غلامحسین اسماعیلی در پاسخ به سؤالی درباره اتهام رشوه ۶۵ میلیارد تومانی شهرداری دوران قالیباف و عدم اطلاعرسانی قوه قضائیه در رابطه با آن گفت که این پرونده تازه در ابتدای راه است.وی گفت: گزارشی به قوه واصل شده است و در حال بررسی هستیم و رسیدگی ها شروع شده است و یک نماینده سابق مجلس بازداشت شده است. هنوز ماهیت و جزییات موضوع روشن نشده است و مطمئن باشید ما در رسیدگی ها آنچه از تخلفات به دستمان برسد رسیدگی خواهیم کرد و حتما مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت. رئیس قوهقضائیه گفته اند که پرونده زیر میزی نداریم و همه پروندهها روی میز است اما نتیجه پرونده نیازمند رسیدگی های قضایی است و نتیجه آن به سمع مردم خواهد رسید. موضوعی که هنوز رسیدگی نشده به جای پرداختن در رسانه با اعتماد به ما اجازه بدهند در دستگاه قضایی رسیدگی شود. مصطفی میرسلیم، نماینده مجلس شورای اسلامی، اواخر تیر ماه امسال گفت مدارک مربوط به رشوه ۶۵ میلیارد تومانی که مربوط به دوره تصدی محمدباقر قالیباف در شهرداری تهران میشود را به قوه قضائیه تحویل داده است. میرسلیم پیشتر نیز گفته بود: وقتی تحقیق و تفحص از شهرداری تهران در مجلس دهم رای نمیآورد شهردار وقت از اینکه چنین موضوعی رای نیاورده، تشکر میکند. موضوع تحقیق و تفحص مسئلهای نیست که از انجام شدنش ناراحت و یا از انجام نشدنش خوشحالی صورت گیرد. باید طبق بررسی مشخص شود که چه خدمات شایستهای صورت گرفته است. مصطفی میرسلیم گفته بود طبق اسنادی که دارم نشان میدهد رایزنیهایی پشت پرده صورت گرفته که این تحقیق و تفحص، انجام نشود و رد شود. در اسفند ۱۳۹۵ در دوره دهم مجلس شورای اسلامی طرح تحقیق و تفحص از عملکرد شهرداری تهران در واگذاری املاک و پروژهها به اشخاص حقیقی و حقوقی مطرح شد، اما نمایندگان به آن رای ندادند. پس از رد شدن این طرح، محمدباقر قالیباف در پیامی از نمایندگان تشکر کرده بود.
محمدسعید احدیان، مشاور سیاسی و رسانهای محمدباقر قالیباف در واکنش به اتهامهای آقای میرسلیم علیه گفته بود: معنی ندارد، چون کسی را جدی نمیگیرند برای دیده شدن یک روز با بیبیسی مصاحبه کند و روزی دیگر تهمت بزند.
بازداشت پنج جاسوس در مراكز مهم دولتی
سخنگوی قوهقضائیه از بازداشت پنج جاسوس در وزارتخانههای امور خارجه و دفاع ، وزارت صنایع و شرکتهای قطعات و پشتیبانیکننده حوزه انرژی و سازمان انرژی اتمی خبر داد. به گفته او دو نفر از این افراد حکم قطعی گرفتهاند.سخنگوی قوهقضائیه همچنین از فردی به نام شهرام شیرخانی نام برد که به گفته او برای بریتانیا جاسوسی میکرده و اطلاعات و قراردادهای ما در حوزه بانک مرکزی، بانک ملی و وزارت دفاع را به دشمن داده بود.
ربیعی: تصمیم ترامپ جدی باشد، استقبال میکنیم
سخنگوی دولت با بیان این که ترامپ چهار سال فرصت داشت که با انتخاب یک مسیر درست، توافق شده و قانونی، دیپلماسی موفقی را با ایران آغاز کند، گفت: او نه تنها این کار را نکرد بلکه بدترین خطاهای آمریکا را در دهههای گذشته مرتکب شد.
