انتشار این کلیپ در فضای مجازی با انتقاد شدید بسیاری از فعلان محیط زیست و خوزستانیها همراه بود چرا که در این شرایط خوزستان دیگر تاب خنجری به نام انتقال آب را ندارد.
اینکه چطور مسئولی به خود اجازه میدهد درباره حیات یک استان اینگونه سخن بگویید و مانع رسانهای شدن این جلسه شود،بسیار تاملبرانگیز است اگر فکر میکنید اقدام شما درست است چرا از رسانهای شدنش میترسید؟ افتتاح پروژههای فولادی در یزد و یا هر استان کویوری دیگری ظلم به مردم خوزستان و ایران است، هیچ کجای دنیا صنایع فولاد را در استانهای خشک و بیآب یا کم آب و کویری احداث نمیکنند!
انتقال آب کارون از سالهای گذشته همواره خود را در دل اخبار مهم خوزستان جای داده است. چرا طرحی که با مخالفت بسیاری از کارشناسان، اساتید دانشگاهی، فعالان محیط زیست و مردم همراه است و از نظر علمی اثرات مخرب آن ثابت شده بعد از گذشت سالها صحبتها بر اجرای آن ادامه دارد؟
رئیس مجمع نمایندگان خوزستان بر توقف طرح انتقال آب کارون و اطلاعرسانی شفاف و مستند آن به مردم خوزستان و چهارمحال بختیاری تأکید کرد و گفت: طرح انتقال آب کارون مجوز و پیوست زیستمحیطی، امنیتی، اجتماعی و ردیف بودجه ندارد و انجام چنین طرحهایی به صلاح نیست و نباید انجام شوند.سید کریم حسینی در گفتوگو با ایلنا، اظهار کرد: از صبح امروز نمایندههای خوزستان نسبت به این موضوع عکسالعمل نشان دادند و طی صحبتهایی با رئیس مجمع نمایندگان یزد، اعتراض خود را به آنها نشان دادیم. با رئیس مجمع نمایندگان چهارمحال بختیاری نیز صحبت شد تا همکاریهای لازم بین نمایندگان دو استان انجام شود.
وی با بیان اینکه نامهنگاریهایی با وزیر نیرو، رئیس مجلس شورای اسلامی و دبیر شورای عالی امنیت ملی صورت گرفته است، افزود: قصد داریم طی جلسهای با دبیر شورای عالی امنیت ملی و مجمع نمایندگان خوزستان و چهارمحال بختیاری، در خصوص تصمیمگیریها و تعلل در بیان مطالب از سوی وزیر نیرو، تدابیری اتخاذ شود. کلیپی که در فضای مجازی منتشر شده تبعات دارد و ناآرامی روانی و تشنج بین مردم ایجاد میکند؛ از مراجع امنیتی خواسته شد در رابطه با این کلیپ اقدامات لازم را انجام دهند.نماینده اهواز گفت: تاکنون سه سئوال و استیضاح توسط نمایندگان خوزستان، برای وزیر نیرو مطرح شده است.وی بر توقف طرح انتقال آب و اطلاعرسانی مستند آن به مردم خوزستان و چهارمحال بختیاری، تأکید کرد و ادامه داد: بیشترین جلسات مجمع نمایندگان خوزستان با وزیر نیرو بوده و موضوع انتقال آب کارون را بارها تذکر دادیم و صحبتهایی نیز با رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست انجام شد.حسینی از تذکر نمایندگان خوزستان به مجریان طرح انتقال آب کارون خبر داد بیان کرد: متأسفانه مجریان طرح اقدام به تشکیل جلسه میکنند که کاملاً اشتباه است؛ طرحی که مجوز و پیوست زیست محیطی، امنیتی، اجتماعی و ردیف بودجه ندارد نباید انجام شود.
وی با اشاره به اینکه نمایندگان استان با تمام توان این موضوع را دنبال میکنند، خاطرنشان کرد: با هر مرجعی که تشخیص داده شود در جلوگیری از این کار مؤثر است ارتباط خواهیم گرفت و این اطمینان را به مردم خوزستان میدهیم که نمایندگان استان بهصورت جدی بحث انتقال آب کارون را دنبال میکنند و به کوچکترین اقدامات حساسیت نشان خواهند داد.وی با اشاره به اینکه بحث میزان حق آبه خوزستان در حوزههای مختلف مربوط به سالهای گذشته است و باید در آن بازبینی صورت بگیرد، عنوان کرد: بنا است حق آبه رودخانهها، تالابها، کشاورزی و آب شرب مجدداً بررسی و بازبینی شود.حسینی افزود: طرحهای پژوهشی با همکاری برخی شخصیتها و سازمانهای مختلف در استان برای اثبات اثرات مخرب انتقال آب در حال انجام است ولی دلایل جلوگیری از انتقال آب به قدری واضح و شفاف است که اگر ۱۰ دلیل برای عدم انتقال آب مطرح شود مجریان این طرح حتی یک دلیل برای انتقال آب ندارند.
یک فعال محیط زیست با تشریح پیامدهای زیست محیطی طرح انتقال آب خرسان گفت: با توجه به مصارف و برداشتهایی که در مسیر رودخانه کارون انجام میشود و حقآبه زیستمحیطی و طبیعی رودخانه و وجود پنج سد بزرگ بر رودخانه کارون با ظرفیت در مجموع ۱۳.۹ هزار مترمکعب، دیگر آبی برای انتقال وجود ندارد.شهرام دهکردی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه جلسات محرمانهای برای اجرای طرح انتقال آب خرسان برگزار شده است، اظهار کرد: به رغم وضعیت فاجعهبار حاکم بر منابع آبی، ناباورانه در روزهای اخیر شاهد نادیده گرفتن ملاحظات علمی و محیط زیستی در حوزه سرشاخههای حیاتی کارون مظلوم هستیم. ماجرای تلخی که بر خلاف ادعاها و شعارهای محیط زیستی و قانونمداری دولت تدبیر امید، موجب تشویش اذهان عمومی مردم استانهای چهارمحال بختیاری و خوزستان شده است. وی با اشاره به موافقت هیات دولت با تداوم اجرای پروژه فاقد ارزیابیهای زیست محیطی سد خرسان ۳ تصریح کرد: رودخانه خرسان ۳ در منطقه آتشگاه واقع در ۵۰ کیلومتری لردگان از کوههای تنگه سرخ کهگیلویه و بویراحمد سرچشمه میگیرد که از بزرگترین ریزآبههای رودخانه کارون است.
باید دید اقدامات نمایندگان خوزستان برای جلوگیری از اجرای این طرح به کجا خواهد رسید.
تامین آب این پروژه از سد خرسان (رودخانه خرسان) که سراسر مرز شمالی استان کهگیلویه و بویراحمد با جنوب چهار محال و بختیاری صورت میپذیرد و بزرگترین شاخه آن رود کارون است.