پروانه سلحشوری در رابطه با موضوع قرنطینه شهرهای پرخطر و آلوده به ویروس کرونا گفت: قرنطینه ی شهرهای پرخطر بستگی به یک سری اطلاعات اولیه دارد که دردسترس ما نیست و از طرف دیگر ما بی خبر از شدت بیماری هستیم اما در مواجهه با بیماری کرونا باید از تجارب کشورهایی که در مواجه با کرونا عمل کرده اند استفاده کنیم.چین جمعیتی بالغ بر پنجاه میلیون نفررا قرنطینه کرد و درعین حال توانستند کمتر از ده روز بیمارستانی هزار تخته خوابی مجهز مخصوص کرونا را بنا کنند که برای ما این جور چیزها در حد یک رویاست چون نه توانمندی آن را داریم و نه نهادهای همدلی داریم که به کمک هم بشتابند و از همه مهمتر اینکه اکثر جامعه ما از مردم گرفته تا مسئولان آن را جدی نگرفته اند ،مثال بارز این موضوع خود معاون وزیر بهداشت و درمان است که مبتلاشد. خلاصه اینکه امیدی به قرنطینه شهرها توسط دولت و مسئولان نیست و بهترین راه پیشگیری قرنطینه اختیاری و خانوادگی و فردی است.سلحشوری در ادامه گفت: از مسئولان انتظار میرود که تبعیض و ویژه بودن خود را کنار بگذارند و اولویت استفاده از ماسک و کیت و سایر اقلام را به مردمی بدهند که دارای علایم بیماری هستند.اگر کسی به این بیماری مبتلا شده در وهله اول برای ایشان آرزوی سلامتی میکنم اما ضرورت اینکه بخواهد این موضوع را خبری کند، اصلادرست نیست و ما شاهد بودیم که بعد از پخش دو سه تا کلیپ این چنینی با واکنش جامعه و برخورد مردم روبه رو بودیم و دیگر این کار زشت ادامه نیافت. وی گفت: چین شاید بخواهد به خاطر رقابتهاي سیاسی و اقتصادی که با کشورهای دیگر دارد دنبال چنین اعمالی باشد روسیه هم سلاح بیولوژیک دارد ولی ما نباید زمینه را برای آنها فراهم کنیم. ما خودمان به کرونا فرصت دادیم که ایران را به عنوان میزبان انتخاب کند و خودمان آن را به عنوان مهمان پذیرفتیم و بعد از آن هم جرات اطلاع رسانی ما در اوایل به شدت پایین بود تا جایی که مردم اصلأ نمیدانستند و وقتی همه گیر شد تازه متوجه شدیم،یعنی اینکه مسئولان ما متاسفانه به قدری عادت به پنهانکاری دارند که تا لحظه آخر چیزی نگفتند غافل ازاینکه این موضوع خود آنها و خانوادهشان را نیز درگیر میکند.
از سوی دیگر نماینده وزیر بهداشت در گیلان با بیان اینکه درباره کرونا قصد مزاح و سخنوری نداریم، گفت: بیمارستان ها شاهد روزهای دردناکی است و برخی از خانواده ها چند نفر از عزیزان خود را از دست داده اند. مهدی شادنوش از اجرای طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا در گیلان خبر داد و اظهار کرد: با توجه به اینکه باید هفته های سخت کرونایی را سپری کنیم، برنامه ریزی های لازم صورت گرفته تا همه امکانات کشور را جهت ارائه خدمت به مردم بسیج کنیم. وی از همکاری سپاه و بسیج با نیروهای تخصصی دانشگاه علوم پزشکی استان در قالب قرارگاه مقابله با کرونا خبر داد و افزود: کرونا یک بیماری نوپدید است و لذا نباید بنشینیم تا ویروس سراغ ما بیاید، بلکه به صورت فعال به آن حمله خواهیم کرد.شادنوش مرگ خوب است، برای همسایه را عادت ذهنی ایرانیان دانست و یادآور شد: ویروس کرونا بی رحم است و همه کسانی را که در معرضش قرار بگیرند، درو می کند. البته با آرامش باید بحران را مدیریت کرد، اما این آرام نگه داشتن مردم جدیت موضوع را زیر سوال برده است. متاسفانه امروز شاهد ترافیک در شهر بودیم و برخی از بازارهای محلی هفتگی همچنان برپا می شود.وی با اشاره به تجمع افراد سالم برای دریافت داروی بیماران خود در مقابل داروخانه ها، خاطرنشان کرد: افراد سالم برای دریافت داروی بیماران خودشان را در خطر قرار می دهند. البته باید سیستم توزیع داروی قوی تری داشته باشیم و دارو را به بیماران نیازمند برسانیم، اما اینگونه تجمعات موجب توسعه و گسترش ویروس است. وی با اشاره به مرموز بودن ویروس کرونا، اضافه کرد: طی روزهای گذشته از مردم خواستیم در خانه بمانند، اما هنوز این مهم جدی گرفته نشده است. سابقه رشت نشان دهنده شلوغی و پر رفت و آمدی است که به گواه شهروندان به ۲۰ درصد حضور مردم کاهش یافته، اما همین ۲۰ درصد ممکن است ۸۰ درصد باقی را با خطر مواجه کنند و موجب چرخش ویروس شوند.
