کد خبر: ۱۱۶۹۶۵
رئیس‌جمهور عراق: عبدالمهدی با ارائه استعفا موافقت کرد

حمایت مجدد آیت‌الله سیستانی از معترضان

گروه بين‌الملل: در حالیکه در هفتمین روز از دور دوم اعتراضات در عراق،دیروز جمعه ميدان التحرير بغداد همچنان مملو از معترضان بود، آیت‌الله علی سیستانی، مرجع تقلید شیعیان حمله به شرکت‌کنندگان در تظاهرات مسالمت آمیز را محکوم و تاکید کرد که هیچ کدام از طرف‌های «منطقه‌ای و بین‌المللی» نباید دیدگاه خود را بر تظاهرکنندگان عراقی تحمیل کنند.

احمد الصافی، نماینده آیت‌اله العظمی سید علی سیستانی، مرجعیت عالی دینی عراق بیانیه وی را در خطبه نماز جمعه  نقل کرد. در این بیانیه، مرجعیت دینی مجدداً بر موضع خود در محکوم کردن حمله به شرکت‌کنندگان در تظاهرات مسالمت آمیز و هرگونه خشونت غیرقابل توجیهی تاکید کرده است.مرجعیت عالی دینی عراق بر لزوم مجازات عاملان این حملات تاکید و خاطرنشان کرد :  طرف‌های ذی‌ربط نباید نیروهای جنگی را با هر عنوانی که دارند در برخورد با تحصن‌ها و تظاهرات‌های مسالمت آمیز وارد کنند تا کشور به خشونت بیشتر کشیده نشود.آیت‌اله سیستانی بر ممانعت از ریختن خون‌های بیشتر میان تظاهرکنندگان و تحصن کنندگان و نیروهای امنیتی و عدم اجازه به کشیده شدن کشور به درگیری‌های داخلی و آشوب و خرابی تاکید و عنوان کرد که این امر زمانی ممکن می‌شود که همگان برای حل بحران کنونی با نیت‌های صادقانه تلاش کنند.وی عنوان داشت: با ادامه اعتراضات مردمی که خواهان اصلاحات در بغداد و تعدادی دیگر از استان‌ها است، ما این هفته شاهد درگیری‌های جدید دردناک و تأسف آوری میان تظاهرکنندگان و تحصن کنندگان با نیروهای امنیتی و افراد دیگر بودیم. این درگیری‌ها به ریختن خون‌های بیگناه بیشتر و جراحت تعداد زیادی از افراد از دو طرف منجر شد و همزمان با این امر نیز تعدادی از دارایی‌های خصوصی و دولتی غارت شده و به آتش کشیده شد. مرجعیت عالی دینی عراق تصریح کرد: احترام به اراده عراقی‌ها در تعیین نظام سیاسی و اداره کشورشان از طریق برگزاری یک همه پرسی سراسری در مورد قانون اساسی و انتخابات دوره‌ای پارلمان همان اصلی است که مرجعیت دینی به آن پایبند بوده و از زمان تغییر نظام سابق بر آن تاکید داشته است. امروز نیز مرجعیت تاکید دارد که اصلاحات در گرو اراده و انتخاب ملت با تمامی اقشار و گروه‌هایشان است. هیچ شخص یا گروه یا طرف منطقه‌ای یا بین‌المللی نباید اراده عراقی‌ها برای برگزاری یک همه پرسی سراسری در مورد قانون اساسی و انتخابات دوره‌ای پارلمان را مصادره کند.
هیچ راه حل امنیتی  وجود ندارد
