عناوین این صفحه
کد خبر: ۱۱۸۸۹۰
از فرزند عبدالوهاب شهیدی تا اردشیر کامکار؛

تاکید بر ثبت روز موسیقی به نام استاد شجریان

گروه هنری: خانه موسیقی با تاکید بر اینکه همچنان پیگیر ثبت روز اول مهرماه ـ سالروز تولد محمدرضا شجریان ـ به عنوان «روز ملی موسیقی» است، ثبت روزی به نام موسیقی در تقویم رسمی کشور را نیازمند همدلی هر چه بیشتر دانست.

روابط عمومی خانه موسیقی در مطلبی با موضوع ثبت روز ملی موسیقی در تقویم رسمی کشور و اختلاف نظرها درباره این انتخاب، آورده است: «در حالی که روز ملی سینما و روز ملی هنرهای نمایشی برای سینما و تئاتر در تقویم رسمی کشور ثبت شده ولی متاسفانه هنور روز ملی موسیقی در این تقویم جایی ندارد. موسیقی از پرقدمت ترین هنرهای سرزمین ایران است. اختصاص یک روز به عنوان «روز ملی موسیقی» از مطالبات بحق اهالی این هنر شریف است.»
در ادامه این مطلب با یادآوری عملکرد ۲۰ ساله خانه موسیقی برای ثبت روزی به نام موسیقی، نوشته شده است: «خانه موسیقی ایران از ابتدای تاسیس خود و حدود ۲۰ سال پیش نخستین تلاش‌ها را برای ثبت این روز در تقویم رسمی کشور انجام داد و روزی در مهر ماه را به بهانه تولد حکیم ابونصر فارابی به نهادهای رسمی و تصمیم گیرنده از جمله شورای فرهنگ عمومی پیشنهاد داد. این موضوع در شورای فرهنگ عمومی تصویب شد اما با مخالف‌ها و بی مهری‌های دولت وقت به سر انجام نرسید و موضوع مسکوت ماند.
پس از منتفی شدن روز تولد فارابی، طی سال‌ها فعالیت صنفی خانه موسیقی در نظر سنجی‌های متعدد و بیان مطالبه اهالی موسیقی موضوع روز ملی موسیقی بار دیگر در دستور کار این نهاد قرار گرفت. در سال‌های اخیر همزمان با بیماری استاد محمدرضا شجریان، ریاست سابق شورای عالی خانه موسیقی هر ساله یکم مهرماه به مناسبت تولد ایشان در فضای مجازی صحبت‌هایی پیرامون اختصاص این روز به روز ملی موسیقی مطرح شد و به تبع آن درخواست‌هایی به طور مستقیم و غیرمستقیم به خانه موسیقی در این جهت ارسال می‌شد.
در پی درگذشت استاد شجریان، با توجه به درخواست‌های بیشمار و مکرر مطرح شده شورایعالی و هیئت مدیره خانه موسیقی اختصاص روز تولد این هنرمند پرآوازه ایران را به روز ملی موسیقی مطرح کرد. این موضوع توسط داریوش پیرنیاکان، سخنگوی شورایعالی خانه موسیقی و حمیدرضا نوربخش، مدیرعامل خانه موسیقی در مراسم تشییع و خاکسپاری استاد شجریان در توس اعلام شد که از همان ابتدا با استقبال هنرمندان و مردم علاقمند و فرهنگدوست مواجه شد.در ادامه مطلب ارسالی از سوی خانه موسیقی، از هنرمندانی نام برده شده است که به رغم درج نامشان در نامه پیشنهادی برای انتخاب تولد فارابی به عنوان روز موسیقی، این امضا را تایید نمی‌کنند.
شاهرخ شهیدی، فرزند عبدالوهاب شهیدی، خواننده پیشکسوت موسیقی ایرانی در متنی که برای خانه موسیقی ایران ارسال کرده است، چنین نوشته: استاد عبدالوهاب شهیدی طی تماسی که توسط فرزند خود داشتند فرمودند ایشان هیچ نظری برای انتخاب روز موسیقی نداشته و اگر در لیستی نام ایشان درج شده بدون اطلاع و جواب مثبت ایشان بوده، لذا بدینوسیله مورد عنوان شده از طرف ایشان تکذیب می‌شود.
شهرام ناظری، خواننده پیشکسوت موسیقی ایران هم در پیامی به خانه موسیقی اعلام کرد: از اقدام خانه موسیقی برای ثبت روز ملی موسیقی بی خبر بودم. نامه ای به دستم رسید که پیشنهاد تولد فارابی به عنوان روز موسیقی بود و از این خبر خوشحال شدم ولی بعدا که متوجه شدم خانه موسیقی روز تولد شجریان را پیشنهاد داده، دیگر اظهارنظری نکردم و نامه ای هم امضا نکردم.
