او گفته که با عزت اله ضرغامی در چند جلسه با حضور اصلاح طلبان شرکت کرده است. پیشتر برخی رسانهها از آغاز گفت و گوی ملی میان اصلاح طلبان و اصولگرایان خبر داده بودند. پس از انتخابات ریاست جمهوری دو سال پیش زمزمههاي برگزاری گفت و گوی ملی از سوی جریان اصلاح طلب به گوش میرسید اما اصولگرایان از آن استقبال نکردند. رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری در اینباره میگوید: چند جلسهای است که گفتوگو با برخی اصلاحطلبان از جمله محمدرضا عارف را آغاز کردهایم.
او نامی برای این گفتوگوها اعلام نمی کند، اما میگوید: این گفتوگوها فعلاً گعده است. البته یک مسیری را مشخص کردهایم و گفتهایم ما اول باید روی مسائلی بحث کنیم که هیچ اختلافی با هم نداریم، یا اختلافمان بسیار کم است.به اعتقاد باهنر اول نیازی نیست که به سراغ حل اختلافات اساسی و ریشهای که شاید به زودی قابل حل نباشد برویم، بلکه اول به سراغ بخشهایی میرویم که میدانیم با هم تفاهم داریم. به گفته او از میان اصولگرایان غیر از او عزت اله ضرغامی نیز در این جلسات حضور یافته است. از اصلاح طلبان نیز چهره میانه رو همچون محمد رضا عارف حضور داشته اند.باهنر در پاسخ به این سؤال که چهرههای همچون بهزاد نبوی، تاجزاده و صفایی فراهانی در این جلسات حضور دارند یا خیر گفت: ممکن است من یک چهره شناخته شده در جریان اصولگرا باشم، اما از طرف اصولگرایان هیچ مأموریتی برای حضور در این جلسات ندارم. قاعدتاً آقای عارف هم از طرف اصلاحطلبان هیچ مأموریتی ندارد. هدف ما این بود که این کار را شروع کنیم تا این کار توسعه یابد و بسیاری از مشکلات را حل کند.با توجه به این که امسال انتخابات مجلس شورای اسلامی برگزار میشود، این احتمال وجود دارد که گفت و گوی اصلاح طلبان و اصولگرایان انتخاباتی باشد. باهنر در این باره گفت: بعضی رسانهها از الان خط و نشان میکشند که نکند فلانی میخواهد اصلاحطلب یا عارف میخواهد اصولگرا شود. این خبرها نیست.
او درباره احتمال ائتلاف معتقد است: انتخابات اصولاً یک انتخاب از بین دو، سه و چهار تفکر یا حزب است. فارغ از مسائل اعتقادی و موضعگیریهای سیاسی، دو حزب رقیب اصلاً نمیتوانند با هم ائتلاف کنند.باهنر درباره ائتلاف اصولگرایان معتدل با اصلاح طلبان گفت: اصلاً [اصولگرایی معتدل] جریان نبود، در آن زمان چند نفر بودند که این کار را کردند. اصلاً لیست بینابین [حد وسط اصولگرایان و اصلاحطلبان] معنا ندارد. ممکن است یک حزب سومی به وجود بیاید و بگوید ما معتدل هستیم و در نهایت هم عنوان کنند که میخواهند در تهیه لیست انتخاباتی یک ترکیب جدید تشکیل دهند. اما اینکه تصور کنیم جریان اصولگرایی با جریان اصلاحطلبی در انتخابات رقابت نکند و با هم یکی شوند که اصلاً معنا ندارد. این جلسات [گفتوگوی ملی] ربطی به انتخابات و رقابتهای انتخاباتی ندارد.یك تحلیلگر مسائل سیاسی درباره سخنان باهنر و گفتوگوهای اصولگرایان و اصلاح طلبان گفت: من متاسفانه علیرغم اینکه انسان امیدوار و خوشبینی هستم هیچ امیدی به این جلسات ندارم. متاسفانه اصولگرایان این جلسات را با حضور اصلاح طلبان دکور و یا ویترینی برای انتخابات پیش روی میدانند.