رئیس‌جمهور عراق گفت: هیچ راه حل امنیتی برای وضعیت کنونی عراق وجود ندارد. برهم صالح با محکوم کردن خشونت علیه معترضان اعلام کرد با قدرت در کنار مردم عراق است. مخالف هر گونه سرکوب علیه معترضان هستم. وی خطاب به معترضان اظهار داشت که آنها و نیروهای امنیتی از همدیگر هستند. صالح با اشاره به اینکه هیچ راه امنیتی برای حل وضعیت کنونی وجود نداردف  گفت: اصلاحات راه حل وضعیت عراق است. رئیس جمهور عراق با اعلام اینکه با انتخابات زودهنگام موافق است گفت:  «عدل عبدالمهدی» با ارائه استعفای خود موافقت کرده است و از گروههای سیاسی خواسته تا جایگزینی برای وی مشخص کنند.
۲۵۰  معترض عراقی در یكماه
 كشته شدند
 کمیته حقوق بشر در پارلمان عراق آماری رسمی از جان باختگان حوادث و اعتراض‌های خیابانی که از اول ماه اکتبر آغاز شده، ارائه کرد. ارشد الصالحی  اعلام کرد:  شمار جان باختگان از اول اکتبر تا امروز به ۲۵۰ نفر رسیده است. ارشد الصالحی با بیان اینکه هزار و پانصد نفر نیز بازداشت اما تاکنون آزاد شده‌اند و هنوز برخی بازداشت هستند، اعلام کرد:  یازده هزار نفر نیز در این حوادث مجروح شده‌اند.  
صدور حکم بازداشت برای ۶۰ مسئول
 سازمان شفافیت عراق آخرین آمار مربوط به اقدامات مبارزه با فساد را منتشر و اعلام کرد:  «اداره تحقیقات این سازمان، حکم بازداشت و جلب ۶۰ نماینده و مسئول محلی را صادر کرده است».شبکه خبری «السومریه» ضمن نقل این بیانیه، گزارش داد :  بازداشت و صدور حکم جلب این افراد، به خاطر «اتهامات فساد و تضییع بیت‌المال» است. در این بیانیه تصریح شده است :  حکم‌هایی نیز علیه یک وزیر، پنج نماینده کنونی پارلمان و دو وزیر سابق نیز صادر شده است.
توزیع بنزین رایگان برای موتورهای سه‌چرخ
به دستور وزیر نفت عراق، توزیع بنزین به موتورهای سه‌چرخ (التک تک) که برای انتقال معارضان و انتقال زخمی ها فعالیت می‌کنند رایگان اعلام شد. از سوی دیگر، ایاد علاوی، نخست وزیر اسبق و رئیس ائتلاف الوطنیه عراق خواهان انتخابات زودهنگام برای استعفای دولت و مبارزه با فساد شد. وی گفت: من خواهان تشکیل دولت کوچک هستم تا بر برگزاری انتخابات زودهنگام نظارت داشته باشد. ما به کمتر از این راضی نیستیم. باید برخی بندهای قانون اساسی نیز تغییر کند و به سهمیه‌بندی پایان داده شود.
در همین حال، گروه حشد شعبی هم در بیانیه‌ای بر حمایت از تظاهرات کنندگان تاکید کرد. در این بیانیه آمده است: ما از خواسته های برحق و شعارهای ملی شما حمایت می‌کنیم و آماده هستیم جان خود را به خاطر شما و به خاطر خواسته ها و شعارهای ملی شما فدا کنیم. وظیفه ما دفاع از این کشور و این ملت است ؛ ما اوضاع را با دقت دنبال می‌کنیم.

