متن سخنان حضرت آیت اله خامنهای در جلسه درس خارج فقه ایشان به شرح زیر است: قالَ یا اَبا ذَرٍّ اِنّی اُحِبُّ لَکَ ما اُحِبُّ لِنَفسی؛خود جناب ابیذر این توصیه پیغمبر به خودش را ذکر میکند؛ برای ما ها هم درس است، درس بسیار بزرگی است. حضرت به او فرمود من هر چه برای خودم دوست میدارم، برای تو هم دوست میدارم؛ یعنی آن چیزی که میخواهم به تو بگویم، از روی کمال محبّت است؛ چون انسان به خودش کمال محبّت را دارد. خب حالا آن حرفی که حضرت میخواهد به ابیذر بزند چیست؟اِنّی اَراکَ ضَعیفا؛من جنابعالی را در مدیریّت، ضعیف میبینم. خیلی آدم خوبی هستی، مجاهد فیسبیلالّه، رُکگو، و آسمان بر راستگوتر از او سایه نیفکنده، زمین راستگوتر از او را بر خودش حمل نکرده؛ اینها همه به جای خود محفوظ، امّا شما آدم ضعیفی هستی.
فَلا تُؤَمَّرَنَّ عَلی اِثنَین؛حالا که آدم ضعیفی هستی، مواظب باش بر دو نفر هم ریاست نکنی! یعنی پیدا است آن ضعفی هم که حضرت فرمودند، ضعف در مدیریّت است؛ یعنی تو آدمی هستی که مدیریّت نداری؛ اگر چنانچه بر دو نفر یا بیشتر ریاست پیدا کردی، نمیتوانی کار آنها را به سامان برسانی. این، درس برای ماها است. ما -حالا همهی ما نه؛ بعضیمان این جوری هستیم- به مجرّد اینکه یک مسندی، یک جایی، یا خالی میشود یا ممکن است خالی بشود، فوراً چشم میدوزیم که برویم آنجا! خب شما اوّل نگاه کن ببین میتوانی یا نمیتوانی. حالا بحث اسمنویسی برای انتخابات مجلس است، گفتند شروع شده، همین طور بدون محابا میروند! خب شما که میخواهی بروی آنجا، آنجا سئوال دارد؛ این تواناییای که خدا به من و شما میدهد، کنارش مسئولیّت هست. این [مطلبی] که عرض میکنم، در مورد خود این حقیر از همه بیشتر است. شما هم همین جور؛ یعنی آن کسانی که مسئولیّتی دارند، همین جور. هر مسئولیّتی، هر سِمَتی، هر تواناییای، در کنارش یک مسئولیّتی دارد، یک تعهّدی وجود دارد. میتوانید آن تعهّد را انجام بدهید یا نه؟ این خیلی درسِ بزرگی است. وَ لا تَوَلَّیَنَّ مالَ یَتیم؛هیچ مال یتیمی را هم شما به عهده نگیر. نه از باب اینکه احتمال این وجود دارد که خدای نکرده مثلاً ایشان دستدرازی میکند به مال یتیم. خب مقام ابیذر خیلی بالاتر از این حرفها است، نزدیک مقام عصمت است مقام او؛ پس این احتمال در او نیست. علّت اینکه میگویند تولیّت مال یتیم را قبول نکن، این است که نمیتوانی حقّ یتیم را به او بدهی؛ دیگران میآیند دستدرازی میکنند، جنابعالی هم آدم ضعیفی هستی، تدبیر لازم را نداری و نمیتوانی. برجستگیهای نظام اسلامی و نظام ارزشهای اسلامی اینها است؛ یعنی در درجه اوّل، من و شما خودمان مسئولیم که ببینیم این کار را قبول بکنیم؟ نکنیم؟ میتوانیم؟ نمیتوانیم؟ این بسیار مسئله مهمّی است.
مردم به بیتدبیریِ دولت انتقاد دارند
دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی گفت: مردم نسبت به بیتدبیری دولت در مدیریت افزایش قیمت بنزین انتقاد دارند و از آنها میخواهند جلوی گرانی افسارگسیخته را بگیرند.
اسداله بادامچیان، افزود: در ۵ استان و صدها شهر اصلاً تجمعی صورت نگرفت و تخریبی هم به وقوع نپیوست و بیانگر این نکته است که مسئله اعتراض به افزایش قیمت بنزین که اغلب مردم به آن معترض بودند، امری جداست و موضوع تخریب سازمانیافته از طرف گروهک منافقین و سلطنتطلبها و اراذل و اوباش هم مسئله دیگری است و با تفکیک این دو موضوع، توطئه خطرناکی که میرفت با بیتدبیری برخی مسئولان برای کشور مشکل بزرگی پدید آورد، خنثی شد.
مطهری: مجلس به یک دکور تبدیل شده است!
علی مطهری گفت: مجلس اکنون به دکوری برای کشور تبدیل شده است و مسائل کشور در جای دیگری تصمیمگیری میشود! نماینده تهران در مجلس با اشاره به عملکرد مجلس دهم اظهار کرد: «مجلس کارآمد زمانی شکل میگیرد که بتواند برای مسائل اساسی کشور تصمیمگیری کند، اما الآن اینچنین نیست؛ چون مسائل کشور در جای دیگری تصمیمگیری میشود». وی افزود: «شورای سران سه قوه در کشور تصمیمسازی میکنند و مجمع تشخیص مصلحت وارد روند قانونگذاری شده که اینها اثرگذاری مجلس را محدود و آن را ناکارآمد کردند». عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با تصریح اینکه اکنون مجلس کارآمدی نداریم، گفت: «اینکه میگویند مجلس دهم ناکارآمد است، دلیلش این نیست که نمایندگان این مجلس ناکارآمد هستند؛ بلکه دخالتها در حوزه قانونگذاری سبب ناکارآمد شدن این مجلس شده است». وی خاطرنشان کرد: «برای اثرگذاری مجلس در شرایط خاص کشور باید نخست تلاش کنند تا مجلس را به جایگاه اصلی خودش برسانند و شوراهای مندرآوردی را منحل کنند تا یک مجلس واقعی داشته باشیم. اکنون مجلس به دکوری برای کشور تبدیل شده که در اصل کارهای نیست.»