با وجود اینکه تعطیلات روزهای دوشنبه و سهشنبه بازار ارز را نیمهتعطیل کرده بود اما موضوع برگزاری نشست شورای حکام انتظارات تورمی را افزایش داد. آیا موضوعات پادمانی میتواند به بازار ارز امروز (چهارشنبه) روند دهد؟
قیمت دلار در هفته دوم خرداد در حالی در کریدور پنجم یک کانال پیشروی کرد که بازار ارز نیمهتعطیل بود و معاملهگران چندان تمایلی به مبادله نداشتند. دلار در آخرین معامله روز یکشنبه ۱۳ خرداد در پله سوم و چهارم از کانال پایانی کریدور ششم به کار خود پایان داد.
برگزاری نشست شورای حکام و این احتمال که برای ایران عواقبی نظیر فشار حداکثری و تحریمها در پی داشته باشد، امکان افزایش قیمت دلار در روزهای آتی را بالا برد. این در حالی بود که ۱۴ خرداد نشست مذکور در وین آغاز به کار کرد.
در این نشست رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی هشدار داده است که ذخیره اورانیوم غنی شده ایران، از جمله اورانیومی که تا درجه خلوص ۶۰درصد غنی شده، رو به افزایش است. این موضوع که در روزهای گذشته نیز برخی تحلیلگران سیاسی احتمال مطرح شدن آن را بالا میدانستند، میتواند در بازگشایی بازار ارز به نفع افزایشیها تمام شود.مقامهای ایران نیز در حاشیه این نشست، توانایی درباره ساخت سلاح اتمی را غیرقابل قبول عنوان کردند؛ اما همین مساله میتواند منجر به صدور قطعنامه علیه ایران در نشست شورای حکام شود که تا روز جمعه ادامه دارد.
گفتنی است؛ بازار ارز در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه همچنان نیمه تعطیل است و نمیتوان انتظار رونق خاصی از این بازار داشت. به همین خاطر احتمال ماندگاری قیمت دلار در روند رنج و محدودههای قیمت فعلی بالا پیشبینی میشود.کارشناسان اقتصادی به لحاظ شرایط کلان اقتصادی، احتمال نمیدهند که دلار قیمتهای پایینتر از نیمه کریدور پنجم را ببیند. به همین دلیل آنها سیاست تثبیت ارزی در شرایط تحریمی را به هیچ وجه عقلانی و منطقی نمیدانند.
کارشناسان اقتصادی محدوده قیمتی دلار را در کریدور بالاتر پیشبینی میکنند با توجه به اینکه قیمت دلار افزایشی بوده و به کانال پایانی کریدور پنجم صعود کرده، بنابراین سقف حمایتی خود را در روزهای گذشته شکسته است.