 

 

ظریف: در برابر زورگویی سر فرود نمی‌آوریم
اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران

گروه سياسي: وزارت خارجه آمریکا ضمن تمدید معافیت‌های مربوط به همکاری‌های صلح آمیز هسته‌ای با تهران اعلام کرد تحریم‌های جدیدی علیه بخش عمران و مواد مرتبط با فعالیت‌های هسته‌ای، نظامی و موشک بالستیک ایران اعمال کرده است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام كرد:  مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا محدودیت‌های هسته‌ای علیه ایران را با هدف حفظ نظارت بر برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز تهران، کاهش خطر اشاعه، مهار توانایی ایران برای کاهش زمان رسیدن به سلاح هسته‌ای و پیشگیری از بازسازی سایت‌هایی با هدف اشاعه، تمدید می‌کند. به گفته مورگان اورتاگوس، وزیر خارجه آمریکا همزمان با تمدید محدودیت‌های هسته‌ای، دو تصمیم دیگر نیز گرفته که در ارتباط با فصل ۱۲۴۵ از «قانون آزادی و تقابل با اشاعه ایران» مصوب سال ۲۰۱۲ است.پمپئو در این دو تصمیم، بخش عمران ایران که به ادعای وی به صورت مستقیم یا غیرمستقیم توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کنترل می‌شود و چهار ماده راهبردی خاص که در ارتباط با برنامه‌های هسته‌ای، نظامی و موشک بالستیک ایران به کار می‌رود را تحت این قانون شناسایی کرده که به معنای تحریم این دو بخش است. وزارت خارجه آمریکا اعلام كرد: واشنگتن با این تحریم‌ها توانایی بیشتری برای پیشگیری از دسترسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بخش عمرانی و برنامه‌های اشاعه [تسلیحاتی]آن به مواد راهبردی خواهد داشت.آمریکا به مذاکره برای اعمال محدودیت‌های دائمی بر برنامه هسته‌ای ایران با هدف پیشگیری از دسترسی آن به سلاح هسته‌ای و همچنین استفاده از همه ابراز‌های دیپلماتیک و اقتصادی برای مهار فعالیت‌های بی‌ثبات کننده ایران پایبند است.دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا اردیبهشت سال گذشته از برجام خارج شد و تحریم‌هایی که طبق این توافق برداشته شده بود، علیه ملت ایران بازگرداند.دولت آمریکا همچنین تحریم‌های دیگری علیه ایران وضع کرده است. اقدام دولت ترامپ با مخالفت‌های گسترده جهانی مواجه شد.
اروپایی‌ها هرچند وعده داده بودند زمینه را برای همکاری شرکت‌های خود با ایران و حفاظت از آن‌ها در برابر تحریم‌های آمریکا فراهم می‌کنند، اما هنوز نتوانسته‌اند به تعهدات خود در قبال برجام عمل کنند.از همین رو، ایران در سه گام تعهدات خود را در برجام کاهش داده است. «سیدعباس موسوی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفت: گام چهارم طراحی شده است. برخی موارد که از سوی سازمان انرژی اتمی اعلام شد، شامل همین مسائل است. موارد دیگری هم است که در مرحله تصمیم‌گیری است. امیدواریم کار به مرحله چهارم نکشد و شاهد قدم و تحولات ویژه‌ای از سوی کشور‌های باقی‌مانده در برجام باشیم وگرنه ایران آماده برداشتن گام چهارم است.
بیانیه وزارت خارجه آمریکا
دفتر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای مطبوعاتی اعلام کرد:  متعاقب بخش ۱۲۴۵ قانون آزادی‌های ایران و ضد گسترش سلاح‌های کشتار جمعی سال ۲۰۱۲، وزیر امور خارجه دو یافته را استخراج کرده است.