بیژن زنگنه با بیان اینکه تمام درآمد حاصل از صادرات نفت خام و فرآوردههای آن به خزانه واریز میشود و مجلس برای ریال به ریال آن تصمیمگیری میکند، گفت: من همیشه مصر هستم که بخشی از درآمد نفت به توسعه منابع نفتخیز اختصاص یابد و این موضوعی است که نمایندگان خوزستان و مناطق نفتخیز در جریان آن هستند. وی با اشاره به انتقاد نماینده مشهد نسبت به افزایش صادرات و تولید نفت، گفت: من مجری سیاستهای نظام هستم و سیاستگذار نیستم. سال ۷۹ مقام معظم رهبری سیاستهای کلی بخش نفت و گاز را ابلاغ کردند که در آن افزایش ظرفیت تولید صیانت شده نفت متناسب با ذخایر موجود و برخورداری کشور از قدرت اقتصادی، امنیتی و سیاسی پیشبینی شده است. همچنین افزایش تولید نفت به حضور ما در بازارها از نظر امنیتی هم کمک میکند. کشوری که یک میلیون رشد صادرات دارد با کشوری که پنج میلیون رشد صادرات دارد متفاوت است. مثلا روسیه ۱۰ میلیون بشکه تولید نفت دارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب گاز به اروپا صادر میکند. هیچ کس در دنیا جرات ندارد صادرات گاز و نفت روسیه را تحریم کند چرا که اگر این کار را بکنند اروپا زمین میخورد بنابراین حتما قدرت امنیتی را بالا میبرد اما این تصمیم من نبوده و تصمیم نظام بوده است.
وی افزود: ما در قراردادهای خارجی هم حداقل ۲۰ درصد سهم ایرانیها را داریم، ضمن اینکه حضور خارجیها به افزایش امنیت ملی ما هم منجر میشود. در مناقصههایی که با توتال برگزار شد ۸۰ درصد ایرانیها برنده شدند در واقع آنها منابع، مدیریت و فناوری میآورند و در کنارش ایرانیها کار را جلو میبرند. وی اضافه کرد: میگویند نگاه به داخل ندارید، آیا من نگاه به خارج دارم؟ مپنا و پتروپارس را چه کسی در کشور درست کرد؟ چه کسی تحول عظیم صنعت پتروشیمی را برای جلوگیری از خام فروشی ایجاد کرد؟
وزیر نفت خطاب به نمایندگان گفت: ما برای کار نفت به حمایت شما نیاز داریم، از نظر منابع در وضع خوبی نیستیم و دچار مشکلات جدی هستیم. من نمیتوانم در جلسه علنی بگویم آمریکا چه برنامههایی دارد، ما نباید بهانه سوء استفاده دست آنها بدهیم، باید به نفت کمک کنیم چرا که نفت میتواند موتور پیشران توسعه اقتصادی کشور باشد. وی در پایان با بیان اینکه سرمایهگذاری سالانه ۴۰، ۵۰ میلیارد دلار کشور را متحول میکند، در عین حال گفت که اگر اجازه ندهیم سرمایه خارجی به کشور بیاید، وضعیت روز به روز بدتر میشود.