انوش دهنادی مقدم، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان، از به صدا درآمدن زنگ خطر موج ششم کرونا در گیلان خبر داد و گفت: چند روزی است آمار بیماران مبتلا به کرونا رو به افزایش است. فرهاد ابولنژادیان، رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز، نیز پنجشنبه شب نسبت به افزایشی شدن آمار کرونا از جمله در استان خوزستان هشدار داد و گفت: «در روزهای اخیر آمارهای مربوط به کرونا در برخی از استانها رشد محسوسی داشته که باید مراقب این هشدارها بود چرا که آغاز پیک بعدی در آبان ماه پیشبینی شده است.» پیام طبرسی، عضو کمیته علمی کشوری کرونا و رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری، هم از توقف روند نزولی کرونا خبر داد و گفت که حتما در روزهای آتی افزایش موارد بیماری را خواهیم داشت اما امیدواریم پیکی مشابه پیک پنجم برایمان رخ ندهد. طبرسی از راهپیمایی اربعین، مراسم آخر ماه صفر و سفرهای انجامشده در تعطیلات هفته گذشته، به عنوان عامل افزایش بار بیماری نام برد. نگرانیها از تشکیل پیک جدید درست زمانی ایجاد میشود که میبینیم بعد از افزایش حدود ۶۱درصدی نرخ ابتلا میزان بستریها نیز حدود ۳۲.۱۱ درصد افزایش داشته است که اگر این دو شاخص را با هم مقایسه کنیم به رابطه معنادار تقریباً ۵۰درصدی با یکدیگر خواهیم رسید یعنی نیمی از مبتلایان در مراکز درمانی بستری شدهاند و حالا اگر براساس رفتار ویروس در پیکهای گذشته تجزیه و تحلیل آماری را ادامه دهیم با احتمال رشد حدود ۳۰ درصد در میزان موارد بستری بخش مراقبتهای ویژه طی ۱۰ روز آینده روبهرو خواهیم شد.
پیشگیری از ابتلا به کرونا در واکسن سینوفارم فقط ۵ درصد است!
وزیر اسبق بهداشت گفت: میزان تاثیر واکسن سینوفارم در جلوگیری از عفونت (ابتلا به کرونا) ۵ درصد، تاثیر آن در جلوگیری از بستری ۵۵/۸ و تاثیر سینوفارم در جلوگیری از مرگ ۶۵ درصد است. دکتر کامران باقری لنکرانی افزود: واکسن سینوفارم تا کنون به میزان ۵۵ میلیون دُز وارد کشور شده است. اقشار زیادی از مردم از واکسن سینوفارم جهت واکسینه شدن استفاده کرده اند. وزیر اسبق بهداشت در تحقیقی به این نتیجه رسیده است که واکسن سینوفارم فقط ۵ درصد قابلیت پیشگیری از ابتلا به کرونا دارد.
لزوم تزریق دز سوم «سینوفارم» به افراد بالای ۶۰ سال
گروه مشاوران واکسیناسیونِ سازمان جهانی بهداشت (WHO)، تزریق دز سوم واکسنهای چینی سینوفارم و سینوواک علیه کرونا را برای افراد ۶۰ سال به بالا تایید کرد. روزنامه ساوت مورنینگ پست در مطلبی در این باره و در رابطه با گزارش اخیر کارشناسان سازمان جهانی بهداشت منتشر کرد: گروه مشاوره راهبردی کارشناسان در زمینه واکسیناسیون (SAGE) در سازمان جهانی بهداشت تاکید دارد که دز سوم دو واکسن کرونای سینوواک و سینوفارم در واقع دز تقویتی محسوب نمی شود بلکه جزو دوره اصلی واکسیناسیون با این دو واکسن ساخت چین است.این گروه مشاوران همچنین تاکید کردند که واکسن سوم نیز باید به افراد دارای نقص ایمنی متوسط و شدید که با هر واکسن دیگر تایید شده از سوی سازمان بهداشت جهانی واکسینه شده اند، تزریق شود.
۱۹۷ فوتی جدید کرونا
روز گذشته و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۱ هزار و ۸۵۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۱۵۹۱ نفر از آنها بستری شدند.مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۵ میلیون و ۷۶۵ هزار و ۹۰۴ نفر رسید.متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۹۷ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۲۳ هزار و ۶۹۵ نفر رسید.خوشبختانه تا کنون ۵ میلیون ۲۹۴ هزار و ۹۸۱ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
۲۱ درصد از ایرانیان اعلام کردند واکسن نمی زنند
فوق تخصص مراقبتهای ویژه کمیته علمی کرونا و رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری گفت: براساس مطالعهای که انجام شده ۲۱ درصد از ایرانیان اعلام کردند نمیخواهند برابر کرونا واکسینه شوند.محمدرضا هاشمیان گفت: حدود یک هفته است در بخشهای اورژانس و بخشهای معمولی میزان بیماران بالاتر از هفتههای گذشته بوده است. همچنین آمار روزانه نیز همین موضوع را نشان میدهد.او با بیان اینکه مشاهده میشود تقاضا برای بخش آی سی یو نیز بیشتر شده، افزود: در حال حاضر و ادامه در پیک ششم کرونا افراد غیر واکسینه در خطر هستند و کودکان نیز از این امر مستثنی نبوده چراکه واکسینه نشدند.
واکسیناسیون جزو شروط بازگشایی حضوری نیست
علیرضا کمرئی سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در امر بازگشایی مدارس در پاسخ به اینکه آیا شرط حضور دانشآموزان در مدرسه، داشتن کارت واکسن نیست، گفت: شرایطی که در الگوی بازگشایی مدارس پیشبینی شده واکسیناسیون معلمان و سرعت گرفتن واکسیناسیون عمومی در جامعه بوده است که ما را به سمت بازگشایی برده، اما با قرار گرفتن این گروه در چرخه واکسیناسیون اطمینان و آرامش نسبی بیشتری به وجود آمده، اما جزو شروط بازگشایی حضوری نبوده است.
لهستان هم به ایران واکسن کرونا هدیه کرد!
سفارت لهستان از اهدای یک میلیون دز واکسن آسترازنکا به ایران خبر داد. خرسندیم به اطلاع برسانیم که در ٢٤ مهر یک میلیون دوز واکسن آسترازنکا، اهدا شده از طرف لهستان به ایران، در جهت حمایت از پویش واکسیناسیون در ایران و به نشانه همبستگی با مردم ایران در مقابل یک چالش مشترک ارسال میشود.