این بیانیه می‌افزاید: یافته نخست مربوط به بخش زیرساخت ایران است که به طور مستقیم یا غیرمستقیم توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کنترل می‌شود؛ و دیگری، چهار ماده استراتژیک به عنوان مواردی است که در ارتباط با برنامه‌های موشکی هسته‌ای، نظامی یا بالستیک ایران مورد استفاده قرار می‌گیرد. در بیانیه دفتر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اضافه شده است: وزیر خارجه آمریکا در رایزنی با وزیر خزانه‌داری، تعیین کرده است که بخش زیرساخت ایران به طور مستقیم یا غیر مستقیم توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران کنترل می‌شود. در نتیجه این تعیین، فروش، عرضه یا انتقال فلزات خام و نیمه تمام، گرافیت، زغال سنگ و نرم افزار‌های یکپارچه سازی اهداف صنعتی به یا از ایران تحریم شدنی خواهند بود اگر این مواد در بخش زیرساخت‌های ایران مورد استفاده قرار گیرند.وزارت خارجه آمریکا اضافه کرده است با این اقدامات، آمریکا به یک کارزار فشار حداکثری اقتصادی بر آنچه که رژیم ایران نامیده است، ادامه می‌دهد. بر اساس این بیانیه، هدف این کارزار تغییر رفتار آنچه که رژیم ایران خوانده شده، انسداد مسیر دستیابی ایران به سلاح اتمی و پایان دادن به حمایت دولتی ایران از آنچه که تروریسم و فعالیت بدخواهانه منطقه‌ای ایران نامیده اند، برشمرده شده است.
تحریم مشترک علیه ایران و حزب‌اله
ایالات متحده و شش کشور دیگر تحریم‌هایی را علیه ۲۵ شرکت، بانک و فرد به بهانه ارتباط با ایران و حمایت از حزب‌اله اعمال کرده است.کشورهای عضو «مرکز هدف قرار دادن تامین مالی تروریسم» (TFTC) که بحرین، کویت، عمان، قطر، عربستان سعودی و امارات عضو آن هستند به این تحریم‌ها پیوسته‌اند. این در حالی است که تمام این ۲۵ بانک، شرکت و فرد پیشتر از سوی آمریکا تحریم شده بودند. «استیون منوچین»، وزیر خزانه‌داری آمریکا، طی بیانیه‌ای اعلام کرد: «اقدام مرکز هدف قرار دادن تامین مالی تروریسم همزمان با سفر من به خاورمیانه دست به این کنش زد. طی این سفر تلاش کردم اقدام‌ها برای مبارزه با تامین مالی تروریسم را سرعت بخشم.»
ظریف: در برابر زورگویی سر فرود نمی‌آوریم
در همین حال، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در توییتی نوشت:   اعمال تروریسم اقتصادی علیه کارگران عمرانی تنها نشانگر شکست حداکثری فشار حداکثری است. آمریکا می‌تواند تمام زنان، مردان و کودکان را تحریم کند اما ایرانیان در مقابل زورگویی سر فرود نخواهند آورد. آمریکا به جای آنکه چاهی که در آن قرار دارد را عمیق‌تر کند، باید از سیاست‌های شکست‌خورده خود دست بکشد و به برجام بازگردد.
 برایان هوک: تا توافق جدید،
تحریم‌ها ادامه دارد
 نماینده ویژه آمریکا در امور ایران گفت که واشنگتن تا رسیدن به توافقی جدید، همچنان به اعمال تحریم‌ها علیه ایران ادامه خواهد داد.برایان هاوک پنجشنبه ، با بیان اینکه تحریم‌ها باعث فروپاشی بخش نفت ایران شده است، گفت: طی یک سال تحریم‌، فروش نفت ایران از ۲.۵ میلیون بشکه به ۱۲۰،۰۰۰ کاهش یافت.هوک گفت: ایران به دلیل تحریم‌ها در مقایسه با اوضاع از دو سال پیش، امروز از نظر اقتصادی ضعیف است.
اختصاص بودجه‌ برای مقابله با نفوذ ایران
دستیار وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا در امور خاورنزدیک به کنگره آمریکا اعلام کرده است که در بودجه سال ۲۰۲۰ به طور عمده به مقابله با نفوذ ایران  پرداخته شده است.
دیوید شنکر، ایران را  متهم کرد که به طور مداوم متحدان آمریکایی را تهدید و  در امور داخلی دیگر کشور‌های منطقه‌ای دخالت می‌کند.  وی گفت:سیاست خارجه آمریکا در خصوص جمهوری اسلامی عمدتا بر روی خنثی کردن نفوذ بی‌ثبات‌کننده و مقابله با رفتار‌های بدخواهانه ایران تمرکز خواهد کرد. تدابیر قدرتمند دیپلماتیک، اقتصادی و امنیتی باید از طریق برنامه‌های کمک‌رسانی آمریکا که از شریکان کلیدی ما حمایت می‌کنند و به دنبال سلب دسترسی و نفوذ از ایران و گروه‌های نیابتی این کشور هستند، تقویت شوند.