تعطیلیها نتوانسته جلوی شیوع کرونا
را بگیرد
فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، از ادامه تعطیلیها تا پایان سال به دنبال شیوع کرونا خبر داد. یک هفتهای از اعلام اخبار مربوط به کشف انبارهایی که اقلامی مانند ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی کننده را احتکار کردهاند، میگذرد اما همچنان این اقلام در داروخانهها به راحتی پیدا نمیشود.وی افزود: پیشنهاد ما حجم بالاتری از میزان مداخلات محدود کننده در سطح شهر است از قبیل مشاغل، بحث ادارات! پیشنهاد فنی ما این است که با این کار بتوانیم به صورت مؤثر میزان تردد درون شهری را کاهش دهیم که یکی از عوامل اصلی برای سرایتپذیری است. چون در این یکی دو هفته فراسوی ما علیالقاعده با موارد جدید بیشتری روبرو خواهیم شد.پیشبینی خیلی مشکل است. با توجه به مدلسازیهایی که الان داریم نیازمند این است که دادههایی که در مورد بیماران فعلی و نحوه ابتلاء داریم یک بار مدلسازی کنیم و علیالقاعده این بیماری است که نسبت به سایر بیماریهای واگیردار هم فراگیرتر است و هم زمان بیشتری درگیر خواهیم بود و به نظر میرسد تا پایان سال این مسیر ادامه پیدا کند.یکی از مؤثرترین راههایی که هم در چین و هم در سایر کشورها وجود داشت حجم انتقال بین فردی بود. به طور طبیعی هر چه حضور افراد در اجتماع بیشتر باشد و احتمال تبادل بین فردی در اجتماعات و شبه اجتماعات افزایش داشته باشد به صورت تصاعدی این شانس افزایش مییابد.متأسفانه برخلاف انتظار ما و به رغم تعطیلی هنوز خیلی از فعالیتهای اجتماعی در سطح شهر شتاب سابق و آهنگ قبلی خود را حفظ کرده است و اصلاً این تعطیلیها برای جلوگیری از این بیماری برای ما رضایتبخش نیست.
درباره کرونا هوشیار باشیم؛ نه نگران
یک متخصص بیماریهای نقص ایمنی از راههای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا میگوید. علی آقایی در خصوص راههای پیشگیری از ابتلا به کرونا گفت: از جمله مواردی که مردم باید رعایت کنند شستشوی مداوم دستها تا مچ در طول روز و هر بار به مدت ۲۰ ثانیه است. هم چنین افراد دست خود را به چشم و بینی و دهان خود نزنند.او گفت: در روابط اجتماعی، فاصله یک متر را رعایت کرده و در حال حاضر به آرایشگاه و سفرهای غیرضروری نروید. زدن ماسک ضرورتی ندارد. هم چنین استفاده از دستکش ممکن است باعث فراموشی شستن دستها و انتقال ویروس با دستهای آلوده شود.آقایی با اشاره به این موضوع که دارویی برای درمان این بیماری وجود ندارد، به مردم هشدار داد که در مواجهه با شایعات و تجویزهای بی اساس هوشیار باشند و از خوددرمانی نیز پرهیز کنند.او هم چنین درمورد تغذیه مناسب برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا گفت: توصیه میشود از مواد غذایی خام استفاده نکنید. میوهها را بعد از خریداری به دقت بشویید. خوردن فست فودها در این زمان توصیه نمیشود و عادتهای بد غذایی باید درست شوند.این متخصص بیماریهای نقص ایمنی خاطرنشان کرد: ویروس کرونا تنها با تغییر فصل و گرم شدن هوا از بین رفته و انتقال آن کندتر میشود. باید بیماری را جدی بگیریم و از ابتلا به آن پیشگیری کنیم، اما از آن نترسیم.
