دکتر سیدمحمد علوی در خصوص آخرین وضعیت شیوع کرونا در خوزستان اظهار کرد: حدود سه هفتهای میشود که وضعیت خوزستان خوب است و موارد بیماری و تعداد مراجعان به مراکز خدمات سلامت و بیمارستانها کاهش یافته است؛ بیمارانی که اکنون در بخشهای عادی و ICU بیمارستانها بستریاند، بیمارانی هستند که از قبل مبتلا شده بودند.وی افزود: زمانی وضعیت قرمز اعلام میشود که به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر، سه نفر یا بیشتر به دلیل کرونا بستری شوند اما وضعیت سفید زمانی اعلام میشود که به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر یک نفر یا کمتر به دلیل کرونا در بیمارستان بستری شوند. مردم خودشان را درگیر رنگ قرمز یا سفید نکنند؛ ویروس در همه جای استان خوزستان وجود دارد و استانهای همجوار خوزستان نیز در وضعیت قرمز یا هشدار قرار دارند و در وضعیتی قرار داریم که مردم باید هشداری خود را حفظ کنند.
علوی بیان کرد: وضعیت سفید خوزستان به دلیل تلاش شبانهروزی کادر بهداشت و درمان، همکاری ارگانهای دیگر و رعایت دستورالعمل های بهداشتی توسط مردم است اما این وضعیت، شکننده است و باید حفظ شود.
وی گفت: اطلاعاتی که در مورد آنتیبادی و ایمنی هومورال وجود دارد بیشتر به سایر کروناویروسها بر میگردد و هنوز اطلاعات ما در مورد این ویروس ناقص است. در مورد برخی از ویروسها در عین حال که آنتیبادی در بدن وجود دارد اما بیماران، ایمن نشدهاند. این ویروس تشابه زیادی با سارس داشت و همه فکر میکردند که اگر آن آنتیبادی ایجاد شود این ویروس از بین میرود اما مشاهده کردیم که این ویروس از یک نقطه دنیا شروع شد و کل دنیا را فرا گرفت.
علوی ادامه داد: مشاهده کردیم شهرهای قم و گرگان حمله وسیع ویروس را ثبت کردند و پشت سر گذاشتند و ۸۰ درصد مردم این شهرها آنتیبادی دارند اما موج دوم بیماری نیز در این شهرها رخ داده و در وضعیت قرمز به سر میبرند بنابراین مشخص نیست آنتیبادی در مورد این ویروس، محافظت ایجاد میکند یا خیر.وی افزود: اکنون راههای انتقال دیگری مطرح شده و عنوان میکنند انتقال ویروس از طریق گوش نیز باعث بیماری میشود و موارد کاهش شنوایی مطرح شده و انتقال از طریق گوارش و حتی خون نیز مطرح شده است هر چند این موارد، بسیار نادر هستند.وی افزود: با این حال، میخواهیم مردم بدانند هنوز از نظر اپیدمیولوژی سه راه انتقال کرونا به ترتیب دراپلت (انتشار قطرات تنفسی)، تماس پوستی و هوا هستند و تاکنون مواردی از انتقال ویروس بر اثر مواد غذایی و آشامیدنی یا نیش حشرات گزارش نشده است.
