در پی انتشار اطلاعیه روابط عمومی سازمان زندانها در مورد علت کشته شدن یک زندانی در زندان تهران بزرگ، غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه در مورد حادثه زندان تهران بزرگ و قتل مرحوم علیرضا شیرمحمدعلی به بیان توضیحاتی پرداخت. وی در ابتدای این توضیحات گفت: پرونده قتل مرحوم علیرضا شیرمحمدعلی با حساسیت و جدیت تمام توسط دادسرای عمومی و انقلاب رسیدگی و همانند برخی پروندههای ویژه دیگر با گذشت ۴۸ ساعت از وقوع قتل، تحقیقات دادسرایی آن انجام و پرونده با صدور کیفرخواست به دادگاه کیفری یک استان تهران ارجاع و در دادگاه نیز به صورت ویژه و در حداقل زمان قانونی رسیدگی خواهد شد، این پرونده دو متهم دارد. متهم ردیف اول متهم به قتل عمدی و نیز متهم ردیف دوم، متهم به معاونت در قتل عمد میباشد. زندان تهران بزرگ، بزرگترین مجموعه ندامتگاهی کشور است که اکنون افزون بر ۱۲ هزار زندانی در آن نگهداری میشود و زندانیان این مجموعه در گروههای مختلف و با لحاظ تعداد زیاد اندرزگاهها، طبقهبندی میشود. هم اکنون حدود ۱۳۰ زندانی امنیتی در اندرزگاههای ویژه زندانیان امنیتی این زندان نگهداری میشوند، که ۱۷ نفر از آنها در یک اندرزگاه اختصاصی اقامت داشته که مرحوم علیرضا شیرمحمدعلی یکی از آنها بوده و در مجاورت آنها و به صورت مجزا دو زندانی دیگر که حدود یک سال و نیم قبل از زندان رجایی شهر به زندان تهران بزرگ منتقل شده، اقامت داشتهاند، که به صورت نوبهای و مجزا از هواخوری مشترک استفاده مینمودند. رئیس کل دادگستری استان تهران همچنین با بیان اینکه مقتول در تاریخ ۱۸ فروردین ۱۳۹۸ به بند امنیتی زندان تهران بزرگ منتقل و قاتل و همدست او از آبان ۱۳۹۶ در این زندان بودهاند، اظهار داشت: در روز حادثه قاتل و همدست وی به جهت لزوم تعمیر سرویس بهداشتی محل اقامت آنان در هواخوری بوده و متهمان و محکومان امنیتی در اتاقهای محل اقامت خویش بودهاند. همزمان با توزیع غذای زندانیان و باز شدن درب محل نگهداری قاتل و همدستش، آنها به سمت اتاق زندانیان هجوم برده و با استفاده از تیزی دستساز و قطعهای از سرامیک سرویس بهداشتی در حال تعمیر، صدماتی را به مقتول وارد و وی را مضروب میکنند که پس از انتقال به بیمارستان مقتول فوت مینماید.
سخنگوی قوه قضائیه در پایان تاکید کرد: علاوه بر رسیدگی ویژه به پرونده قتل، حسب دستور ریاست معظم قوه قضائیه، مقرر گردید هم از ناحیه سازمان زندانها و هم از سوی دادستانی کل کشور دو تیم مجزا در مورد سهلانگاری یا قصور احتمالی مأمورین مربوط، بررسی دقیق انجام داده و نتیجه به ایشان گزارش و در صورت محرز شدن تخلف یا جرم، برخورد قاطع و مناسب انجام پذیرد.
سردار باقری: اگر انفجار نفتکشها کار ما بود میپذیرفتیم
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: دشمن به هر اقدام بی ارزشی دست میزند تا مسیر مقاومت را تغییر دهد؛ اقدامات مضحک و بی ارزش علیه نفتکشها در دریای عمان و اقیانوس هند از این دست اقدامات است.
سرلشکر محمد باقری ادامه داد: آمریکا با خروج از برجام فرآیند دشمنی خود را شدت بخشید؛ ولی باز هم ایران در چنین شرایطی یک سال صبر و تحمل و نصیحت کرد تا بلکه دشمن به مسیر اصلی بازگردد؛ اما وقتی همه دنیا متوجه شدند این بدعهدی از سوی دشمنان ایران است، تصمیم گرفته شد که برخی از تعهدات هستهای خود را کاهش دهیم؛ هرچند این اقدام قدری دیر و کند صورت میگیرد. وی با بیان اینکه تمام این اقدامات در حالی صورت میگیرد که آمریکا از مسیر تجاوز و افزایش فشار به ملت ایران کوتاه نمیآید، تصریح کرد: دشمن در برابر مردم ایران راهبرد فشار را در پیش گرفته است، اما در کلام، سخن از مذاکره و تفاهم به میان میآورد؛ این همان روشی است که صدام در دوران دفاع مقدس در پیش گرفته بود؛ چرا که از یک سو همزمان در جبههها از سلاحهای شیمیایی استفاده و شهرها را بمباران میکرد و از سوی دیگر در بلندگوها و مجامع بینالمللی از صلح سخن میگفت.رئیس ستاد کل نیروهای مسلح اضافه کرد: آمریکاییها هر هفته تحریمهایی را علیه مردم ایران اضافه میکنند و میگویند در طول تاریخ چنین فشاری را علیه ایران وارد نکردند؛ در این شرایط چه کسی پیشنهاد مفاهمه آنها را باور میکند. وی با تاکید بر اینکه با یک جنگ اقتصادی روبهرو هستیم، عنوان کرد: دشمن در صدد است که ما را در یک دوگانه جنگ یا مذاکره قرار دهد؛ در این حالت، سکوت و بی عملی، نتیجهاش انفعال و از دست دادن اقتدار و در نهایت تسلیم و نابودی خواهد بود.