چند درصد تهرانیها کرونایی میشوند؟
ویروس کرونا به شدت در حال گردش است و، چون یک فرد همزمان با ابتلا به این بیماری میتواند ۴ نفر را آلوده کند تخمین میزنیم؛ ۳۰ تا ۴۰ درصد جمعیت تهران تا آخر اسفند ماه به ویروس کرونا مبتلا شوند. مسعود مردانی متخصص بیماریهای عفونی و عضو کمیته کشوری آنفلوانزا گفت: همزمانی شیوع ویروس کرونا با فصل شیوع سرماخوردگی و موج دوم آنفلوانزای نوع B. از یک سو و وجود مرز باریک بین علائم این سه بیماری ویروسی موجب شده مردم هر نشانه و علامتی را به کرونا ربط دهند.در این اوضاع همهگیری ویروس کووید ۱۹، مردم نمیدانند آیا سرما خوردهاند، آنفلوانزا گرفتهاند یا واقعاً کرونا دارند. بهگفته دکتر مسعود مردانی متخصص بیماریهای عفونی و عضو کمیته کشوری آنفلوانزا، این روزها ترس از ابتلا به کرونا سطح اضطراب را در بین مردم افزایش داده بهطوری که مردم به بهانه گرفتگی نفس به مراکز درمانی زیاد مراجعه میکنند.این متخصص بیماریهای عفونی درباره تفاوتهای سرماخوردگی، آنفلوانزا و ویروس کووید-۱۹ میگوید: علائم بیماری سرماخوردگی سبک است، معمولاً تب زیر ۳۸ درجه است و دمای بدن به ندرت بالای ۳۸ درجه میرسد. سرماخوردگی با بروز تدریجی علائمی مانند آبریزش بینی، عطسه، سرفه و گرفتگی بینی همراه است، اما شاه علامت آن آبریزش بینی و عطسه است.
آنفلوانزا یک بیماری حاد ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی است که با بروز ناگهانی تب بالای ۳۹ و ۴۰ درجه دیده میشود. بدن درد و تن درد شایعترین علامت آنفلوانزا است، اما بیماری که به ویروس کرونا مبتلا میشود؛ معمولاً تب بالای ۳۹ درجه را تجربه نمیکند دمای بدن بین ۳۸ تا ۳۹ درجه است بنابراین اگر کسی تب خیلی بالایی داشت باید کمتر به فکر کرونا باشد. با این حال از نظر متخصصین بیماریهای عفونی، هم اینک بهدلیل شیوع گسترده کرونا در کشور بروز عفونت ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی مربوط به ویروس کرونا است مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.بهگفته دکتر مردانی، ویروس کرونا بشدت در حال گردش است و، چون یک فرد همزمان با ابتلا به این بیماری میتواند ۴ نفر را آلوده کند تخمین میزنیم؛ ۳۰ تا ۴۰ درصد جمعیت تهران تا آخر اسفند ماه به ویروس کرونا مبتلا شوند.او در ادامه با اشاره به روشهای مراقبت و درمان ۳ بیماری ویروسی سرماخوردگی، آنفلوانزا و کرونا ویروس میگوید: افراد بدانند بیماری سرماخوردگی با خوردن مایعات جوشانده و قرصهای سرماخوردگی بهبود پیدا میکند. در آنفلوانزا چنانچه بیماری همراه با سینه پهلو، عفونت گوش میانی و سینوزیت همراه باشد باید به پزشک مراجعه کرد. در بیماری کرونا اگر بیماری جزو فرم شدید باشد، چون معمولاً ویروس ریهها را درگیر میکند و سپس بیماری با ذات الریه تشدید میشود بنابراین بیمار را در آی سی یو بستری میکنند و بیمار با لولهگذاری به دستگاه تنفسی مصنوعی وصل میشود.