عناوین این صفحه
کد خبر: ۱۱۴۹۳۰
ارز رایج این روزهای بازار لوازم خانگی در اهواز؛

نداریم، نیست، نمی‌فروشیم!

گروه دیار کارون: فروشگاه‌های لوازم‌خانگی مخصوصاً فروش کولرهای دوتیکه و پنجره‌ای با توجه به کاربرد آن‌ها در استان خوزستان شاید در چند ماه گذشته یکی از پرترددترین و شلوغ‌ترین مکان‌های شهر به شمار می‌رفت و خیابان‌ها و کوچه‌های منتهی به این فروشگاه مملو از کارگران حمل بار این فروشگاه‌ها بود اما اکنون رفت‌وآمد نه‌تنها در بازار کالاهای خانگی بلکه در کل بازار تحت تأثیر نوسانات ارز و قیمت بازار قرارگرفته است.

به گزارش فارس، وارد بازار که می‌شویم در ظاهر همه‌چیز عادی به نظر می‌رسد و کرکره هیچ مغازه‌ای پایین نیست، اما زمانی که به فروشگاه‌ها و نمایندگی‌های رسمی مراجعه کنیم، تا آنجایی که امکان دارد کلمات نداریم، نیست، نمی‌فروشیم و موجود نیست و چند روزی موجود نیست را از صاحبان فروشگاه‌ها می‌شنویم.
محمد بابادی یکی از فروشندگان بازار امام است، وی در رابطه با افزایش بی‌سابقه قیمت کالاها در بازار می‌گوید: بنده حدود ۲۵ سال است که در بازار فعالیت می‌کنم و انواع نوسانات ارز را در زمان‌های مختلف تجربه کردم، اما این روزها قیمت بازار بدون نظارت بالا می‌رود.
وی افزود: امروز به‌منظور خرید کنترل کولر اسپلیت ۲۶ هزار مارک میتسوبیشی به نمایندگی آن در کیانپارس مراجعه کردم که قیمت آن ۹۰۰ هزارتومان بود. این بازاری گفت: برای اطمینان از صحت قیمت به نماینده شرکت میتسوبیشی در تهران زنگ زدم و موضوع را با آن در میان گذاشتم؛ که نماینده شرکت در جواب پیشنهاد داد با همین قیمت خریداری کنم، چراکه ممکن است در روزهای آینده قیمت آن به یک‌میلیون و ۶۰۰ هزارتومان هم برسد.  
بابادی بابیان اینکه اگر فرض بر واردات این مارک کنترل با دلار ۱۵ هزار تومان باشد، تا رسیدن به دست مشتری تا این حد قیمت افزایش پیدا نمی‌کند، عنوان کرد: بنده قیمت کنترل را با دلار ۵۰ هزارتومان هم حساب کردم دیدم از قیمتی که دادند بالاتر است.
کنترل کولر مسجد را قرض کردم
وی با بیان اینکه نمایندگی میتسوبیشی چون انحصاری دست این نمایندگی است و از این شرایط سوءاستفاده می‌کند، گفت: تنها نمایندگی کولر میتسوبیشی این وضعیت را دارد وقیمت کنترل‌هایش خیلی بالا است و  قیمت مابقی کنترل‌ها بین ۸۰ تا ۱۲۰ هزارتومان است. بابای بیان کرد: ازآنجایی‌که کنترلی ندارم که کولر منزل را با آن روشن کنم مجبور شدم برای روشن کردن آن کنترل مسجد را قرض بگیرم.
قیمت کالای خارجی متاثر از دلار
رئیس اتحادیه کالای خانه اهواز در رابطه با افزایش تدریجی قیمت کالاهای خانگی در بازار اظهار کرد: اکنون حدود ۵۰ درصد کالاهای بازار، خارجی است، البته الان در حال کم شدن است چراکه دیگر برای کسی صرف نمی‌کند که کالای خارجی وارد کند. وی افزود: ۵۰ درصد دیگر که کالای ایرانی هستند، به‌تدریج قیمت‌ها آن‌ها بالا می‌رود، چراکه بستگی به عملکرد شرکت عرضه‌کننده کالا دارد و زمانی که عرضه کمتر از تقاضا باشد خودبه‌خود قیمت‌ها بالا می‌رود.
سعید گمراوی بیان کرد: درگذشته واردکننده پس از واردات کالای خود را در گمرک اظهار می‌کرد، اما الان قبل از واردات کالا ابتدا باید ثبت سفارش کند و سپس در نوبت دلار معطل شود تا درنهایت کالای موردنظر خود را وارد کند. وی گفت: واردکننده‌ای که کالای خارجی وارد کرده قطعاً کالای خود را به دلار خریداری کرده و برای فروش کالای خود مجبور است با توجه به نوسانات دلار تصمیم بگیرد تا متضرر نشود.
نوسانات قیمت دلار در روزهای گذشته به بالاترین حد خود رسیده است و کل بازار از کالاهای ضروری تا کالای خانگی را تحت تأثیر خود قرار داده است تا آنجایی که برخی فروشگاه‌ها به شکل نیمه تعطیل درآمده‌اند برخی نیز از شرایط سوءاستفاده کرده و حتی قیمت کالای خرید قدیم خود را باقیمت جدید دست مشتری می‌دهند.
گفتنی است، لوازم خانگی از ابتدای هفته آینده با قیمت جدید عرضه می شوند. بر اساس آنچه اعلام شده ، قیمت محصولات تولید داخلی صوت و تصویری سامسونگ ۱۸ درصد و سایر محصولات تولید داخلی ۲۰ تا ۲۵ درصد و محصولات وارداتی این برند ۳۵ تا ۴۰ درصد گران‌تر شود.
شرکت  ال جی هم نرخ محصولاتش را ۴۰ تا ۶۰ درصد افزایش داده است. سایر برندهای دیگر لوازم خانگی هم بسته به ارزی بریشان بین ۲۰ تا ۸۰ درصد گران‌تر خواهند شد اما این میزان رشد قیمت‌ها در شرایطی است که انتشار فهرست اولیه بانک مرکزی از۱۴۸۲ شرکت دریافت‌کننده ارز دولتی نشان می‌داد که ۲۳۰ شرکت داخلی بیش از ۴۳ میلیون و ۴۰۰ هزار یورو برای واردات لوازم خانگی ارز دریافت کرده‌اند.
البته واحدهای فروش مدعی هستند که تولیدکنندگان از فروش عمده محصولات اجتناب کرده و علی رغم اینکه کالاهای درخواستی را با قیمت مصرف کننده به آن‌ها می‌فروشند، به صورت قطره چکانی کالاها را عرضه می‌کنند ومتولیان صنفی نظر دیگری داشته و معتقدند میزان تقاضا در ماه های اخیر چند برابر شده است. محمد طهان پور رئیس اتحادیه لوازم خانگی در اینباره می‌گوید: مشــکلات و کمبودهای این بازار همراه با اخبار مختلفی که از ممنوعیت واردات منتشر می‌شد، باعث شد تا رفتار خرید در سایر بازارها هم تغییر کند. مردم در فروشگاه‌های مختلف اقدام به خرید اجناســی بیش از نیاز کوتاه مدتشان کردند و نوعی احتکار خانگی شکل گرفته است. در کف بازار درخواست کاذب باعث شده است که قیمت ها از حد معمول بالاتر برود.

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد
۱۳۹۷/۶/۲۰ -  شماره 4288
جستجو
جستجو
بالای صفحه