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد
1398/8/11 -  شماره 4541
جستجو
جستجو
بالای صفحه
کد خبر: ۱۱۶۹۶۵
رئیس‌جمهور عراق: عبدالمهدی با ارائه استعفا موافقت کرد

حمایت مجدد آیت‌الله سیستانی از معترضان

گروه بين‌الملل: در حالیکه در هفتمین روز از دور دوم اعتراضات در عراق،دیروز جمعه ميدان التحرير بغداد همچنان مملو از معترضان بود، آیت‌الله علی سیستانی، مرجع تقلید شیعیان حمله به شرکت‌کنندگان در تظاهرات مسالمت آمیز را محکوم و تاکید کرد که هیچ کدام از طرف‌های «منطقه‌ای و بین‌المللی» نباید دیدگاه خود را بر تظاهرکنندگان عراقی تحمیل کنند.

احمد الصافی، نماینده آیت‌اله العظمی سید علی سیستانی، مرجعیت عالی دینی عراق بیانیه وی را در خطبه نماز جمعه  نقل کرد. در این بیانیه، مرجعیت دینی مجدداً بر موضع خود در محکوم کردن حمله به شرکت‌کنندگان در تظاهرات مسالمت آمیز و هرگونه خشونت غیرقابل توجیهی تاکید کرده است.مرجعیت عالی دینی عراق بر لزوم مجازات عاملان این حملات تاکید و خاطرنشان کرد :  طرف‌های ذی‌ربط نباید نیروهای جنگی را با هر عنوانی که دارند در برخورد با تحصن‌ها و تظاهرات‌های مسالمت آمیز وارد کنند تا کشور به خشونت بیشتر کشیده نشود.آیت‌اله سیستانی بر ممانعت از ریختن خون‌های بیشتر میان تظاهرکنندگان و تحصن کنندگان و نیروهای امنیتی و عدم اجازه به کشیده شدن کشور به درگیری‌های داخلی و آشوب و خرابی تاکید و عنوان کرد که این امر زمانی ممکن می‌شود که همگان برای حل بحران کنونی با نیت‌های صادقانه تلاش کنند.وی عنوان داشت: با ادامه اعتراضات مردمی که خواهان اصلاحات در بغداد و تعدادی دیگر از استان‌ها است، ما این هفته شاهد درگیری‌های جدید دردناک و تأسف آوری میان تظاهرکنندگان و تحصن کنندگان با نیروهای امنیتی و افراد دیگر بودیم. این درگیری‌ها به ریختن خون‌های بیگناه بیشتر و جراحت تعداد زیادی از افراد از دو طرف منجر شد و همزمان با این امر نیز تعدادی از دارایی‌های خصوصی و دولتی غارت شده و به آتش کشیده شد. مرجعیت عالی دینی عراق تصریح کرد: احترام به اراده عراقی‌ها در تعیین نظام سیاسی و اداره کشورشان از طریق برگزاری یک همه پرسی سراسری در مورد قانون اساسی و انتخابات دوره‌ای پارلمان همان اصلی است که مرجعیت دینی به آن پایبند بوده و از زمان تغییر نظام سابق بر آن تاکید داشته است. امروز نیز مرجعیت تاکید دارد که اصلاحات در گرو اراده و انتخاب ملت با تمامی اقشار و گروه‌هایشان است. هیچ شخص یا گروه یا طرف منطقه‌ای یا بین‌المللی نباید اراده عراقی‌ها برای برگزاری یک همه پرسی سراسری در مورد قانون اساسی و انتخابات دوره‌ای پارلمان را مصادره کند.
هیچ راه حل امنیتی  وجود ندارد