دکتر مردانی در پاسخ به اینکه برخی بیماران مبتلا به کرونا ادعا میکنند بیمارستانها از پذیرش آنها خودداری میکنند و به جای بستری، خودقرنطینگی را برایشان تجویز میکنند، عنوان میکند: ۸۰ درصد عفونت ویروسی کرونا بدون علامت است یعنی بیمار مبتلا به کرونا علامت مختصری دارد این بیماران بدون علامت بالینی بین ۳ تا ۵ روز بهبود پیدا میکنند برای همین باید در خانه بهمدت ۱۴ روز قرنطینه شوند چنانچه ۳ تا علامت هشداردهنده را مشاهده کردند که منجربه درگیری ریه شود باید سریع به مرکز درمانی مراجعه کنند. این سه علامت کلیدی شامل سرفههای خشک مزاحم، تب بالای ۳۸ درجه و تنگی نفس است. بیماران مثبت کرونا که در خانه قرنطینه شدهاند بلافاصله با بروز این علائم باید به بیمارستان مراجعه کنند اگر سطح اشباع اکسیژن خون پایین باشد از ترشحات ناحیه نازوفانرکس نمونهگیری انجام میشود.این متخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه ترس از ابتلا به کرونا موجب افزایش مراجعات بیمورد به مراکز درمانی شده است، میافزاید: بسیاری از مراجعات بیمورد ناشی از ناآگاهی فرد است باید آگاهی مردم را در زمینه راههای ابتلا و پیشگیری بالا ببریم ما شاهد افزایش مراجعه افرادی هستیم که عنوان میکنند نمیتوانند راحت نفس بکشند اینها نشان از اضطراب افراد دارد و این روزها شیوع بالایی پیدا کرده است. درحالیکه تنگی نفس در بیماری کرونا حتماً باید با سرفه همراه باشد.
او در ادامه میگوید: یکی از مشکلات مراجعه بیمورد به مراکز درمانی، عدم اطلاعرسانی دقیق از سرنوشت بیماران کرونا است. مردم تصور میکنند اگر کرونا بگیرند میمیرند در حالی که ممکن است آزمایش کرونا ۸۰ درصد افراد مثبت باشد، اما هیچ علامتی را نشان ندهد این افراد باید دو هفته در خانه قرنطینه شوند. از صد نفر مبتلا به کرونا تنها ۲ تا ۳ درصدشان میمیرند.دکتر مردانی به این نکته هم اشاره میکند که چنانچه نگران ابتلا به بیماری کرونا هستید میتوانید با شماره تلفن ۴۰۳۰ وزارت بهداشت تماس بگیرید و از سوی ۴ هزار طبیب کارشناس مشاوره دریافت کنید. افرادی که قرنطینه خانگی شدهاند از طریق مشاوره متوجه علائم خطرشان میشوند. این علائم شامل قطع نشدن تب، تنگی نفس، سیاه شدن لبها، درد قفسه سینه و کاهش سطح هوشیاری است.او در پایان با تأکید بر اینکه دست آلوده سریعترین راه انتقال ویروس در بدن انسان است، توصیه میکند: ابعاد ایپدمی کرونا در کشور در حال افزایش است بنابراین به مردم توصیه میکنیم در دید و بازدیدهای عید از دست دادن پرهیز کنند، سفرها را تعطیل کنند، با وسایل محافظ از دستگاههای کارتخوان و دستگیرههای اتوبوس استفاده کنند. با توجه به اینکه ویروس ۲ ساعت روی لباس زنده میماند، برای عدم انتقال ویروس کرونا لباسهابه محض ورود به خانه در کمد مخصوص قرار دهند.
درگذشت یک پرستار دیگر به
دلیل ابتلا به کرونا
نظام پرستاری شرق گیلان از درگذشت غلامرضا وثوقیکیا، پرستار تیم جراحی بیمارستانهای پورسینا و آریای رشت طی مبارزه با بحران کرونا خبر داد.همچنین سازمان نظام پرستاری کشور در پیامی درگذشت غلامرضا وثوقی کیا پرستار خدوم رشتی را تسلیت گفت.