علی ربیعی در پاسخ به سئوالی درباره ادعای دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا مبنی بر اینکه در صورت انتخاب مجدد در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در آبان ماه، به سرعت با ایران به توافق خواهد رسید، گفت:حتی اگر ترامپ برای بار دوم انتخاب شود، تا وقتی به سیاست فشار بر ایران ادامه دهد، هیچ موفقیتی در رسیدن به توافق بدست نخواهد آورد. در صورت تداوم سیاست خصمانه علیه ملت ایران، آماده ایم که مقاومت حداکثری ایران را تا هر زمان که نیاز باشد، ادامه دهیم. وی گفت: اگر ترامپ در مسیر جبران اشتباهات گذشته، جدی باشد از آن استقبال میکنیم، اما به نظر نمیرسد که ادعای اخیر او، هدفی فراتر از جلب رای در انتخابات داشته باشد. ربیعی همچنین درباره ادعای یک افسر اطلاعاتی آمریکا درباره دخالت ایران، روسیه و چین در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا گفت: ادعای بیپایه دخالت ایران در انتخابات آمریکا، به منظور استفاده انتخاباتی از ایرانهراسی است. همانگونه که بارها تکرار کردهایم، جمهوری اسلامی ایران هیچ علاقهای به مداخله در سیاستهای حزبی در آمریکا ندارد و هیچ مزیتی در برتری یکی از دو حزب آمریکا بر دیگری نمیبیند.ربیعی همچنین در پاسخ به سئوالی درباره پیامدهای ارائه قطعنامه آمریکا به شورای امنیت برای تداوم تحریم تسلیحاتی ایران تصریح کرد: آمریکا به اعتراف رهبرانش از برجام خارج شده و تا زمان بازگشت کامل به آن و انجام تمامی تعهداتش، هیچ حقی چه در ارتباط با متن توافق و چه مرتبط با قطعنامه شورای امنیت ملل متحد در حمایت از آن ندارد. سخنگوی دولت افزود: رژیم آمریکا به خوبی میداند که این تلاش مخرب، قانون گریزانه و بدخواهانه، به ناکامی فاجعهآمیز و منزوی کننده دیگری تبدیل خواهد شد و اصرار آمریکاییها به تداوم این مسیر از پیش شکست خورده نمیتواند معنایی جز سماجت در برابر پذیرش واقعیتها داشته باشد. واقعیت این است که جامعه بینالمللی مصمم در پاسداری از قوانین، توافقات و مقررات حاکم میان کشورها و سدی بلند و غیرقابل عبور برای آمریکا در متزلزل کردن پایههای ثبات و امنیت جهانی است.سخنگوی دولت ایران تصریح کرد: به نظر میرسد که سیاستگذاران گمراه در آمریکا حاضرند پافشاری به ناتوانی خود در درک حقایق بینالمللی را تا جایی ادامه دهند که آمریکا و نحوه رهبری آن را بیاعتبارتر از همیشه کنند. اقدام آمریکا قبل از اینکه تهدید ایران باشد، استفاده از ساز و کار شورای امنیت سازمان ملل متحد برای تهدید این شورا و به سخره گرفتن ساز وکار چند جانبه گرایی است. آمریکا میخواهد با استفاده از اهرم شورای امنیت علیه شورای امنیت و نهادهای بینالمللی و ساز و کارهای چندجانبه اقدام کند. جمهوری اسلامی ایران آماده اثبات این موضوع است که کمترین مسامحهای در ارائه پاسخی متناسب و قاطع به هرگونه اقدام تحریک آمیز و غیرقانونی نشان نخواهد داد.ربیعی تصریح کرد: هر نوع قطعنامهای در نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد غیرقابل قبول بوده و به استهزا گرفتن قوانین بینالمللی است.