صادق زیباکلام افزود: اصولگرایان هم مانند اصلاح طلبان و همه کسانی که در ایران زندگی میکنند متوجه ناامیدی، سرخوردگی و یاس شمار قابل توجه رای دهندگان شده اند. این جلسات تلاشهایی است که نشان دهد که حرکت جدیدی در راه است.به گفته صادق زیباکلام نکته مهم این است ۲۴ میلیونی که به آقای روحانی رای دادند خیلی بعید است این تحرکات را باور کنند و پای صندوق رای بیایند. ۱۷ میلیونی که به آقای رئیسی رای دادند اصلا نیازی به این کارها ندارند و حتما پای صندوق رای میروند. ۱۵میلیونی که در ۲۹ اردیبهشت ۹۶ در انتخابات شرکت نکردند حالا هم شرکت نخواهند کرد؛ بنابراین تلاش اصلی برای قانع کردن ۲۴ میلیون نفر رای دهندگان به روحانی است.صادق زیباکلام با بیان اینکه قویا این گفتوگوها را انتخاباتی تحلیل میکنم، افزود: اصولگرایان در دو سال گذشته یک گام یا حرکت در جهت آشتی ملی برنداشته اند. کدام حرکت آقای مهندس باهنر و دوستان و همفکرانشان را میتوان در این راستا ارزیابی کرد؟ کمترین انتظاری که در راستای آشتی ملی میرود، رفع حصر و آزادی زندانیان سیاسی است، اصولگرایان و حتی اصلاحطلبان در این راستا چه حرکتی انجام داده اند؟ اما حالا که به انتخابات نزدیک میشویم حرف از وفاق ملی میزنند. البته اینها هیچ اثری در ترغیب آن ۲۴ میلیون برای رای دادن ندارد.او در پاسخ به این سؤال که هدف اصلاح طلبان در این گفتوگوها چیست؟، اظهار کرد: پیشتر اصلاح طلبان صحبت از گفت و گوی ملی کرده بودند، اما اصولگرایان هیچ توجهی به آن نکردند. دلیلش هم واضح است چرا که آنها قدرت دارند. جریان سیاسی که در قدرت است، ضرورتی برای گفتوگو و آشتی ملی نمیبیند. الان که کم و بیش وارد این ماجرا شده به واسطه نیازشان به رای مردم در انتخابات است. آن نیاز اگر نباشد اصولگرایان به هیچ وجه حاضر نیستند جواب سلام اصلاح طلبان را بدهند. به عقیده زیباکلام هر حرکتی که از سوی اصلاح طلبان در راستای انتخابات باشد بدون پرداختن به این که از ۲۹ اردیبهشت ۹۶ تا حالا چه اتفاقی در کشور رخ داده و بدون پاسخ دادن به حجم گستردهای از سؤالات ۲۴ میلیون نفر به هیچ جا نخواهد رسید. یعنی به هیچ وجه اصلاح طلبان موفق نخواهند بود. اولین، مهمترین و دشوارترین کاری که آنها باید انجام دهند این است که در مورد پس از انتخابات ۲۹ اردیبهشت توضیح دهند.این استاد دانشگاه با بیان اینکه که اصلاح طلبان باید در مورد عملکرد آقای روحانی توضیح دهند، تاکید کرد: مردم اسباب بازی ما نیستند که هر وقت خواستیم آنها را پای صندوق رای ببریم و پس از آن هیچ توضیحی درباره عملکرد و عمل به وعدهها داده نشود.
او در پاسخ به این سؤال که آیا اساسا آقای عارف و شخصیتهایی مثل ایشان را میتوان نماینده مناسبی برای اصلاح طلبان تلقی کرد، گفت: صرفنظر از اینکه چقدر این افراد جایگاه مردمی دارند، مسئله اساسی این است که اگر این آقایان به ۲۴ میلیون هوادار آقای روحانی در سال۹۶ بگویند در انتخابات مجلس شرکت کنید، چه تعداد از آن ۲۴ میلیون نفر پاسخ مثبت میدهند و مجددا با تکرار میکنم پای صندوق رای میروند؟ من معتقدم ۱۰ درصد آن ۲۴ میلیون نفر نیز همراهی نمیکنند؛ بنابراین اصلاحطلبان خیلی کار دارند که آن ۲۴ میلیون را پای صندوق بکشانند. واقعیت امر این است که اصلاح طلبان بخش عمدهای از اعتبار و حیثیت سیاسی خود را از دست داده اند.
پیشبینی سازمان هواشناسی قبل از سیلاب، اصلا دقیق نبود
هزینه لایروبی رودخانهها خیلی بالاست
گروه دیار کارون: مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: سازمان هواشناسی کشور مطرح کرد که بارشهای فروردین کمی بیشتر از حد نرمال خواهد بود اما چیزی که رخ داد بیش از ۲ برابر حد نرمال و پیشبینی هواشناسی بود.
فرهاد ایزدجو در نشست خبری سازمان آب و برق خوزستان اظهار کرد: یکی از اصلی ترین دستگاههای خدماتی استان سازمان آب و برق است، باید بتوانیم خدمات را به نحو مطلوب به مردم ارائه دهیم. تا بهحال نیز تمام تلاش انجام گرفته تا بهترین خدمات به مردم ارائه شود اما قطعاً کاستی هایی وجود دارد که باید شناسایی شوند تا بتوانیم خدمات بهتری را ارائه دهیم.وی افزود: البته آب یک موضوع میان بخشی است و فقط به وزرات نیرو باز نمی گردد. از دوره سیلاب عبور کرده ایم و ورودی های سدها کاهش پیدا کرده است؛ اکنون نیز در دوره پسا سیلاب قرار داریم.