اردشیر کامکار، نوازنده و مدرس پیشکسوت کمانچه درباره نامه مذکور گفته است: از طرف شخصی با من تماس گرفته شد و عنوان شد که ما روزی به نام موسیقی نداریم و آیا شما موافق برای ثبت روزی به نام موسیقی هستید؟ و من پاسخ دادم بله موافقم؛ البته من این را اول نپذیرفتم وقتی گفتند چه افرادی امضا کردند من هم اعلام موافقت کردم همان موقع هم فکر کردم این موضوع از طرف خانه موسیقی است.
اردشیر کامکار همچنین گفت: نه من و نه بیژن برادرم در جریان ثبت روز موسیقی نبودیم اما اگر طوماری برای ثبت سالروز تولد استاد شجریان به عنوان روز موسیقی باشد حتما امضا می‌کنم.
هادی منتظری، نوازنده و مدرس پیشکسوت کمانچه و عضو هیات مدیره کانون مدرسان خانه موسیقی نیز در گفتگویی عنوان کرد:   من صراحتا باید بگویم که احساس می‌کنم فرد یا افرادی دارند شیطنت می‌کنند و باید عزیزان هنرمند که دارای اسم و رسمی هستند مراقب باشند تا این شیطنت‌ها باعث نشود مساله زیر سوال برود. من تاکید می‌کنم نام به هیچ وجه مهم نیست، مهم این است که این باعث وحدت بشود. ما دغدغه موسیقی داریم وگرنه از زمان باربد و نکیسا این عزیزان آمده اند و رفته اند مشکل ما در این مقطع زمانی موسیقی است که حمایت شود که با هم همدل باشند و خانه موسیقی دارای اعتبار است نه اینکه پراکنده گویی کنند و بخواهند از آب گل آلود ماهی بگیرند. هیچ چیز ارزشمندی در این آن گل آلود نیست فقط باعث می‌شود که اعتبار خانه موسیقی زیر سوال رود.
 سامان احتشامی، نوازنده و مدرس پیانو نیز که نامش در امضاکنندگان نامه مذکور به چشم می‌خورد درباره نامگذاری روز ملی موسیقی گفت: مدتی قبل خانمی با من تماس گرفتند و گفتند که چون در تقویم کشور روز موسیقی نداریم آیا شما موافقید تولد فارابی به نام روز موسیقی نامگذاری شود؟ و من گفتم بله، فارابی در زمان خودش موسیقیدان بزرگی بوده ولی الان نیست و ما هیچ خاطره ای از او نداریم.وی افزود: چند هفته بعد از خانه موسیقی با من تماس گرفتند و گفتند که می‌خواهیم روز تولد استاد شجریان را به عنوان روز موسیقی ثبت کنیم و من نیز موافقت خود را اعلام کردم. اینکه گفته می‌شود من با ثبت روز تولد استاد شجریان مخالفت کردم درست نیست وقتی هم که آن خانم با من صحبت کردند مقایسه ای بین فارابی و شجریان نکردند و من چنین چیزی را نمی‌دانستم.
احتشامی در پایان گفت: چقدر خوب است که این همدلی بین هنرمندان وجود داشته باشد و همه همدل و همراه روز تولد استاد شجریان را به عنوان «روز ملی موسیقی» در تقویم ثبت کنیم.
مرتضی صنایعی (نوازنده و مدرس نی) نیز که در ذیل آن نامه نامش به عنوان امضاکننده درج شده است در تماسی تاکید کرد: از وجود این نامه کاملا بی خبر بودم و از طریق تماس روابط عمومی خانه موسیقی از این امضا باخبر شدم. بلافاصله شماره فردی که امضاها را جمع کرده بود پیدا کرده و با او تماس گرفتم و به این موضوع معترض شدم. ایشان هم در ابتدا اقرار کرده که بدون اطلاع من و بر اساس حدس و گمان که من امضا می‌کنم نام مرا قرار داده اند و الان دیگر نمی‌شود نام من را از نامه حذف کنند. البته دقایقی بعد در پیامی به من گفتند که نامم را از نامه حذف می‌کنند.
صنایعی پیرامون ثبت روز موسیقی به مناسبت سالروز تولد استاد شجریان گفت: موسیقی ایران مدیون خدمات استاد شجریان است و باید همه بر این مساله اتفاق نظر داشته باشند و تلاش کنند تا روز ملی موسیقی در سالروز تولد ایشان ثبت شود. چه ایرادی دارد که ما افتخار کنیم و یک روز در تقویم را به عنوان روز موسیقی داشته باشیم که قطعا باعث اتحاد بین موسیقیدان‌ها خواهد شد.

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد
۱۳۹۹/۹/۱۷ -  شماره 4801
جستجو
جستجو
بالای صفحه