سرلشکر باقری اضافه کرد: اما مقام معظم رهبری در سالگرد ارتحال امام (ره) و نیز در گفتوگو با نخستوزیر ژاپن راهبرد فعال و موفقی را تدبیر کردند و آن اینکه ما راهبرد مقاومت را در برابر آنها در پیش خواهیم گرفت تا با این شیوه دشمن را در نهایت مجبور به تسلیم کنیم؛ در واقع سیری که ایران در پیش گرفته است به طور حتم به پیروزی جبهه حق خواهد انجامید.رئیس ستاد کل نیروهای مسلح تاکید کرد: غافل از اینکه جمهوری اسلامی ایران آنقدر بزرگ است که اگر ارادهای در بستن تنگه هرمز بکند، اینگونه نیست که شناور یا نفتکشی بتواند از این تنگه عبور کند. ما آن قدر شجاعت داریم که مسئولیت اقدامات خود را بر عهده بگیریم و با قامتی افراشته و صدایی بلند آن را فریاد بزنیم و عواقب آن را هم بپذیریم.
وی گفت: ما چنانچه تدابیر رهبر معظم انقلاب اسلامی را در امر مقاومت انقلابی، اقتصاد مقاومتی، جهادی و سایر ابعاد در پیش بگیریم، خداوند به قدری به این مردم برکت و نعمت و به واسطه اسلام آنقدر عظمت روحی بخشیده است که مشکلات بزرگتر از این را از مقابل برمیداریم و پیش میرویم.
پزشکیان: دلیل مخالفت برخی با FATF، شناسایی گردن کلفتها است
صدها هادی رضوی در کشور وجود دارد
نایب رئيس مجلس معتقد است: صدها نفر امثال هادی رضوی در کشور وجود دارند و دلیل مخالفت برخی با FATF شناخته شدن گردن کلفتهایی است که به راحتی در کشور پول جا به جا میکنند.
مسعود پزشکیان در گفت وگو با خانه ملت، با بیان اینکه اگر در قالب یک سیستم و چارچوب، قوانین موجود کشور اجرایی میشد بسیاری از مشکلات کنونی اتفاق نمیافتاد،گفت: اگر قوانین به درستی اجرا شود هیچ کس نمیتواند دزدی کند و یا اینکه منابع کشور جابه جا شود. نماینده تبریز در مجلس ، افزود: برخی مطرح ميکنند که با اجرای FATF افراد متوجه ميشوند که ما پول را چکار کرده ایم و همه چیز شفاف ميشود که در پاسخ به این افراد باید گفت که اصلا ميتوان این اطلاعات را به کارگروه ویژه اقدام مالی نداد، ولی حداقل خودمان متوجه شویم که پول در کشور چه ميشود، البته دلیل مخالفت برخی افراد این بوده که برخی افراد گردن کلفت که به راحتی در کشور پولها را جابهجا ميکنند شناسایی ميشوند.وی با بیان اینکه حتی اگر هادی رضوی محاکمه شود صدها نفر دیگر امثال این فرد در کشور وجود خواهند داشت، ادامه داد: یکی از موضوعات مهم این بوده که باید جلوی وقوع چنین فسادهایی را گرفت و نظارتها را سامان و افزایش داد، مگر ميتوان چند نفر را دستگیر کرده و محاکمه کرد؟پزشکیان با بیان اینکه اگر یک میلیون تومان اضافه در این کشور جابه جا شود فرد خاطی باید پاسخگو باشد، تاکید کرد: عده ای پس از اختلاسهاي با رقمهاي بالا همانند ۴ هزار میلیارد تومانی تازه مطرح ميکنند که فرد خاطی را دستگیر کردهایم، این سؤال مطرح ميشود که تاکنون کجا بوده اید که این فرد رقم به این بزرگی اختلاس کرده است، لذا باید در همان مرحله اول که پای فردی ميلغزد حاکمیت مانع آن فرد ميشد و تا زمانی که بستر برای این لغزشها آماده است هر فردی ممکن است چنین لغزشی داشته باشد و محاکمه مشکلی را حل نمی کند.وی افزود: برخورد با افراد مشکل را حل نمی کند، بلکه باید سیستم اصلاح شود تا افراد اصلاح شوند حتی اگر فردی دزد باشد و سیستم اصولی در کشور وجود داشته باشد فرد دیگر نمی تواند دزدی کند، اما اگر فردی انسان سالمی باشد و زمین لغزنده ای پیش روی وی وجود داشته باشد پایش لغزیده و زمین ميخورد، بنابراین هنر این نیست که فردی زمین بخورد و سپس برای آن پرونده درست کنیم، بلکه هنر این است که اجازه ندهیم انسانها بیفتند.