ایرج حریرچی افزود: از نظر تعداد خالص مرگ به یک میلیون نفر جمعیت بیماری کووید۱۹ به ترتیب رتبه ۴۰، ۴۷ و ۳۰ دنیا را با با تعداد ۱۲۱ مرگ در یک میلیون نفر داریم.وی گفت: هر فرد ناقل کرونا میتواند بدون فاصله گذاری اجتماعی ۴۰۶ نفر را مبتلا کند، افرادی که قبلا به کرونا مبتلا شدند و افرادی که آنتی بادی آنها مثبت شده و تصور میکنند ایمن هستند باید فاصلهگذاری را رعایت کنند و هنوز نمیتوان اعلام کرد این افراد در برابر کرونا ایمن هستند، افزایش تعداد مبتلایان به کرونا به یک میلیون و نیم نفر در جهان زنگ خطر این بیماری را به صدا درآورده است.حریرچی افزود: در اکثر کشورها برای تامین معیشت مردم و جلوگیری از مشکلات اقتصادی بازگشاییها انجام شده است. در صورتی که پروتکلهای بهداشتی از جمله رعایت فاصله حداقل یک متری افراد و استفاده از پوشش محافظ صورت و چشم رعایت شود، میزان ابتلا کنترل میشود.
وی گفت: هم اکنون در اکثر کشورهای دنیا برای تامین معیشت مردم و دلایل اقتصادی بازگشاییها انجام شده است در شرایط فعلی فعالیت اقتصادی و اجتماعی مهمترین مواردی که باعث کاهش شیوع کرونا میشوند و رعایت فاصله یک متری با دیگران و استفاده از پوشش محافظ چشمی استفاده از ماسک باید مد نظر قرار گیرد.حریرچی افزود: رعایت فاصله فیزیکی در حد ۸۵ درصد، استفاده از ماسک به میزان ۸۰ درصد و پوشش محافظ چشم به میزان ۷۸ درصد میزان انتقال ویروس را کاهش میدهد، توصیه به دیگران برای رعایت این نكات مهمترین شکل بروز امر به معروف و نهی از منکر در شرایط امروز است.وی ادامه داد: بر اثر اعلام مرکز کنترل بیماریهای آمریکا به ازای هر نفر بیمار تشخیص داده شده ۱۰ نفر بیمار دیگر در جامعه وجود دارد و کودکان، نوجوانان حتی به ظاهر سالم و بی علامت میتوانند عامل انتقال این ویروس به بزرگترها و پدر و مادرها باشند.اقدامات وزارت بهداشت، دولت و نظام جمهوری اسلامی برای کنترل اپیدمی کرونا بسیار وسیع بوده است اما هنوز کافی نیست. هنوز در استانهای با شدت و موارد رو به افزایش بیماران کووید۱۹ مواجه هستیم و تعداد زیادی از شهرستانها در وضعیت قرمز هستند.وی افزود: کنترل این اپیدمی مستلزم همکاری همه مردم است به همین علت عاجزانه و دوستانه از مردم میخواهیم برای سلامت خود و هموطنان و نیز کارکنان نظام سلامت حداکثر همکاری را در رعایت پروتکلهای بهداشتی داشته باشند.
به گفته حریرچی هر یک فرد آلوده به کرونا میتواند ۴۳۰ نفر را در یک ماه آلوده کند و شرکت در عروسی و عزا عامل افزایش ابتلا محسوب میشود. اگر یک فرد آلوده به ویروس کرونا فاصله گذاری اجتماعی را رعایت نکند، میتواند ۴۳۰ نفر را در یک ماه آلوده کند و اگر فرد آلوده به کرونا فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کند، این عدد به یک تا ۲ نفر کاهش پیدا میکند. مراسم عروس و عزا چالش جدی ما در مقابله با کروناست.خطر ابتلا به کرونا در مراسمهای عروسی و عزایی که در مکانهای سربسته برگزار میشود، بیشتر است.
مرکز پژوهشهای مجلس:
مسکن در حال تبدیل شدن به یک بحران است
افزایش قیمت مسکن و نرخ اجاره بها پس از آغاز سال جدید ۹۹ و ورود به فصل اجاره بها سبب سردرگمی بسیاری از مردم به ویژه در کلان شهرها شده است.پس از ابراز نارضایتی مردم از افزایش بیرویه رهن و اجاره بها در تهران طرح مالیات بر خانههای خالی مجددا بر سر زبانها افتاد. طرحی که سالها پیش به تصویب مجلس رسیده و مشخص نیست چرا دولت هنوز آن را اجرایی نکرده است.
مرکز پژوهشهای مجلس با انتشار گزارشی با عنوان( درباره مقابله با شیوع ویروس کرونا، اثرات شیوع ویروس کرونا بر سیاستهاي حمایتی از مستأجران) اعلام کرد: داشتن یک نظام اجارهداری منسجم از پیش تعریف شده بیش از هرچیز در شرایط بحران برای ساماندهی وضعیت مستأجران و نظارت بر اجرای قوانین مورد نیاز است. در بخش چکیده گزارش بازوی کارشناسی مجلس آمده است: هم زمان با شیوع ویروس کرونا کووید-۱۹ تقریباً در همه کشورهای جهان وضعیت اضطراری ایجاد و فعالیتهاي مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، آموزشی و غیره به تعطیلی کشیده شد. با تعطیلی اغلب مشاغل و کسب وکارها وضعیت اقتصادی خانوارها به شدت تحت تأثیر قرار گرفت و در این بین بسیاری از خانوارهای مستأجر، خود را در پرداخت اجاره بهای خانه ناتوان دیدند.
وجود زیرساخت قابل اتکای اجارهداری، امکان بیشتری برای دولتها به منظور اتخاذ و اجرای اقدامات سریع و موقت تسهیلبخشی برمبنای قوانین جاری ایجاد کرده و از طرف دیگر پذیرش آن ازسوی جامعه را آسانتر میکند. کمبود چنین نظام توانمندی در حوزه اجارهداری در کشور ما چه براساس وضعیت موجود مسکن که در سالهای اخیر در حال تبدیل شدن به یک بحران بهخصوص در کلانشهرهاست و چه در شرایط اضطراری ازجمله شیوع بیماریهای پاندمیک مانند ویروس کرونا که به مداخله کارآمد و بهموقع دولت نیاز است بیش از هر زمان احساس میشود و این در حالی است که با وجود تأکیدات و تکالیف قانونی متعدد برای ایجاد قوانین و نظام اجارهداری مسکن در کشور که میتواند به عنوان یک ابزار نظارتی و کنترلی قوی برای بازار مسکن استیجاری عمل کند کماکان این خلا در کشور وجود دارد.
فردی ۲ هزار خانه به نام خود دارد
جعفر راستی، نماینده شبستر و عضو کمیسیون کشاورزی مجلس ضمن تاکید بر ضرورت مالیات بر خانههای خالی، اظهار داشت: نه تنها مالیات بر خانههای خالی باید صورت بگیرد بلکه دارایی هر فرد در مسکن هم باید کنترل شود.
وی گفت: به عبارتی باید قانونی وضع کنیم هر فرد در تهران بیش از ۵ خانه به نام خود نداشته باشد. الان آماری داریم که فردی در ایران بیش از ۲ هزار خانه به نام خود دارد.عضو کمیسیون کشاورزی مجلس تاکید کرد:کدام قانون و عرف گفته است که یک فرد میتواند بیش از ۲ هزار خانه به نام خود داشته باشد؟ فردی که ۲ هزار خانه در ایران به نام خود دارد به راحتی میتواند قیمتها را بالا و پایین کند.راستی خاطرنشان کرد: البته باید همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند به سمت جهش تولید و رونق تولید حرکت کنیم. ما باید کاری کنیم سرمایه سرگردان مردم به سمت راهآندازی کارخانه و کارگاههای تولیدی بروند نه اینکه سرمایه سرگردان خود را سرریز مسکن کنند.عضو کمیسیون کشاورزی مجلس تاکید کرد: مجلس یازدهم تاکید دارد که در مسائل معیشتی و اقتصادی مردم با هیچ کسی مماشات نداشته باشد و اجازه ندهد مستضعفین در جامعه بیش از پیش متضرر شده و در رنج و عذاب باشد.