وی درباره موضوع لایروبی دریاچه پشت سدها و رودخانههای استان، بیان کرد: در این باره دو مبحث کاملا مستقل وجود دارد و بین این دو باید تفکیک قائل شد. درباره لایروبی سدها در حال حاضر تنها مخزن سدی که با مشکل عدم لایروبی مواجه است سد دز است که در حدود ۶۰۰ میلیون متر مکعب آن رسوب هست و نیاز به لایروبی دارد.ایزدجو گفت: طبق هزینه جهانی که برای لایروبی برآورد شده برای هر متر مکعب ۵ دلار هزینه دارد که با توجه به مساحت دریاچه سد دز، هزینه لایروبی نصف آن حدود ۱.۵ میلیارد دلار است. طول عمر سدها به میزان رسوب ورودی سدها مرتبط است و آبخیزداری در بالادست عامل مستقیمی برای ورود رسوبات به این سد است.
وی ادامه داد: برای افزایش عمر سد دز لایروبی و افزایش ارتفاع سد پیشنهاد شد که گزینه برتر نسبت به لایروبی، گزینه افزایش ارتفاع سد است. اگر سد بختیاری بر روی شاخه بختیاری نیز احداث شود میزان رسوبات وارد شده به سد کاهش پیدا خواهد کرد.مطالعات بسیاری با حضور کارشناسان داخلی و خارجی برروی بحث افزایش ارتفاع سد انجام گرفته است و بر اساس بررسیهای اولیه افزایش ارتفاع این سد از نظر فنی مشکلی ندارد اما تصمیم گیری نهایی پس تشکیل یک پنل بین المللی اتخاذ خواهد شد.
وی در خصوص لایروبی رودخانه عنوان کرد: لایروبی به صورت موضعی باید به صورت جدی در دستور کار قرار بگیرد اما در خصوص لایروبی کلی باید بدانیم لایروبی هزینه بسیار بالایی دارد و باید در کنار گزینههای دیگر دیده شود تا مطالعات مهندسی رودخانه تکمیل شود و سپس این کارها به صورت توأم باهم اجرایی شود.
وی افزود: اگر حدود ۱۰ میلیون متر مکعب لایروبی در رودخانه کارون در مقطع اهواز انجام گیرد، سطح آب در شرایط سیلاب حدود ۳۰ سانتی متر کاهش پیدا خواهد کرد که معنادار نخواهد بود؛ اگر این کار بخواهد به صورت مطلوب انجام بگیرد، باید حدود ۷۰ میلیون متر مکعب لایروبی در رودخانه کارون در مقطع اهواز انجام بگیرد که این کار نیاز به سرمایه گذاری مناسب دارد.
ایزدجو در بخشی دیگر از سخنانش درباره پیشبینیهای هواشناسی پیش از بحران سیل اظهار کرد: در کل ۲ نمونه پیشبینی هواشناسی داریم که یکی کیفی و فصلی است و یکی کمی و بین ۳ تا ۵ روزه؛ در بهمنماه ۹۷، در جلسه شورای عالی آب سازمان هواشناسی کشور مطرح کرد که بارشهای فروردین کمی بیشتر از حد نرمال خواهد بود اما چیزی که رخ داد بیش از ۲ برابر حد نرمال و پیشبینی هواشناسی بود.مدیرعامل سازمان آب و برق گفت: این پیشبینی هواشناسی ما را مثل خیلیهای دیگر غافلگیر کرد و انتظار چنین بارشی وجود نداشت. وی ادامه داد: برخی میگویند چرا سازمان خروجی سدها را قبل از سیلاب تا ۱۰۰۰ مترمکعب افزایش نداد که باید بگویم اگر این اتفاق میافتاد چندین روستا همان موقع زیر آب میرفتند در حالی که هیچ کس این موضوع را از ما نمیپذیرفت.ایزدجو درباره نامه معروف تیرماه سال گذشته مبنی بر محدودیت برخی کشتها نیز گفت: در آن مقطع ذخایر سدهای ما بسیار کم شده و تنها ۱.۵ میلیارد مترمکعب آب قابل استفاده داشتیم که باعث شد جانب احتیاط را رعایت کنیم زیرا در یک خشکسالی تاریخی قرار داشتیم و ترسالی کنونی پیشبینی نشده بود و اساساً خیلی قابل پیش بینی هم نبود.وی بیان کرد: اقداماتی در مسیلها و رودها جهت اصلاح ساختار در حال انجام است؛ در کرخه انحراف سیلاببر خسرج و افزایش ارتفاع دایکها در پایین دست این رود و در کارون ساماندهی نهر بحره و انتقال آب به کانال ماله در بالادست اهواز در دست اقدام هستند.