غلامحسین اسماعیلی در نشست خبری خود به برخی احکام صادره اشاره و تصریح کرد: در پروندهای که بیش از پنجاه متهم داشت کیفرخواست برای بیش از چهل نفر صادر و در دادگاه ۳۴ نفر محکوم شدند. اسماعیلی ادامه داد: در این پرونده که بخشی از آن اخلال ارزی و بخشی اخلال در نظام خودرو و سکه بود، وحید بهزادی فرزند ابوطالب و همسرش به نام نجوا لاشیدایی به جرم مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی از طریق ثبت سفارشات صوری و صرافی غیر مجاز و پیش خرید شش هزار و ۷۰۰ دستگاه از سایپا، مشارکت در پولشویی به میزان ۳۲ هزار میلیارد به اعدام محکوم شدند. از منزل متهم ۲۴ هزار سکه تمام بهار آزادی و صد کیلو طلا کشف شده است. البته این حکم قابل تجدید نظر خواهی است.سخنگوی قوه قضائیه همچنین اعلام کرد: مهدی جمالی مدیر عامل سابق سایپا به هفت سال حبس، رضا تقی زاده معاون سابق بازاریابی سایپا به پانزده سال حبس و محمد عزیزی نماینده مجلس به ۶۱ ماه حبس تعزیری، فریدون احمدی به تحمل ۶۱ ماه حبس و حسین هشترودی رئیس سابق حراست سایپا به ۶۱ ماه حبس تعزیری محکوم شدند.وی ادامه داد: در یکی از پروندهها که اکنون مفتوح است بخشی از بدهیها به بانكهای ملت و پارسیان بازگردانده شد.
اسماعیلی افزود: در رسیدگی به این پرونده علیرغم اینکه بانک صادرات شکایتی از متهم نداشت در تحقیقات مشخص شد این بانک هم از متهم طلب دارد که در نهایت اموالی از متهم پرونده در اختیار بانک صادرات قرار گرفت و این اموال پاسخگوی شش هزار میلیارد تومان طلب بانک صادرات است.وی در پاسخ به سئوالی درباره صدور دو حکم اخیر برای شهرام جزایری گفت: خبر محکومیتی که اعلام شد درست است. ایشان اقدام به فرار از کشور و کلاهبرداری کرده بود که محکوم شد و ۷ سال حکم کلاهبرداری برای او قابل اجراست و حکم در دادگاه بدوی صادر و در دادگاه تجدیدنظر تایید شد.وی با اشاره به صدورحکم ۲۱ اخلالگر نظام ارزی دیگر نیز گفت: در این پرونده حسن خویی فرزند علی اکبر به جرم مشارکت در اخلال در نظام ارزی و پولی به میزان بیش از ۱۰ میلیون دلار و ۳۴ میلیون و ۹۷۸ دلار نیم سوخته و ۲۰ هزار و ۱۰۰ دلار دیگر به ۳ سال حبس و ضبط این مبالغ و پرداخت جرای نقدی، فرزاد اصغرزاده به جرم اخلال در نظام ارزی به ۳ سال حبس تعزیری، امیر سوقانی به جرم اخلال در نظام ارزی به ۳ سال حبس تعزیری و جزای نقدی محکوم شدند.
ضربالاجل ۳۰ روزه ترامپ به سازمان بهداشت جهانی
رئيسجمهور آمریکا با تعیین ضربالاجلی ۳۰ روزه به سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد: یا این سازمان تغییراتی اساسی ایجاد میکند، یا اینکه آمریکا سهم خود از بودجه این سازمان را به طور دائمی قطع و در عضویتش هم تجدیدنظر میکند.
دونالد ترامپ نامه چهار صفحهای خود خطاب به تدروس گبریسیوس، رئیس سازمان بهداشت جهانی را به طور کامل در توئیترش منتشر کرده است. در این نامه ترامپ انتقاداتی مشابه آنچه در چند وقت اخیر گفته بود را مطرح کرده و جوهر اصلی حرف او هشدار درباره عدم استقلال سازمان بهداشت جهانی از چین است. او در نامه خود خطاب به تدروس گبریسیوس رئیس سازمان بهداشت جهانی، این سازمان را متهم کرد که به طور مستمر گزارشهای اواخر سال گذشته میلادی درباره شیوع ویروس کرونا در ووهان را نادیده گرفته است.سازمان بهداشت جهانی پیشتر این اتهامات را رد کرده و گفته بود بر اساس اطلاعات و توصیههای علمی عمل کرده است. در بخشی از این نامه دونالد ترامپ مدعی شده که شی جینپینگ، رئيسجمهور چین بر سازمان بهداشت جهانی فشار آورد تا این سازمان در خصوص شیوع کرونا در چین وضعیت اضطراری اعلام نکند.او همچنین گفته که در حالی که چین از به اشتراک گذاشتن دقیق و به موقع دادههای خود امتناع میکرد، سازمان بهداشت جهانی شفافیت این کشور در برخورد با کرونا را تحسین کرده است.
ترامپ یکماه پیش کمک آمریکا به بودجه سازمان بهداشت جهانی را معلق کرده بود.در آن زمان این اقدام با واکنش منفی بسیاری از کشورها مواجه شده بود.اما ترامپ گفته بود سازمان بهداشت جهانی در انجام وظایفش در ارتباط با اپیدمی جهانی ویروس کرونا ناکام مانده است.
دولت دونالد ترامپ در داخل به خاطر مواجهه با ویروس کرونا با انتقادهای زیادی مواجه است اما رئيسجمهوری آمریکا برخی از این مشکلات را به خاطر توصیههای بد سازمان بهداشت جهانی و عملکرد بد این سازمان میداند.شمار قربانیان کووید ۱۹ در ایالات متحده اکنون از مرز ۹۰ هزار نفر گذشته و تعداد مبتلایان به ویروس جدید کرونا هم به یک میلیون و ۵۰۶ هزار نفر رسیده است.انتقادهای ترامپ در حالی بیان میشود که سازمان بهداشت جهانی برای مهار ویروس کرونا نشستی دو روز برگزار کرده بود. الکس ایزار، وزیر بهداشت آمریکا در نشست مجازی مجمع جهانی بهداشت با تکرار مواضع ترامپ گفته بود که سازمان بهداشت جهانی در دسترسی به اطلاعاتی که جهان برای مقابله با شیوع کووید-۱۹ نیاز داشته ناکام بوده و مدعی شد که این کوتاهی به قیمت جان بسیاری در جهان تمام شده است.سازمان بهداشت جهانی وابسته به سازمان ملل است و آمریکا به عنوان بزرگترین حامی مالی این سازمان، هر ساله ۵۰۰ میلیون دلار در اختیار این سازمان قرار می دهد. مبلغ ۱۱۶ میلیون دلار از پول پرداختی سهمیه تعیین شده توسط سازمان ملل برای آمریکا و حدود ۴۰۰ میلیون دلار کمک داوطلبانه است.
ترامپ گفته است در حالی که آمریکا سالانه ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون دلار به سازمان بهداشت جهانی پول میدهد، پرداختی چین فقط حدود ۴۰ میلیون دلار یا کمتر است و آمریکا حق دارد خواستار پاسخگویی بهتر این سازمان باشد. پیشتر نخستوزير استرالیا هم تلویحا سازمان بهداشت جهانی را به عدم شفافیت در مورد شیوع ویروس کرونا متهم کرده بود.