حجت الاسلام حسن روحانی در نشست خبری خود با عمران خان نخست وزیر پاکستان با بیان اینکه مسئله امنیت مرزهای دو کشور یکی از مباحث امروز بود، اظهار کرد: در ماههای اخیر متاسفانه شاهد تنشهای در مرزهای دو کشور توسط تروریستها بودیم، البته خوشحالیم که طرف پاکستانی هم گروهکهایی که فعالیت تروریستی دارند را به صراحت تروریست اعلام کرده و با آنها برخورد خواهند کرد. دو طرف توافق کردند که همکاریهای امنیت مرزی دو کشور افزایش یابد و نیروهای مرزبانی و اطلاعاتی و یک نیروی واکنش سریع در مرز برای مقابله با تروریسم تشکیل دهیم.
روحانی با بیان اینکه دو کشور تاکید دارند که باید روابط خود را افزایش دهند، گفت: هیچ کشور ثالثی هم قادر نیست روابط برادرانه دو کشور را تحت تأثیر قرار دهد.رئیس جمهور با بیان این که ظرفیتهای بسیار خوبی برای روابط تجاری و اقتصادی ایران و پاکستان وجود دارد، خاطرنشان کرد: این توافق را داشتیم تا روابط تجاری را گسترش دهیم. ایران آماده است نیازمندیهای نفت و گاز پاکستان را تأمین کند و اقدامات لازم برای اتصال لوله گاز به پاکستان را انجام دهد. ما اعلام کردیم آماده ایم صادرات برق به پاکستان را ده برابر افزایش دهیم.
برای توسعه روابط تجاری بحث کردیم تا یک کمیته تهاتر تشکیل شود تا صادرات و واردات تهاتر شود و در یک حساب، تسویه حساب شود؛ ما معتقدیم بندر چابهار و گواتر باید روابط بیشتری داشته باشند و بین دو بندر راه آهن ایجاد شود.به گفته رئیس جمهور مسائل منطقهای یکی دیگر از مذاکرات دو کشور بود و دو طرف درباره روابط بیشتر برای ایجاد ثبات و امنیت در افغانستان و منطقه و همچنین درباره اقدامات نادرست آمریکا به ویژه در مسئله قدس، جولان و توهین به سپاه گفت و گو کردند.ایران، پاکستان و ترکیه پایه گذار اکو بودند و ما علاقمندیم روابط این سه کشور گسترش یابد. باید راه آهن استانبول به اسلام آباد فعال شود تا اروپا را به پاکستان و چین وصل کند.رئیس جمهورو نخست وزیر پاکستان، با بیان اینکه فصل نوینی در سطح روابط و مناسبات تهران – اسلامآباد آغاز شده است ، تاکید کردند که دو کشور در تقویت بیش از پیش روابط در همه حوزه ها و همکاری و به ویژه هماهنگی در زمینه مبارزه با تروریسم و ایجاد امنیت و ثبات در منطقه اتفاق نظر دارند.
روحانی در نشست هیاتهاي عالیرتبه ایران و پاکستان، ظرفیتهاي همکاری اقتصادی، زیرساختی و امنیتی بین تهران و اسلامآباد را بسیار گسترده خواند و اظهارداشت: با فعال کردن تمام ظرفیتهای همکاری میتوان شتاب و تحرک زیادی در مناسبات دو کشور به نفع دو ملت و ملل منطقه ایجاد کرد. روحانی با اشاره به اینکه ایران و پاکستان از اشتراکات فراوانی برخوردار هستند، تلاش برای ارتقاء سطح روابط دو کشور در زمینههای مختلف را مورد تأکید قرار داد و گفت: ایران و پاکستان در مسیر تقویت و تحکیم روابط خود اجازه نخواهند داد دیگران در مناسبات دوستانه و برادرانه آنها دخالتی داشته باشند.رئیس جمهور با بیان اینکه آمریکا با مداخلات نظامی خود بیشترین خسارت را به اقتصاد و امنیت منطقه وارد کرده است، تصریح کرد: در شرایط کنونی کشورهای منطقه باید برای منافع خود مستقل و مستقیماً تصمیمگیری و برنامهریزی کنند.روحانی اقدام آمریکا در اعلام قدس شریف به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، اعلام جولان به عنوان بخشی از خاک رژیم صهیونیستی، تروریستی نامیدن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان یک نیروی دفاعی رسمی، خروج از برجام و همچنین مواضعی که در زمینه تروریسم علیه پاکستان اتخاذ کرده را از اقدامات بسیار خطرناک آمریکا طی ماههای اخیر دانست و اظهار داشت: در شرایط کنونی کشورهای مستقل منطقه باید مثل ایران و پاکستان در کنار هم قرار بگیرند و برای آینده ثبات و امنیت منطقه و مقابله با توطئهها ، برنامهریزی و اقدام کنند.