علوی بیان کرد: یکی از راههای کنترل بیماری کرونا مانند هر بیماری دیگر، شناسایی موارد بیماری است؛ زمانی که مبتلایان شناسایی میشوند، باید ایزوله شوند تا بیماری به دیگران منتقل نشود. اوایل که بیماری آمد، خودقرنطینگی مطرح شد اما این طرح موفق نبود زیرا الزامات آن رعایت نشد.وی افزود: زمانی که میگوییم فردی به مدت دو هفته باید ایزوله شود، باید نیازهای وی هم تامین شوند؛ برخی اقشار آسیبپذیر و به صورت روزمرزد کار میکنند و اگر قرار است در منزل بمانند مشکلات معیشتی پیدا میکنند. اکثر این افراد شاید علائم بالینی نداشته باشند بنابراین اقناع آنها برای در خانه ماندن، کار سختی است. پس وقتی پروتکلی تدوین میشود باید الزامات آن هم فراهم شود. در کشور چین نیازهای بیمارانی که ایزوله میشدند، تامین میشد.سرپرست مرکز بهداشت خوزستان گفت: همچنین باید استفاده از ماسک در ادارات اجباری باشد. باید مانند همه کشورها، برای کسانی که ماسک نمیزنند و پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمیکنند جریمه تعیین شود که صحبت این موضوع مطرح شده است اما قبل از آن باید ماسک به وفور وجود داشته باشد و قیمت آن به گونهای باشد که خانوادهها توان تهیه آن را داشته باشند.وی با اشاره به کم شدن ترس مردم از کرونا و در پی آن کاهش استفاده از ماسک و رعایت پروتکلهای بهداشتی با اعلام وضعیت سفید در خوزستان، بیان کرد: نباید اطلاعات غلط به مردم بدهیم که ترس سازنده آنها از بین برود.علوی افزود: اطلاعات غلط باعث میشود برخی افراد به کارهای اشتباه روی بیاورند. در حال حاضر ترس مردم کم شده و کمتر از ماسک استفاده میکنند که پدیده خطرناکی است. هر زمان ترس مردم کاهش یابد و ماسک نزنند مجدداً موارد بیماری افزایش مییابد.
آخرین آمارهای جهانی کرونا؛ هند رکورددار آسیا؛
احتمال افزایش مبتلایان به کرونا در هفتههای آتی
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: با شناسایی ۲۵۱۰ بیمار جدید کووید۱۹ در کشور طی ۲۴ ساعت گذشته، شمار مبتلایان کرونا در کشور به بیش از ۳۳۳ هزار نفر رسید.
سیماسادات لاری گفت: تا دیروز ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۵۱۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۸۹ نفر از آنها بستری شدند.وی افزود: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳۳۳ هزار و ۶۹۹ نفر رسید.متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۸۸ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۸ هزار و ۹۸۸ نفر رسید.وی ادامه داد: خوشبختانه تا کنون ۲۹۰ هزار و ۲۴۴ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. ۳۹۴۰ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.به گفته وی، تا کنون دو میلیون و ۷۶۳ هزار و ۲۲۵ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.وی در توضیح استانهای در وضعیت قرمز کرونا گفت: استانهای مازندران، تهران، قم، گلستان، خراسان شمالی، اردبیل، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، کرمان، سمنان، آذربایجان شرقی، مرکزی، یزد و گیلان در وضعیت قرمز قرار دارند.لاری همچنین درباره استانهای در وضعیت هشدار گفت: استانهای فارس، ایلام، لرستان، هرمزگان، زنجان، قزوین، آذربایجان غربی، بوشهر، همدان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویر احمد هم در وضعیت هشدار قرار دارند.
احتمال افزایش مبتلایان به کرونا در هفتههای آتی
رئیس بخش بیماریهای عفونی بیمارستان مسیح دانشوری گفت: امسال با توجه به تمایل شدید مردم به تزریق واکسن آنفلو آنزا ، اولویت با افرادی است که ریسک بالای ابتلا به این بیماری در آنها وجود دارد.پیام طبرسی از امکان افزایش مبتلایان به کرونا در دوهفته آینده خبر داد و گفت : معمولا بسیاری از مسافرتها در شهریور ماه صورت میگیرند و با توجه به نزدیک شدن به ماه محرم، مراسم عروسی و ازدواجها هم تا قبل از شروع این ماه بطور فشرده برگزار میشود. برگزاری کنکور سراسری را هم پیش رو داریم اما کنترل تمامی این عوامل با در نظر گرفتن شرایط فعلی بسیار سخت است.طبرسی علاوه بر تایید اظهارات دکتر زالی مبنی بر ثابت بودن وضع بیماران کرونایی کشور، اظهارداشت: متاسفانه در تعطیلیهای چند روز گذشته، تعداد زیادی از مردم به مسافرت رفتند و تا دو هفته آینده شاهد نتیجه و آثار آن خواهیم بود. تنها چند روز آمار مراجعین کاهش داشت و از دیروز شاهد افزایش تعداد مراجعهها بودیم.وی با اشاره به همه گیری آنفلوآنزا هر ۱۰ سال یک بار و با توجه به همه گیری آخر این بیماری در سال ۲۰۰۹ گفت: پیش بینی میشود امسال دچار این همهگیری شویم.وی افزود: همیشه مشکل درگیری با آنفلوآنزا را داریم و هرساله تعدای تلفاتی پس از مراسم اربعین در پاییز داشته ایم. در چین مواردی ثبت شدهاند که مبتلا به دو ویروس بوده اند. از طرفی ممکن است با ویروس آنفلوآنزای جدیدی روبرو شویم و اینها تمام خطراتی است که باید آمادگی مواجهه با آن را داشته باشیم.وی تاکید کرد: بهترین زمان استعمال واکسن آنفولانزا، اوایل مهرماه است ؛چون اپیدمی این بیماری در آبان ماه رخ میدهد.