تا پایان کرونا چقدر فاصله داریم؟
یک اپیدمیولوژیست میگوید: کشور ما همچنان در سیر صعودی اپیدمی کووید ۱۹ قرار دارد و بهدلیل ناقص بودن دادهها، نمیتوان سیر آن را دقیق پیشبینی کرد، اما نکته قطعی این است که هر چه مردم بیشتر توصیهها را رعایت کنند، این اپیدمی زودتر خاموش خواهد شد. سید سعید هاشمی نظری، در این باره میگوید: در هر اپیدمی مهمترین راه کنترل، شکستن چرخه انتقال است. در واقع وقتی اپیدمی کنترل میشود که چرخه انتقال آن از افراد مبتلابه افراد حساس متوقف شود. بدترین نوع سناریو در اپیدمیها وقتی است که ما هیچ کاری انجام ندهیم و صبر کنیم تا اکثریت جامعه به بیماری مبتلا شوند و بعد بهطور طبیعی چرخه انتقال شکسته و سپس اپیدمی خاموش میشود. این اتفاقی است که به صورت طبیعی در اپیدمیها رخ میدهد. به گفته این عضو کمیته اپیدمیولوژی در ستاد فرماندهی عملیات مدیریت کرونا در تهران، برای شکستن چرخه انتقال بهعنوان مهمترین اقدام، روشهای متعددی وجود دارد که یکی از ابتداییترین آنها ایزوله کردن افراد بیمار است؛ به این معنی که افراد بیمار به دور از افراد دیگر بستری و مراقبت شوند که در این صورت انتقال بیماری امکانپذیر نخواهد بود.
هاشمی ادامه میدهد: اما مشکل اصلی سر افرادی است که بیمار هستند، اما هنوز علامتدار نشدهاند! موضوع این است که این افراد میتوانند بیماری را به سایر افراد جامعه منتقل کنند، لذا برای این که این چرخه انتقال از این گروه بدون علامت به دیگران شکسته شود، توصیههای مختلفی وجود دارد که سادهترین آن کنترل مسائل بهداشتی توسط افراد است. به این معنی که ما علاوه بر رعایت اصول بهداشتی توصیه شده توسط وزارت بهداشت در مواجهه با افراد علامتدار، هر فرد دیگری را بهعنوان یک فرد بیمار بدون علامت در نظر بگیریم. بنابراین باید سعی کنیم در معرض ترشحات افراد قرار نگیریم، با آنها دست ندهیم یا تماس نزدیک نداشته باشیم تا این بیماری به ما منتقل نشود؛ اما یک گام فراتر از توصیههای معمول که وزارت بهداشت درباره کنترل انتقال بیماری میدهد این توصیه به مردم است که در منزل بمانند. هاشمی در این باره میافزاید: هرچه افراد بیشتر در منزل بمانند و کمتر با دیگران مواجه داشته باشند احتمال بیمار شدن کمتر خواهد بود و فرآیند انتقال بیماری زودتر خواهد شکست.
ممنوعیت سفر به مناطق مختلف كشور به دلیل كرونا
مدارس و دانشگاهها تا پایان سال تعطیل شدند
وزیر بهداشت در پایان جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا در وزارت بهداشت، با بیان اینكه اولین مصوبه ، طرح بسیج ملی شکست کرونا بود از تعطیلی مدارس و دانشگاهها تا پایان سال خبر داد.
سعید نمکی، افزود: این تعطیلی دلیل نمیشود که هموطنان به سفر بروند. رفت و آمدها کنترل و تشدید میشود و انتظار داریم هموطنان به توصیههای بهداشتی ما گوش دهند و از ترددهای غیر ضروری واقعاً خودداری کنند. نظارتهای بهداشتی تشدید خواهد شد که یکی از محلهای نظارت، پمپ بنزینها هستند که میتوانند محل انتقال ویروس و آلودگی باشند. یکی دیگر از مصوبات ستاد، به تأخیر افتادن زمان برگزاری کنکور کارشناسی ارشد و دکتری است که زمان جدید آن متعاقباً اعلام خواهد شد. وزیر بهداشت با اشاره به اجرای طرح بسیج ملی شکست کرونا از روز پنج شنبه در سه استان کشور، گفت: شائبههایی بود که گفته میشد قرار است درب منازل برویم، در حالی که با وجود پرونده الکترونیک سلامت و زیرساختهای لازم برای پیشگیری و کنترل بیماری وجود دارد، نیازی به رفتن به درب منزل هموطنان نیست. البته موارد استثنا برای رفتن به درب منازل وجود دارد و آن شامل بیماران بد حال است.وی افزود: ما میخواهیم با اجرای طرح بسیج ملی شکست کرونا، تا چند روز آینده در این سه نقطه آلوده به بیماری، موفق شویم این ویروس را کنترل کنیم. وزیر بهداشت با گلایه از آن دسته از هموطنان که به توصیههای وزارت بهداشت توجه نکرده و از خط قرمزهای بهداشتی عبور کرده اند، گفت: از مردم میخواهیم که در خانه بمانند و به سفر نروند تا هر چه زودتر بتوانیم چرخه انتقال ویروس را قطع کنیم.