رئیس‌جمهور عراق گفت: هیچ راه حل امنیتی برای وضعیت کنونی عراق وجود ندارد. برهم صالح با محکوم کردن خشونت علیه معترضان اعلام کرد با قدرت در کنار مردم عراق است. مخالف هر گونه سرکوب علیه معترضان هستم. وی خطاب به معترضان اظهار داشت که آنها و نیروهای امنیتی از همدیگر هستند. صالح با اشاره به اینکه هیچ راه امنیتی برای حل وضعیت کنونی وجود نداردف  گفت: اصلاحات راه حل وضعیت عراق است. رئیس جمهور عراق با اعلام اینکه با انتخابات زودهنگام موافق است گفت:  «عدل عبدالمهدی» با ارائه استعفای خود موافقت کرده است و از گروههای سیاسی خواسته تا جایگزینی برای وی مشخص کنند.
۲۵۰  معترض عراقی در یكماه
 كشته شدند
 کمیته حقوق بشر در پارلمان عراق آماری رسمی از جان باختگان حوادث و اعتراض‌های خیابانی که از اول ماه اکتبر آغاز شده، ارائه کرد. ارشد الصالحی  اعلام کرد:  شمار جان باختگان از اول اکتبر تا امروز به ۲۵۰ نفر رسیده است. ارشد الصالحی با بیان اینکه هزار و پانصد نفر نیز بازداشت اما تاکنون آزاد شده‌اند و هنوز برخی بازداشت هستند، اعلام کرد:  یازده هزار نفر نیز در این حوادث مجروح شده‌اند.  
صدور حکم بازداشت برای ۶۰ مسئول
 سازمان شفافیت عراق آخرین آمار مربوط به اقدامات مبارزه با فساد را منتشر و اعلام کرد:  «اداره تحقیقات این سازمان، حکم بازداشت و جلب ۶۰ نماینده و مسئول محلی را صادر کرده است».شبکه خبری «السومریه» ضمن نقل این بیانیه، گزارش داد :  بازداشت و صدور حکم جلب این افراد، به خاطر «اتهامات فساد و تضییع بیت‌المال» است. در این بیانیه تصریح شده است :  حکم‌هایی نیز علیه یک وزیر، پنج نماینده کنونی پارلمان و دو وزیر سابق نیز صادر شده است.
توزیع بنزین رایگان برای موتورهای سه‌چرخ
به دستور وزیر نفت عراق، توزیع بنزین به موتورهای سه‌چرخ (التک تک) که برای انتقال معارضان و انتقال زخمی ها فعالیت می‌کنند رایگان اعلام شد. از سوی دیگر، ایاد علاوی، نخست وزیر اسبق و رئیس ائتلاف الوطنیه عراق خواهان انتخابات زودهنگام برای استعفای دولت و مبارزه با فساد شد. وی گفت: من خواهان تشکیل دولت کوچک هستم تا بر برگزاری انتخابات زودهنگام نظارت داشته باشد. ما به کمتر از این راضی نیستیم. باید برخی بندهای قانون اساسی نیز تغییر کند و به سهمیه‌بندی پایان داده شود.
در همین حال، گروه حشد شعبی هم در بیانیه‌ای بر حمایت از تظاهرات کنندگان تاکید کرد. در این بیانیه آمده است: ما از خواسته های برحق و شعارهای ملی شما حمایت می‌کنیم و آماده هستیم جان خود را به خاطر شما و به خاطر خواسته ها و شعارهای ملی شما فدا کنیم. وظیفه ما دفاع از این کشور و این ملت است ؛ ما اوضاع را با دقت دنبال می‌کنیم.

