محمد هاشمی، با بیان اینکه برخلاف استقلال اما آزادی آنطور که باید محقق نشده است، خاطرنشان کرد: اقتضای جامعه این است که محدودیتهایی وجود داشته باشد ولی باز هم اگر با ۴۰ سال قبل مقایسه کنیم تفاوت زیادی وجود دارد. باز اما در مواردی مثل انتخابات، نظارت استصوابی همواره مورد انتقاد است که شورای نگهبان برای انتخابها لیستی ارائه میکند که مردم از بین آنها گزینه مورد نظر خود را انتخاب کنند. هاشمی در پاسخ به این سئوال که چرا هنوز پس از گذشت ۴۰ سال از انقلاب مردم به دنبال تحقق شفافیت و مبارزه با فساد هستند، گفت: متاسفانه فساد هم امروز در جامعه ما زیاد است که این هم شامل فساد اخلاقی و هم فساد اقتصادی میشود. ادارات ما امروز مطابق با نهادهای جامعه اسلامی نیست. رشوه و عدم شایستهسالاری بدون در نظر گرفتن ضوابط رواج دارد. اینها مواردی است که ما با یک جامعه اسلامی فاصله داریم. بحث شفافیت و رانت خیلی مهم است ما جمهوری اسلامی داریم اما در بخش اسلامیت دچار مشکلات عدیده هستیم. اینهایی که توقع نداریم در جامعه اسلامی مشاهده کنیم.
وی ادامه داد: امروز هم توطئههایی طرحریزی شده است که در قالب تحریمهای اقتصادی و خروج از برجام و ضمناً کار روانی روی مردم در تلاش است تا مردم را علیه انقلاب تحریک کنند و این همان چیزی است که امروز در ونزوئلا شاهد آن هستیم. در این زمینه اما همواره مسئولان و مردم کاملاً هوشیار هستند و علیرغم سختیهایی که برای معیشت مردم به وجود آمده است، فریب دشمن را نخواهند خورد. بنابراین این بار هم موفق نمیشوند توطئههای خود را عملی کنند و من احتمال میدهم این توطئهترامپ به خودش بازگردد که یا نتواند دوره ریاستجمهوری خود را به پایان برساند و یا دیگر برای دور دوم انتخاب نشود. عضو پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص برخی بداخلاقیهایی که در طول چهل سال اخیر نسبت به بزرگان و فرزندان انقلاب روا شده است با اشاره به آیتاله هاشمی رفسنجانی گفت: این به اثرگذاری شخصیتها، تفکر و اندیشه آنها برمیگردد. اندیشهای که آقای هاشمی داشتند این بود که ایشان از دورانی که وارد مبارزه نهضت اسلامی شدند با امام بودند و بعد از رحلت امام نیز در مسیر خواستههای ایشان قدم برمیداشتند یعنی سعی میکردند آن چیزی که امام میخواستند در جامعه پیدا شود و این را در سخنرانیها و خطبههای نماز جمعه مطرح میکردند.
وی یادآور شد: آیتاله هاشمی دارای یک اندیشه انقلابی، اعتدالی و فراجناحی بود. اگر خاطرات آقای هاشمی را مطالعه کنید میبینید ایشان در طول یک هفته تقریباً با همه اقشار جامعه و جناحهای سیاسی ملاقات میکردند. مرجعیت آقای هاشمی برای انقلاب بینظیر بود و مشابهی نداشت. بنابراین این اندیشه است که آماج حملات قرار میگیرد. امروز هم علیرغم اینکه ایشان حضور فیزیکی ندارند اما اندیشه ایشان حضور دارد. ما در سالگرد انقلاب هستیم و شما میدانید آقای هاشمی چقدر در انقلاب نقش داشتند اما آیا در این سالگرد نامی از ایشان آورده میشود؟ آیا رادیو و تلویزیون ما برنامهای را به ایشان اختصاص دادهاند؟
خریداران بیش از یک خودرو باید مالیات بدهند
براساس ساز وکاری که در دست اجراست، وزارت امور اقتصادی و دارایی به ماجرای تحویل خودروهای معوق خودروسازان ورود کرده و از کسانی که با هدف فروش و کسب درآمد، در فروش اینترنتی خودروسازان شرکت کردهاند، مالیات میگیرد.
با توافق به عمل آمده میان وزارت صنعت و خودروسازان قرار شده خریدارانی که زمان تحویل خودروهای آنها اول شهریور ماه تا ۳۰ دی ماه است خودروهای خود را با قیمت قبل دریافت کنند. یک مقام مسئول در سازمان امور مالیاتی در همین ارتباط به تسنیم گفته است: اجرای ماده۴ آیین نامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان در تحویل خودروهای ثبت نامی به مردم با قیمتهای گذشته باعث میشود خریداران به دلیل تفاوت قیمت خودروهای ثبت نامی و بازار آزاد، سود قابل توجهی را کسب کنند.