مسافرت به شیراز و اصفهان ممنوع شد
استاندار اصفهان با توجه به شیوع بیماری کرونا، گفت: امسال امکان پذیرش و اسکان مسافر نوروزی در قالب کمپ، مدارس، ورزشگاهها، مهمانسراها، مسافرخانهها و امثال آن وجود ندارد. عباس رضایی در حاشیه برگزاری هفتمین جلسه ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا، گفت: این اقدام در راستای حفظ سلامت هم استانیها و آحاد مردم ایران و به عنوان یک رسالت ملی و در راستای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا صورت میگیرد.وی با بیان اینکه امکانات ستاد سفرهای نوروزی به سمت ستاد مدیریت بیماری کرونا، خواهد رفت، افزود: هر ساله به منظور جذب مسافران نوروزی ستاد تسهیل مسافران نوروزی در اصفهان فعالیت میکرد، ولی امسال به واسطه شرایط به وجود آمده به واسطه کرونا، این ستاد فعالیت خود را به سمت پیشگیری از ورود مسافر به اصفهان در ایام نوروز معطوف خواهد کرد. گزارش عملکرد کمیتههای هفتگانه ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا مطرح شد که نشان از عملکرد خوب این کمیتهها دارد و اقدامات خوبی انجام داده اند.بر اساس تصمیمات مقرر شد تعدادی ترمواسکن در ورودی فرودگاه و همچنین زندان مرکزی اصفهان به منظور پایش و غربالگری مسافرانی که از طریق فرودگاه وارد اصفهان میشوند یا میخواهند از اصفهان خارج شوند و همچنین افرادی که در زندان اصفهان هستند، نصب شود.
همچنین شهردار شیراز گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا در نوروز ۹۹ پذیرش و اسکان مسافران در قالب کمپهای اسکان، برپایی چادر در بوستانها، سالنهای ورزشی، فرهنگسراها و مهمانسراها ممنوع است. حیدر اسکندرپور با بیان اینکه مسافران از سفر به شیراز در ایام نوروز ۹۹ خودداری کنند، افزود: تمهیداتی برای پیشگیری از شیوع کرونا در ستاد مدیریت بحران و ستاد سفرهای نوروزی این شهر تصویب شده است که ممنوعیت برپایی چادر در سطح شهر و خودداری از اسکان مسافران در کمپهاي اقامتی از جمله این تمهیدات است. وی با اشاره به میهماننوازی شیرازیها ظرف سالیان گذشته، اظهار داشت: در سالهای پیشین، بوستانها و کمپهای اقامتی شیراز، پذیرای تعداد بسیاری از هموطنان بود اما در نوروز ۹۹ به علت شیوع ویروس کرونا این امکان وجود ندارد و علاقهمندانی که مایلند به شیراز سفر کنند، میتوانند این کار را در ماههای آینده و پس از عبور از بیماری کرونا انجام دهند.
شهردار شیراز گفت: برای شکست ویروس کرونا به کمپین در خانه می مانیم بپیوندید و از سفرها و ترددهای غیر ضروری اجتناب کنید تا بتوانیم شانه به شانه یکدیگر از این مرحله سخت عبور کنیم.
ورود گردشگران به ابیانه ممنوع است
رئيس شورای اسلامی روستای تاریخی ابیانه میگوید: بر اساس دستور ستاد پیشگیری از شیوع کرونا در اصفهان، تا اطلاع ثانوی ورود گردشگر به ابیانه ممنوع است.