رئیس جمهور همکاری ایران و پاکستان را در مبارزه با تروریسم مورد تأکید قرار داد و گفت: باید سطح این همکاریهای به گونهای باشد که تروریستها کاملاً متوجه شوند که دو کشور مصمم هستند که قاطعانه با آنها مبارزه کنند. نخست وزیر پاکستان نیز در این نشست با بیان اینکه اسلام آباد و تهران از اشتراکِ نظر فراوانی در زمینههای مختلف برخوردار هستند و آینده از آن ایران و پاکستان است، گفت: تروریست ها تلاش دارند که در روابط دوستانه و برادرانه ایران و پاکستان تفرقه و جدایی ایجاد کنند، لذا مصمم هستیم قاطعانه با تروریسم مبارزه کنیم و به نفع پاکستان میدانیم که اجازه ندهد از خاکش علیه ایران و همسایگانش استفاده شود.
فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران: مجبور شویم تنگه هرمز را ميبندیم
فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، گفت: تنگه هرمز طبق قوانین بینالمللی یک گذرگاه دریایی است و اگر از استفاده از آن منع شویم، آن را خواهیم بست و درصورت وجود هرگونه تهدید در حمایت و دفاع از آبهای ایران کوچکترین تردیدی نخواهیم کرد.
دریادار علیرضا تنگسیری در گفتوگو با العالم، گفت: سپاه پاسداران برای دفاع از انقلاب اسلامی تاسیس شد و دفاع از انقلاب اسلامی ایران حد و مرزی ندارد، تغییر فرمانده کل سپاه پاسداران هیچ ارتباطی به تصمیم اخیر آمریکا ندارد.فرمانده نیروی دریایی سپاه یادآور شد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران صرفا نظامی نیست بلکه در دفاع از انقلاب اسلامی و رشد و توسعه ایران اسلامی نیز سهیم است، سپاه همچنین در همیاری مصیبت زدگان سیل اخیر در ایران نیز سهم به سزایی داشته است، افتخار ميکنیم که سپاه پاسداران به مظلومان و ستمدیدگان کمک ميکند. تنگسیری از حمایتهاي مجلس جمهوری اسلامی ایران از سپاه قدردانی کرد و گفت: حامی واقعی تروریسم در منطقه و جهان را همه ميشناسند و تصمیم آمریکا علیه سپاه پاسداران تنها در راستای گمراهی افکار عمومی صورت گرفت.فرمانده نیروی دریایی سپاه با اشاره به توانمندیهاي نظامی ایران گفت: به رغم تحریم ها توان نظامی ایران روز به روز در حال پیشرفت است و هرچه تحریم ها بیشتر شود توان نظامی ایران نیز روز به روز بیشتر ميشود.، ما با کشورهای همجوار در دریا تعاملات و همزیستی مسالمت آمیز داریم. دشمنی آمریکا با ایران به حمایت کامل واشنگتن از رژیم صهیونیستی باز ميگردد. تنگسیری با اشاره به تهدید آمریکا علیه ایران مبنی بر تحریم نفتی یادآور شد: تنگه هرمز طبق قوانین بین المللی یک گذرگاه دریایی است و اگر از استفاده از آن منع شویم، آن را خواهیم بست، درصورت وجود هرگونه تهدید در حمایت و دفاع از آبهای ایران کوچکترین تردیدی نخواهیم کرد، از آبروی خود دفاع خواهیم کرد و هرکجا بحث دفاع از حق ایران باشد مقابله به مثل ميکنیم.فرمانده نیروی دریایی سپاه حضور نظامیان بیگانه منطقه را عامل ناامنی منطقه دانست و گفت: بیگانگان هیچ اهمیتی به امنیت منطقه نمی دهند و برایشان مهم نیست که اقداماتشان منجر به نابودی منطقه ميشود، بیگانگان مستقر در منطقه دشمنان مردم در منطقه هستند و تهدیدی برای منطقه محسوب ميشوند.