جدیدترین علائم کووید ۱۹
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، درباره علائم جدید ویروس کووید-۱۹ همچون سکسکه و ورم پلک که اخیرا در برخی از افراد مشاهده شده است، گفت: این موارد علائم شایعی نیستند و هیچ کدام از آنها به صورت تک علامت بروز نکرده است. دکتر آرمین وزیریان از مشاهده علائمی نظیر درد پهلو، وجود خون در ادرار (هماچوری) و تکرر ادرار در مبتلایان به کووید-۱۹، در کنار علائم اصلی این بیماری خبر داد.وی با بیان اینکه علائم اصلی بیماری همان علائم اولیه تب و لرز، تنگی نفس و ضعف بدنی است، افزود: مشکلات ادراری، درد پهلو یا نشانههایی همچون سکسکه، ورم پلک، ریزش مو و درد پا که اخیرا از کشورهای مختلف گزارش شده است، در هیچ کدام از موارد به صورت تک علامت بروز نکردهاند و در کنار علائم اصلی فرد را درگیر کردهاند.به گفته این عضو هیئت علمی دانشگاه، این علائم جدید، علائم شایعی نیستند.وزیریان در پایان تصریح کرد: با توجه به افزایش قدرت شیوع این بیماری، همچنان تاکید بر انجام مراقبتهای بهداشتی است.
آخرین آمارهای جهانی کرونا؛ هند رکورددار آسیا
براساس آخرین آمارها، شمار قربانیان بیماری کووید-۱۹ در جهان تاکنون به ۷۴۵ هزار و ۹۲۷ نفر رسیده است. شمار مبتلایان به کروناویروس جدید در جهان تاکنون به ۲۰ میلیون و ۵۲۲ هزار و ۱۹۱ نفر رسیده و مرگ ۷۴۵ هزار و ۹۲۷ نفر در اثر این بیماری نیز تأیید شده است.روند افزایش آمار مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ که تاکنون در ۲۱۳ کشور و منطقه در جهان شیوع یافته، ادامه دارد و این بیماری همچنان در دنیا قربانی میگیرد.آمریکا همچنان درصدر فهرست کشورهای درگیر با بیماری کووید-۱۹ قرار داشته و بیشترین آمار قربانیان و مبتلایان به این بیماری را به خود اختصاص داده است.در حال حاضر سه کشور آمریکا، برزیل و هند به ترتیب در رتبههای اول تا سوم، تنها کشورهایی هستند که بالای دو میلیون مبتلا به کووید-۱۹ را در آمارهای رسمی خود گزارش کردهاند.همچنین پس از ایالات متحده کشورهای برزیل، مکزیک، انگلیس و هند به ترتیب بیشترین شمار قربانیان این بیماری را به خود اختصاص دادهاند.ایران هم با ۳۳۱ هزار و ۱۸۹ مبتلا و ۱۸ هزار و ۸۰۰ قربانی کرونا در رتبه یازدهم کشورهای درگیرِ این بیماری قرار گرفته است.