محمدرضا علیرضایی ابیانه با تاکید بر اینکه ابیانه اکنون در وضعیت کاملا سفید است و شورا و دهیاری روستا در روزهای ابتدایی مطرح شدن شیوع این بیماری، همه ساکنان این روستا را پایش کردند و خوشبختانه علایم اولیه در هیچ کدام از آنها مشاهده نشد، اظهار میکند: در حال حاضر نیز در زمان ورود و خروج، کارمندان روستا و ابیانهایهایی که در روستا مستقر نیستند به طور کامل پایش میشوند.او با بیان اینکه از گردشگران درخواست کردهایم و همچنین اعلام میکنیم که بازدید از این روستای تاریخی را به زمان دیگری موکول کنند، ادامه میدهد: هر چند نسبت به گذشته حضور گردشگران در این روستای تاریخی بسیار کمتر شده است، اما هنوز گاهی با ورود گردشگران مواجه میشویم که معمولا در سرپل هنجن یا نهایتا عوارضی روستا از ادامه راهشان جلوگیری میشود.وی با بیان اینکه به احتمال زیاد این وضعیت تا نوروز ۹۹ ادامه داشته باشد، میگوید: تابع دستورِ ستاد پیشگیری از شیوع کرونا در اصفهان هستیم و تا زمانی که اعلام نشود مجبوریم از ورود گردشگران به ابیانه جلوگیری کنیم.
ورودیهای شهر رامسر بسته شد
فرماندار رامسر از بسته شدن ورودی شهر رامسر خبر داد و گفت: به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا تا اطلاع ثانوی از ورود مسافران به شهرستان رامسر جلوگیری خواهد شد.
محمد آزاد افزود: از مردم سراسر کشور میخواهیم به این شهرستان سفر نکنند چرا که از ورود آنان در ورودی شهرستان جلوگیری خواهد شد.فرماندار رامسر در این باره تصریح کرد: در پی سفر استاندار مازندران به رامسر و دستور وی در خصوص کنترل ویروس کرونا، طی هماهنگی با فرمانداران تنکابن و عباسآباد ورودی شهرستان رامسر بسته شد. فرماندار رامسر با بیان اینکه مازندران به عنوان ورودی استان گیلان محسوب می شود، گفت: این اقدام علاوه بر قرنطینه شهر رامسر، باعث جلوگیری از ورود مسافران غیر بومی به استان مازندران می شود.وی از همه مسافران غیربومی از سراسر کشور خواست از تردد در این محور خودداری کنند چرا که نه تنها از عبور آنان به شهرستان رامسر جلوگیری میشود بلکه در طول مسیر هم هیچ امکاناتی برای اقامت آنان وجود ندارد.
ابتلای ۹۲ هزار نفر در جهان به کرونا
ویروس کرونا تاکنون به ۸۰ کشور جهان سرایت کرده است. در حال حاضر بیشترین میزان شیوع در کشورهای ایتالیا، ایران، کره جنوبی و ژاپن رخ داده است. بیش از ۹۲ هزار نفر در سطح جهان به ویروس کرونا مبتلا شده و بیش از ۸۰ هزار نفر از مبتلایان مربوط به کشور چین هستند. تاکنون ۳ هزار و ۲۰۰ نفر در سطح جهان بر اثر این ویروس جان خود را از دست دادهاند و از این تعداد ۲ هزار و ۹۴۶ مربوط به کشور چین است. سازمان بهداشت جهانی نسبت به کمبود تجهیزات مقابله با ویروس کرونا و افزایش قیمت این اقلام در سطح جهان هشدار داده و از شرکتهای تولیدکننده مواد بهداشتی درخواست افزایش ۴۰ درصدی در تولیدات را کرده است.تاکنون ۵۳ نفر در کشور انگلستان، ۲۷ نفر در کانادا، ۱۱۴ نفر در اسپانیا، ۱۵ نفر در سوئد، ۲۹ نفر در مالزی و ۲۵ نفر در نروژ به کرونا مبتلا شدهاند.
به علاوه در کشور ژاپن نیز تاکنون ۲۶۸ نفر به ویروس کرونا مبتلا و ۶ نفر نیز جان خود را از دست دادهاند. در کره جنوبی نیز ۴ هزار و ۸۱۲ نفر مبتلا و ۲۸ نفر نیز جان باختهاند.