حجت الاسلام سیدعبدالنبی موسوی فرد نماینده ولی فقیه در خوزستان در خطبههای این هفته نماز جمعه اهواز اظهار داشت:مردم در دو هفته گذشته در برابر یکی از سختترین آزمونهای الهی سربلند بیرون آمدند چون امت اسلامی همیشه در صحنه است یکی دو روزه جمع شد.وی ادامه داد:این مردم برای آب و غذا و دارو انقلاب نکردند البته این به معنای آن نیست که مسؤولان باید معیشت مرد را مورد غفلت قرار دهند بلکه یادآوری آن است که شعارهای انقلاب استقلال آزادی و جمهوری اسلامی بود.موسوی فرد گفت:دولت باید برای سپاسگزاری عملی از صبر و تحمل مردم در برابر مشکلات، به وضعیت معیشتی مردم بهبود ببخشد.وی اضافه کرد:کمر عدهای از مردم زیر بار گرانی و مشکلات معیشتی خرد شده و به سختی زندگی خود را اداره میکنند.اگر ما مسئولان مثل عموم مردم زندگی کنیم یعنی اگر بنزین گران شد برای من مسئول هم گران شود نه اینکه برای زن وبچه ما ماشین اختصاصی باشد.مردم عائله دولتمردان هستند ما برای عائله خود چگونه برنامه ریزی میکنیم همانگونه باید هوای مردم را داشته باشیم.موسوی فرد گفت:خواص که بیشترین بهرهها را می برند و در سختی ها هم پا پس میکشند همانها که زن و فرزندانشان در خارج از کشور زندگی میکنند اینها نمیتوانند بفهمند وقتی یک نفر ۱۹ ماه حقوق نگرفته است یعنی چه.وی اضافه کرد:شرایط را باید برای مردم تسهیل کرد مسئولان تلاش میکنند ولی باید بدانند مردم در سختی هستند مسؤلان گفتند که اقلام گران نمی شود ولی اکثر اقلام گران شده است قیمت برخی اقلام سرجای خودش مانده است.امام جمعه اهواز گفت:مسئولان مبادا اینگونه فکر کنند که یکماه قیمت ها را کنترل کنیم بعد از آن هر چه خواست بشود. نکند این چند روز فقط مسؤولان در رسانه ها حرف از کنترل قیمت ها بزنند ولی بعدش کار را رها کنند.وی با اشاره به بلاتکلیفی برخی از تاکسیها در خصوص سهمیه سوخت ادامه داد: یارانه برخی ها به اعتقاد حقیر کیلویی قطع شده است تعداد زیادی از خانوارهای ضعیف از این بسته حمایتی محروم شده اند باید در رفع مشکل این خانوارها تسهیل ایجاد شود.
جبران کسری بودجه با افزایش سه یا پنج برابری قیمت بنزین هم امکانپذیر نیست
قیمت بنزین حتی روی قیمت سبزی خوردن هم تاثیر دارد
نماینده تهران در مجلس، گفت: قوه قضاییه باید به سراغ بدهکاران کلان بانکی برود و بدهیها را وصول کند، بنابراین معتقدم جبران کسری بودجه با افزایش سه برابری یا پنج برابری قیمت بنزین امکانپذیر نیست، مگر چقدر میتوان به مردم فشار وارد کرد؟
پروانه سلحشوری، درباره وضعیت پیشآمده بعد از افزایش قیمت بنزین گفت: موضوع افزایش قیمت از سال گذشته مطرح بود. حتی زمان تصویب بودجه این موضوع به میان آمد که مورد مخالفت مجلس قرار گرفت. دلیل مخالفت هم تبعات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بود.بنزین در ایران فقط یک کالای مصرفی نیست، بلکه از قیمت سبزی خوردن تا بلیت هواپیما تاثیر افزایشی و منفی میپذیرد؛ جامعه تحمل این فضا را ندارد. معتقدم طبقه متوسط با اینگونه اقدامات هیجانی، عجولانه و بیبرنامگی به خط فقر نزدیک میشود و طبقه نزدیک به خط فقر به زیر خط فقر سقوط میکند و تنها عده قلیلی منفعت کلانی میبرند. سلحشوری توضیح داد: مجلس سال گذشته مخالف افزایش قیمت بنزین بود. چند بار در این باره رأیگیری شد و حتی به واسطه اظهارنظر دولتمردان مبنی بر سختی شرایط دولت، باز هم مجلس به این طرح رأی نداد، ولی سران سه قوه در جلسه شورای هماهنگی اقتصادی چنین تصمیمی اتخاذ کردند که به تایید رهبری هم رسید.
این نماینده مجلس گفت: درست است که این طرح در جلسه سه قوه تصویب شد، اما برخی میکوشند آن را به اسم روحانی مطرح کنند، در حالی که اینطور نیست و در این جلسه آقایان لاریجانی و رئیسی هم تصمیمگیرنده بودهاند و با وجود مخالفت مجلس با این طرح، این تصمیم گرفته شده و به تصویب رسیده و حق مجلس در این جلسه وتو شده است. سلحشوری در ادامه به بیان راهکارهایی برای جبران کسری بودجه دولت پرداخت و گفت: راهکار پیشنهادی برای جبران کسری بودجه دولت این است که به جای چنین طرحهایی، نهادهای ذینفع را که درآمدهای کلان دارند و مالیات نمیدهند مجبور به پرداخت مالیات کند. آنها هستند که میتوانند در این لحظات سخت به کمک مردم و دولت بیایند.او افزود: قوه قضاییه باید به سراغ بدهکاران کلان بانکی برود و بدهیها را وصول کند. بنابراین معتقدم جبران کسری بودجه با افزایش سه برابری یا پنج برابری قیمت بنزین امکانپذیر نیست، مگر چقدر میتوان به مردم فشار وارد کرد؟ شورای هماهنگی اقتصادی برای شرایط سخت و تصمیمات فوری تشکیل شده، اما در این موضوع اخیر قانونگذاری کرده و در برخی موارد مجمع تشخیص مصلحت نظام هم به حوزه قانونگذاری وارد شده که این موضوع را تذکر دادهایم. در این شرایط مجلس از کارآمدی افتاده است و طی چهار سال گذشته تاکنون که به مجلس آمدهام هرگز مجلس را اینقدر مستاصل ندیدهام.