه آمریکا در بیانیه‌ای با اشاره به این که ایالات متحده به دنبال جنگ با ایران نیست، تاکید کرد :  این کشور آماده است به هر حمله‌ای توسط ایران یا نیروهای وابسته به آن پاسخی «قاطع و سریع» بدهد.در بیانیه مایک پومپئو آمده است: جمهوری اسلامی ایران در هفته‌های اخیر مجموعه‌ای فزاینده از اقدامات و بیانیه‌های تهدیدآمیزداشته است. پاسخ ایالات متحده و شرکا و متحدان ما روشن بوده است: ما به دنبال جنگ نیستیم. اما کارنامه چهل ساله ایران در کشتن آمریکایی‌ها، حمله به تاسیسات آمریکا و به گروگان گرفتن آمریکایی‌ها، این نکته را به ما دائما یادآوری می‌کند که می‌بایست از خودمان دفاع کنیم.
وزیر امور خارجه آمریکا تصریح کرده است: حکومت در تهران باید متوجه باشد که هرگونه حمله توسط آنها یا گروه‌های نیابتی آنها با هر هویتی علیه منافع و شهروندان آمریکا، پاسخ سریع و قاطع ایالات متحده را درپی خواهد داشت.مایک پومپئو گفته است: خویشتن‌داری ما تا الان نباید ایران را به اشتباه بیاندازد که عزم قاطعی نداریم. تا به امروز گزینه پایه‌ای و پیش فرضی حکومت (ایران)توسل به خشونت بوده است.وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه بیانیه خود تصریح کرد: ما از آنانی که در تهران هستند و مسیر آینده‌ای کامیاب را در تشنج‌زدایی می‌بینند، می‌خواهیم که رفتار حکومت را تغییر دهند.
همچنین وزیر دفاع پیشنهادی ترامپ، بیانیه  وزیر خارجه آمریکا را محصول هماهنگی با پنتاگون دانست و گفت: در این بیانیه به خوبی انتظارات و چگونگی پاسخگو کردن ایران روشن شده است.پاتریک شاناهان  افزود: ما با یکدیگر کار می کنیم؛ استراتژی دفاع ملی به طور قطع، بالاترین اولویت ما است.وی ادامه داد: اما در واقعیت می توان گفت که هر روز رویدادهای جهانی در حال رخ دادن است و باید بشقاب های زیادی را به گردش درآورد.این در حالی است که نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در مصاحبه با شبکه «ام اس ان بی سی» آمریکا، در واکنش به این اظهارات دونالد ترامپ گفت:«منافع ما در داشتن سلاح اتمی نیست و چیزی برای ما وجود ندارد که بخواهیم به دنبال دستیابی به سلاح اتمی باشیم.»مجید تخت‌روانچی در پاسخ به پرسشی در خصوص طرح ایران یا نیروهای نیابتی آن برای حمله احتمالی به آمریکایی‌ها در منطقه گفت، این اتهامات را کسانی مطرح کرده‌اند که قبل از حمله آمریکا به عراق نیز چنین اتهاماتی را مطرح می‌کردند. اینها همه اطلاعات جعلی هستند.
واکنش جان کری به ادعای ترامپ
سخنگوی وزیر امور خارجه پیشین آمریکا به اظهارات اخیر دونالد ترامپ درباره مذاکرات جان کری با ایران واکنش نشان داد. سخنگوی جان کری در واکنش به اظهارات اخیر دونالد ترامپ، اعلام کرد: هر چیزی که رئیس‌جمهور ترامپ امروز گفت، صرفاً غلط است؛ ختم ماجرا.این سخنگو ادامه داد: او درباره واقعیت‌ها اشتباه می‌کند، درباره قانون اشتباه می‌کند و متأسفانه درباره نحوه استفاده از دیپلماسی برای امن نگه داشتن آمریکا نیز در اشتباه بوده است. کری به مذاکره بر سر یک توافق هسته‌ای کمک کرد که برای حل یک مشکل دشوار، کارآمد بود. جهان در آن زمان از آن حمایت کرد و اکنون هم از آن حمایت می‌کند. ما امید داشتیم که رئیس‌جمهور به جای حمله به پیشینیان خود با اهداف نمایشی، روی حل مسائل سیاست خارجی آمریکا متمرکز شود.