وی افزود: در این میان کسانی هستند که بیش از یک خودرو ثبت نام کرده و به نوعی مصرف کننده نهایی خودرو نیستند و با هدف کسب سود و درآمد در طرحهای فروش اینترنتی شرکت کرده اند. این مقام مسئول در سازمان امور مالیاتی با اشاره به توافقهای اولیه میان وزارت خانه امور اقتصادی و دارایی و صنعت، معدن و تجارت، گفت: مطابق این توافق فهرست، مشخصات و کدملی خریدارانی که در طرحهای پیش فروش شهریور تا دی ماه خودروسازان شرکت کرده اند، از سوی وزارت صمت در اختیار وزارت امور اقتصادی و دارائی قرار میگیرد تا براساس آن، خریدارانی که بیش از یک دستگاه خودرو خریداری کردهاند مشمول پرداخت مالیات از محل کسب درآمد از این محل خواهند شد.
وی تصریح کرد: نابسامانی ماههای اخیر بازار خودرو، باعث شده تا عدهای سودجو روی این موج سوار شده و برای کسب سود و درآمدهای کاذب به خرید و فروش خودرو روی آورند. این اقدام در نگاه نخست یک ناهنجاری اقتصادی به شمار میآید که باید برای آن چارهای اندیشیده شود اما تا آن زمان، سازمان امور مالیاتی به این حوزه ورود کرده و از فعالان آن مالیات دریافت خواهد کرد. البته دیگر اطلاعات مالی این افراد نیز بررسی میشود تا در صورت انجام اقدامات مشابه، ملزم به پرداخت مالیات شوند.
خودروسازان همچنان از عرضه سر باز میزنند؛
افزایش قیمت تا ۶ میلیون تومانی خودروهای داخلی
رئيس اتحادیه خودروی تهران از افزایش ۴ تا ۶ میلیونی قیمت خودروهای داخلی در بازار در طی چند روز گذشته خبر داد.
سعید موتمنی در پاسخ به پرسشی در مورد علت افزایش قیمت خودروهای داخلی در بازار طی روزهای گذشته گفت: خودروسازان طی هفتههای اخیر ۳ بار قیمتهای جدید اعلام کردند و در آخرین مرحله نیز قیمتهای فروش فوری را ۵ درصد زیر قیمت بازار اعلام کردند اما این قیمت در حالی اعلام شد که باید پس از آن خودرو به بازار عرضه میشد اما وقتی این اتفاق نیفتاد ، لذا با افزایش قیمت خودرو در بازار مواجه شدیم.
وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه وقتی خودرو سازان قیمت خودروهای خود را که پیش فروش کرده بودند کاهش داده و با قیمت قبل عرضه کردند دیگر چه دلیلی برای افزایش قیمت خودرو در بازار وجود دارد گفت: کاهش قیمت خودرو با عرضه آن به بازار انجام میشود اگر خودرویی به بازار عرضه نشود قیمتها نیز کاهش نمییابد.
به گفته رئيس اتحادیه خودروی تهران هم اکنون به رغم افزایش قیمت خودرو این بازار کاملا در سکوت بوده و خرید و فروشی انجام نمیشود. وی با انتقاد از اعلام قیمتهای بالا از سوی خودروسازان گفت: قیمت خودروهای داخلی در چند ماه گذشته تقریبا ثبات یافته و کمتر دچار تلاطم میشد اما زمانی که در طی ۱۰ روز چندین قیمت اعلام شده و با جو روانی جامعه بازی میشود معلوم است که این وضع تاثیر خود را در بازار میگذارد. وی ادامه داد: زمانی که خودروساز قیمت پراید را ۳۶ میلیون تومان در فروش فوری اعلام کرده ولی در ادامه خودرویی را به بازار عرضه نمیکند بنابراین کسانی که پراید دارند وقتی میبینند کارخانه قیمت را بالا برده و خودرویی نیز به بازار عرضه نشده آنها نیز قیمت را بالاتر برده و لذا ما الان شاهد پراید ۴۰ میلیونی هستیم. رئیس اتحادیه خودروی تهران در پاسخ به این پرسش که چرا وقتی به گفته شما تقاضایی برای خرید در بازار وجود ندارد قیمت افزایش مییابد ، گفت: قبلا گفتهام و باز هم تکرار میکنم چون عرضهای وجود ندارد اگر عرضه انجام شود قیمتها هم کاهش مییابد.