 

 

ظریف: در برابر زورگویی سر فرود نمی‌آوریم
اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران

گروه سياسي: وزارت خارجه آمریکا ضمن تمدید معافیت‌های مربوط به همکاری‌های صلح آمیز هسته‌ای با تهران اعلام کرد تحریم‌های جدیدی علیه بخش عمران و مواد مرتبط با فعالیت‌های هسته‌ای، نظامی و موشک بالستیک ایران اعمال کرده است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام كرد:  مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا محدودیت‌های هسته‌ای علیه ایران را با هدف حفظ نظارت بر برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز تهران، کاهش خطر اشاعه، مهار توانایی ایران برای کاهش زمان رسیدن به سلاح هسته‌ای و پیشگیری از بازسازی سایت‌هایی با هدف اشاعه، تمدید می‌کند. به گفته مورگان اورتاگوس، وزیر خارجه آمریکا همزمان با تمدید محدودیت‌های هسته‌ای، دو تصمیم دیگر نیز گرفته که در ارتباط با فصل ۱۲۴۵ از «قانون آزادی و تقابل با اشاعه ایران» مصوب سال ۲۰۱۲ است.پمپئو در این دو تصمیم، بخش عمران ایران که به ادعای وی به صورت مستقیم یا غیرمستقیم توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کنترل می‌شود و چهار ماده راهبردی خاص که در ارتباط با برنامه‌های هسته‌ای، نظامی و موشک بالستیک ایران به کار می‌رود را تحت این قانون شناسایی کرده که به معنای تحریم این دو بخش است. وزارت خارجه آمریکا اعلام كرد: واشنگتن با این تحریم‌ها توانایی بیشتری برای پیشگیری از دسترسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بخش عمرانی و برنامه‌های اشاعه [تسلیحاتی]آن به مواد راهبردی خواهد داشت.آمریکا به مذاکره برای اعمال محدودیت‌های دائمی بر برنامه هسته‌ای ایران با هدف پیشگیری از دسترسی آن به سلاح هسته‌ای و همچنین استفاده از همه ابراز‌های دیپلماتیک و اقتصادی برای مهار فعالیت‌های بی‌ثبات کننده ایران پایبند است.دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا اردیبهشت سال گذشته از برجام خارج شد و تحریم‌هایی که طبق این توافق برداشته شده بود، علیه ملت ایران بازگرداند.دولت آمریکا همچنین تحریم‌های دیگری علیه ایران وضع کرده است. اقدام دولت ترامپ با مخالفت‌های گسترده جهانی مواجه شد.
اروپایی‌ها هرچند وعده داده بودند زمینه را برای همکاری شرکت‌های خود با ایران و حفاظت از آن‌ها در برابر تحریم‌های آمریکا فراهم می‌کنند، اما هنوز نتوانسته‌اند به تعهدات خود در قبال برجام عمل کنند.از همین رو، ایران در سه گام تعهدات خود را در برجام کاهش داده است. «سیدعباس موسوی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفت: گام چهارم طراحی شده است. برخی موارد که از سوی سازمان انرژی اتمی اعلام شد، شامل همین مسائل است. موارد دیگری هم است که در مرحله تصمیم‌گیری است. امیدواریم کار به مرحله چهارم نکشد و شاهد قدم و تحولات ویژه‌ای از سوی کشور‌های باقی‌مانده در برجام باشیم وگرنه ایران آماده برداشتن گام چهارم است.
بیانیه وزارت خارجه آمریکا
دفتر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای مطبوعاتی اعلام کرد:  متعاقب بخش ۱۲۴۵ قانون آزادی‌های ایران و ضد گسترش سلاح‌های کشتار جمعی سال ۲۰۱۲، وزیر امور خارجه دو یافته را استخراج کرده است.