 

 

 

 اروپا خودش را برای ایران قربانی نمی‌کند
 اتحادیه اروپا ضرب‌الاجل تهران را رد کرد

گروه سياسي: اتحادیه اروپا و کشورهای غربی باقی‌مانده در  برجام در بیانیه‌ای ضرب‌الاجل ایران برای عمل کامل این کشورها به تعهدات خود را رد کردند.
در واکنش به بیانیه روز چهارشنبه ایران در مورد  متوقف کردن برخی اقدامات در برجام ، فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، همراه با وزیران خارجه آلمان، بریتانیا و فرانسه، سه کشور غربی باقی‌مانده در برجام، بیانیه مشترکی صادر کردند.در این بیانیه آمده است : ما با نگرانی فراوان بیانیه ایران در مورد تعهداتش در چارچوب برجام را ملاحظه کردیم.  این بیانیه با تاکید بر ادامه  تعهد به حفظ و اجرای کامل برجام، که دستاوردی کلیدی در ساختار جلوگیری از گسترش تسلیحات اتمی در جهان است،  افزوده است:  ما قویا به ایران توصیه می‌کنیم که از دست زدن به هر گونه اقدامی که باعث تشدید مشکلات شود خودداری ورزد. بیانیه مشترک اتحادیه اروپا و کشورهای غربی عضو برجام با اشاره به خواسته ایران در مورد لزوم اقدام عاجل کشورهای غربی در مقابله با آثار تحریم آمریکا، گفته است:   ما هرگونه ضرب ‌الاجلی را رد کرده و پایبندی ایران  به پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی را براساس عمل آن کشور به تعهداتش را در چارچوب برجام و پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی ارزیابی خواهیم کرد. چهار مقام غربی از  نقش کلیدی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در نظارت و راستی‌آزمایی عمل ایران به برجام یاد کرده و گفته‌اند که  ما انتظار داریم که ایران همچنان از چارچوب‌ها و سازوکارهای عنوان شده در برجام از جمله مراجعه به کمیسیون مشترک پیش‌بینی شده در آن پیروی کند.  طبق بند ۳۶ توافق هسته‌ای، ایران و هریک از کشورهای عضو برجام باید شکایت و خواسته‌های خود را از طریق ارجاع به کمیسیون مشترک حل و فصل کند.بیانیه کشورهای اروپایی در عین حال گفته است که  ما تعهدات محکم خود در قالب این توافق از جمله رفع تحریم‌ها در راستای تامین منافع مردم ایران را به خاطر داریم  و افزوده است که در این زمینه ما وضع مجدد تحریم‌ها توسط ایالات متحده در پی خروج آن کشور از برجام را با تاسف تلقی می‌کنیم.
این چهار مقام غربی در این بیانیه مشترک از  عزم خود در ادامه تلاش برای امکانپذیر شدن ادامه تجارت مشروع با ایران از جمله از طریق به کار انداختن اینستکس  یاد کرده و افزوده‌اند: ما از کشورهای غیر عضو برجام می‌خواهیم از ایجاد مانع در برابر اقدامات کشورهای باقی‌مانده در برجام در عمل به تمام تعهدات خود خودداری ورزند.  این بیانیه از  کشورهای غیر عضو  نامی نبرده اما ایالات متحده به شرکت‌ها و نهادهایی که تحریم‌های آن کشور علیه ایران را نادیده بگیرند هشدار داده و گفته است که آنها باید بین روابط تجاری با ایران یا آمریکا یکی را انتخاب کنند.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم با بیان اینکه به شخصه نسبت به تحولات اخیر پیرامون برجام نگران است، گفت: حفظ توافق هسته‌ای مسئله‌ای مربوط به امنیت ما و جهان است.
 فدریکا موگرینی،  در پاسخ به سئوالی درباره برجام گفت: شما احتمالاً بیانیه مشترک ما با وزیران خارجه فرانسه، انگلیس و آلمان را دیده‌اید. من به شخصه به شدت نسبت به این تحولات اخیر نگران هستم.
پاسخ ظریف به بیانیه اروپا
وزیر خارجه ایران از کشورهای اروپایی خواست به جای ملزم کردن ایران به پایبندی یکجانبه به برجام به تعهداتش ذیل این توافق عمل کند.
«محمد جواد ظریف»، در پیامی در توئیتر به بیانیه کشورهای اروپایی درباره برجام واکنش نشان داد و نوشت: «بیانیه امروز اتحادیه اروپا نشان می‌دهد چرا کار برجام به اینجا کشیده است: آمریکا یک سال است که با زورگویی اروپا و بقیه کشورهای دنیا- را تهدید می‌کند و اروپا فقط ابراز «تأسف» کرد. اتحادیه اروپا به جای اینکه از ایران بخواهد به صورت یکجانبه به توافقی چندجانبه پایبند باشد باید به تعهدات خود از جمله عادی‌سازی روابط اقتصادی عمل کند.»
واكنش رسانه های غربی به بیانیه تهران
این در حالی است كه روزنامه‌های آلمانی و انگلیسی‌زبان در واکنش به خروج محدود ایران از برجام نسبت به پیامدهای آن هشدار می‌دهند.
روزنامه فایننشنال تایمز  در این باره نوشت: «ترامپ نگرانی‌های به‌جایی در مورد حمایت ایران از شبه‌نظامیان در خاورمیانه و همچنین برنامه موشکی این کشور دارد. اما یک پیمان همه‌جانبه برای پایان دادن به مناقشات با ایران دست نیافتنی بود. برجام دست کم به یک هدف اصلی رسیده بود که آن تعلیق برنامه اتمی ایران بود و خنثی کردن یک بحران بین‌المللی که می‌توانست منجر به یک رقابت اتمی در منطقه شود.»روزنامه  استاندارد  چاپ وین هم  در نوشته‌ای نسبت به پایان توافق اتمی با ایران هشدار داده است. این روزنامه اما در مورد نقش کشورهای امضاکننده برجام و اتحادیه اروپا می‌نویسد: «طرف‌های درگیر در پایان خودشان را برای ایران قربانی نمی‌کنند که تحریم‌ها را به جان بخرند.»روزنامه  فرانکفورتر آلگماینه  می‌نویسد: « با نگاهی سرسری شاید گفته شود، پیمان اتمی با ایران نمی‌توانست این خطر را که رژیم در تهران به سلاح‌های اتمی دست پیدا کند، برای همیشه دور کند. برجام مدت‌دار است و راه‌حلی برای خطرهای دیگری که  سرمنشأشان ایران است، ندارد. اما با وجود این ظرفیت کنترل تسلیحاتی قابل توجهی دارد.»
این روزنامه می‌نویسد: «تاکنون هیچ ابزار دیگری که حتی تا قسمتی بتواند ایران را ملزم به تن دادن به کنترل‌های شدید فعالیت‌های اتمی‌اش بکند، در مقایسه با برجام وجود نداشته است.»در این مقاله نویسنده با ابراز تأسف از ترک یک‌جانبه‌ برجام توسط آمریکا در سال گذشته، می‌نویسد: «اما اینکه ایران بخواهد برای تلافی تحریم‌های آمریکا دیگر به تعهدات خود پایبند نباشد، خطرناک است.» فرانکفورترآلگماینه  خواست افزایش غنی‌سازی اورانیوم را که از سوی ایران مطرح شده،  بازی با آتش  نامیده است و می‌نویسد:  اگر این اتفاق بیفتد  برجام یک کاغذباطله بیش نیست .
نویسنده در ادامه آورده است که اگر ایران دیگر پایبند به برجام نباشد، روابط اقتصادی عادی‌ای هم وجود نخواهد داشت.این روزنامه وضعیت را برای کشورهایی چون آلمان، فرانسه، انگلیس و اتحادیه اروپا بسیار دشوار می‌داند و این پرسش را مطرح می‌کند که این کشورها چگونه می‌توانند آنگونه که تهران طلب می‌کند، بخش بانکی و نفتی ایران را از تحریم‌های آمریکا محافظت کنند؟ آیا باید در این درگیری طرف رژیم ایران را بگیرند و علیه آمریکا بایستند؟ نویسنده نسبت به پیامدهای چنین تصمیمی برای روابط ترنس آتلانتیک و رابطه با اسراییل هشدار می‌دهد.

 

 

 

هوک: وزیر خارجه ایران سلیمانی است نه ظریف!
نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران با اشاره به تصمیم ایران برای کاهش تعهدات برجامی خود گفت: این موضوع نشان دهنده ارزیابی‌های ما از تهدیدات وضع موجود است و ما بابت این تهدیدها گروگان گرفته نمی‌شویم.
برایان هوک  با بیان این که در حال حاضر یک سال از خروج آمریکا از برجام می‌گذرد، ادعا کرد که اکنون مشکلات مالی حزب‌اله لبنان یکی از نشانه‌های متعددی است که کارزار فشار ما علیه ایران مؤثر بوده است.وی  ادامه داد: ما در حال ارزیابی تصمیم ایران هستیم و با هم پیمانان خود همکاری می‌کنیم. همانطور که وزیر امور خارجه کشورمان گفت؛ یا شما پایبند برجام هستید یا نه. هر گونه تقلب در این روند حتی تقلب کوچک، تقلب محسوب می‌شود. ما تمام راه‌ها به سمت تقلب را خواهیم بست.هوک با بیان این ادعا که ایرانی‌ها اقدام به گروگان‌گیری و بازداشت چندین تن از شهروندان آمریکایی کردند، گفت: ما مثل همیشه خواستار آزادی بی قید و شرط آنها هستیم.وی درباره تصمیم آمریکا برای به صفر رساندن فروش نفت ایران تصریح کرد: ما هیچ معافیتی در آینده به کسی اعطا نمی‌کنیم و این گام باعث می‌شود ایران از ۵۰ میلیارد دلار درآمد سالانه‌اش محروم شود.این مقام مسئول در وزارت خارجه آمریکا در ادامه با بیان این ادعا که  فشارهای ما باعث شده که توان نظامی ایران کاهش پیدا کند، مدعی شد که از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ که تحریم‌ها برگشت شاهد کاهش بودجه نظامی ایران بودیم و در سال ۲۰۱۹ این بودجه کاهش بیشتری پیدا کرد. چنانکه پیشنهاد شده ۲۸ درصد بودجه نظامی کاهش پیدا کند و این به معنای کاهش ۱۷ درصد از بودجه سپاه و نیروی قدس است.هوک همچنین با بیان اینکه آقای ظریف خوب صحبت می‌کند. خوش حرف است ولی از نظر ما وزیر اصلی امور خارجه ایران قاسم سلیمانی است،  ادعا کرد که ظریف یک ویترین فریبنده و ریاکارانه از دولت ایران نشان می‌دهد و ما در این دام نمی‌افتیم. ما بیشتر به عملکرد قاسم سلیمانی توجه داریم تا عملکرد ظریف و اگر می‌خواهیم قضاوتی داشته باشیم باید توجه‌مان به عملکرد سپاه باشد نه صحبت‌های ظریف.

 

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد