در نهایت کار به جایی رسید که دولت آن را جزو کالاهای اساسی دستهبندی کرده و برای واردات آن ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی اختصاص داد. این روند ادامه داشت تا آنجا که قیمت یک کیلو گوشت گوسفندی در کشور به صورت میانگین به حدود ۱۰۰ هزار تومان رسید، رقمی که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن افزایش ۱۰۰ درصدی داشت. همچنین افزایش قیمت گوشت موجب حذف این ماده پروتئینی از سفره غذایی برخی از خانوارها به ویژه اقشار کم درآمد شد، موضوعی که موجب شد دولت دست به کار شده و نسبت به واردات گوشت و دام زنده اقدام کند، با این حال قیمت گوشت گرم تغییری نکرد. افزایش قیمت گوشت علاوه بر ایجاد مشکلات برای خانوارهای کمدرآمد و اقشار ضعیف موجب افزایش قاچاق دام هم شد، هرچند که با پیش آمدن این موضوع دولت روندی را برای جلوگیری از قاچاق دام در نظر گرفت، اما هیچ یک از این موضوعات در کاهش قیمت گوشت تاثیری نداشت. چرا که در همان بازه زمانی که صحبت از قاچاق دام به عنوان عامل اصلی گرانی گوشت به موج خبری تبدیل شد، بررسیهای منابع مختلف نشان داد که تأثیر نهایی قاچاق دام زنده در این گرانی کمتر از ۱۰ درصد است. تا اینکه گروهی از مردم به قیمت گوشت عادت کرده و بخشی نیز کلا گوشت را از سفره غذایی خود حذف کردند. حالا پس از گذشت چند ماه با توجه به جلوگیری از صادرات دام و همچنین کاهش قیمت دام زنده، قصابان نیز تصمیم به کاهش قیمت گوشت گرفتهاند و و این روزها گوشت گرم به کیلویی ۸۵ هزار تومان رسیده است اما این میزان کاهش هم مردم را به خرید گوشت قرمز تشقوی نمیکند.
یکی از شهروندان نیز در واکنش به کاهش ۲۰ هزار تومانی قیمت گوشت گفت: درست است که قیمت کاهش یافته است اما بازهم گران است. احمدی که سرپرست یک خانواده پنج نفری است، اظهار کرد: به علت بالا بودن نرخ گوشت مجبور به حذف آن از سبد غذایی خود شده و مرغ را جایگزین آن کردهایم. وی با اشاره به اینکه کاهش گوشت گرم تاثیری در افزایش قدرت خرید مردم نداشته است، تصریح کرد: قیمت گوشت نسبت به سنوات قبل افزایش نجومی داشته است از همین رو توان خانوادهها برای خرید کاهش یافته است. خود حذف کردند.