این بیانیه می‌افزاید: یافته نخست مربوط به بخش زیرساخت ایران است که به طور مستقیم یا غیرمستقیم توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کنترل می‌شود؛ و دیگری، چهار ماده استراتژیک به عنوان مواردی است که در ارتباط با برنامه‌های موشکی هسته‌ای، نظامی یا بالستیک ایران مورد استفاده قرار می‌گیرد. در بیانیه دفتر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اضافه شده است: وزیر خارجه آمریکا در رایزنی با وزیر خزانه‌داری، تعیین کرده است که بخش زیرساخت ایران به طور مستقیم یا غیر مستقیم توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران کنترل می‌شود. در نتیجه این تعیین، فروش، عرضه یا انتقال فلزات خام و نیمه تمام، گرافیت، زغال سنگ و نرم افزار‌های یکپارچه سازی اهداف صنعتی به یا از ایران تحریم شدنی خواهند بود اگر این مواد در بخش زیرساخت‌های ایران مورد استفاده قرار گیرند.وزارت خارجه آمریکا اضافه کرده است با این اقدامات، آمریکا به یک کارزار فشار حداکثری اقتصادی بر آنچه که رژیم ایران نامیده است، ادامه می‌دهد. بر اساس این بیانیه، هدف این کارزار تغییر رفتار آنچه که رژیم ایران خوانده شده، انسداد مسیر دستیابی ایران به سلاح اتمی و پایان دادن به حمایت دولتی ایران از آنچه که تروریسم و فعالیت بدخواهانه منطقه‌ای ایران نامیده اند، برشمرده شده است.
تحریم مشترک علیه ایران و حزب‌اله
ایالات متحده و شش کشور دیگر تحریم‌هایی را علیه ۲۵ شرکت، بانک و فرد به بهانه ارتباط با ایران و حمایت از حزب‌اله اعمال کرده است.کشورهای عضو «مرکز هدف قرار دادن تامین مالی تروریسم» (TFTC) که بحرین، کویت، عمان، قطر، عربستان سعودی و امارات عضو آن هستند به این تحریم‌ها پیوسته‌اند. این در حالی است که تمام این ۲۵ بانک، شرکت و فرد پیشتر از سوی آمریکا تحریم شده بودند. «استیون منوچین»، وزیر خزانه‌داری آمریکا، طی بیانیه‌ای اعلام کرد: «اقدام مرکز هدف قرار دادن تامین مالی تروریسم همزمان با سفر من به خاورمیانه دست به این کنش زد. طی این سفر تلاش کردم اقدام‌ها برای مبارزه با تامین مالی تروریسم را سرعت بخشم.»
ظریف: در برابر زورگویی سر فرود نمی‌آوریم
در همین حال، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در توییتی نوشت:   اعمال تروریسم اقتصادی علیه کارگران عمرانی تنها نشانگر شکست حداکثری فشار حداکثری است. آمریکا می‌تواند تمام زنان، مردان و کودکان را تحریم کند اما ایرانیان در مقابل زورگویی سر فرود نخواهند آورد. آمریکا به جای آنکه چاهی که در آن قرار دارد را عمیق‌تر کند، باید از سیاست‌های شکست‌خورده خود دست بکشد و به برجام بازگردد.
 برایان هوک: تا توافق جدید،
تحریم‌ها ادامه دارد
 نماینده ویژه آمریکا در امور ایران گفت که واشنگتن تا رسیدن به توافقی جدید، همچنان به اعمال تحریم‌ها علیه ایران ادامه خواهد داد.برایان هاوک پنجشنبه ، با بیان اینکه تحریم‌ها باعث فروپاشی بخش نفت ایران شده است، گفت: طی یک سال تحریم‌، فروش نفت ایران از ۲.۵ میلیون بشکه به ۱۲۰،۰۰۰ کاهش یافت.هوک گفت: ایران به دلیل تحریم‌ها در مقایسه با اوضاع از دو سال پیش، امروز از نظر اقتصادی ضعیف است.
اختصاص بودجه‌ برای مقابله با نفوذ ایران
دستیار وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا در امور خاورنزدیک به کنگره آمریکا اعلام کرده است که در بودجه سال ۲۰۲۰ به طور عمده به مقابله با نفوذ ایران  پرداخته شده است.
دیوید شنکر، ایران را  متهم کرد که به طور مداوم متحدان آمریکایی را تهدید و  در امور داخلی دیگر کشور‌های منطقه‌ای دخالت می‌کند.  وی گفت:سیاست خارجه آمریکا در خصوص جمهوری اسلامی عمدتا بر روی خنثی کردن نفوذ بی‌ثبات‌کننده و مقابله با رفتار‌های بدخواهانه ایران تمرکز خواهد کرد. تدابیر قدرتمند دیپلماتیک، اقتصادی و امنیتی باید از طریق برنامه‌های کمک‌رسانی آمریکا که از شریکان کلیدی ما حمایت می‌کنند و به دنبال سلب دسترسی و نفوذ از ایران و گروه‌های نیابتی این کشور هستند، تقویت شوند.

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد