عناوین این صفحه
کد خبر: ۱۱۲۳۹۸
شبی که اعضای خانواده ایرانی با هم به گفت‌وگو نشستند؛

اولین شب بدون تلگرام!

گروه جامعه: نه اشتباه نکنید! این اصلاً یک یادداشت سیاسی نیست بلکه واگویه‌ای است از آن‌چه در پیرامون ما و زندگی ایرانیان اتفاق می‌افتد.

اعتراضات اخیر باعث شد تا تلگرام قطع و از دسترس خارج شود. تلگرام که یک شبکه اجتماعی است، میلیون‌ها ایرانی را میزبانی می‌کند و در طول چند سالی که از فعالیت این شبکه می‌گذرد همواره حرف و حدیث‌های مختلفی درباره این شبکه وجود داشته است. کانال‌ها و گروه‌هایی که در این شبکه فعالیت می‌کنند بنا به اقتضائات جامعه و حال و روز اعضای خود اقدام به تولید محتوا می‌کنند؛ از محتوای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی گرفته تا مطالب طنز و حتی خلاف شئون اخلاقی و اجتماعی. برخی از این کانال‌ها میلیون‌ها عضو دارند و شاید در برهه‌های مختلف کارایی خاص خود را داشته باشند و البته شاید ظهور و بروز این کانال‌ها و یا بهتر بگوییم خود تلگرام در ایامی چون زمان انتخابات مجلس، شوراها و یا ریاست جمهوری بیش از پیش هم برای مردم و هم برای مسئولان حس شد.
شاید برخی از مخالفان فیلترینگ تلگرام هم به میزان تأثیرگذاری این شبکه گسترده در ایران تا این حد واقف نبودند. شاهد این ادعا نیز اتفاقات اخیر و شایعه پراکنی‌های برخی کانال‌های معاند نظام و دامن زدن این شایعات توسط برخی کانال‌های داخلی است.
اطلاع‌رسانی با این سرعت در نوع خود بی‌سابقه و کم نظیر است و دیگر اصطلاح هر شهروند یک خبرنگار جای خود را به هر شهروند یک خبرگزاری داده است. در واقع تک‌تک مردم می‌توانستند به عنوان یک منبع خبری در فضای مجازی عمل و اقدام به انتشار فیلم، عکس و یا متن کنند. این اما همه ماجرا نیست. سال‌ها است که روانشناسان و جامعه‌شناسان هشدار می‌دهند که وقت زیادی از خانواده‌ها صرف حضور در تلگرام و دیگر شبکه‌های اجتماعی می‌شود و این مسئله بسیاری از خانواده‌ها را دچار مشکل کرده و فاصله بین اعضای خانواده را زیاد کرده است.
اخبار بسیار زیادی از کشمکش‌های شدید در بین خانواده‌ها به خاطر اتفاقاتی که شبکه‌های اجتماعی برای آنان به وجود آورده است، منتشر شده و چه بسیار از کانون‌های گرم خانواده که به همین دلیل از هم پاشیده و به طلاق انجامیده‌اند.
چه بسیار پرونده‌های قضایی که به خاطر سوءاستفاده برخی افراد فرصت‌طلب از این شبکه‌های اجتماعی تشکیل شده و علاوه بر صرف هزینه و وقت، حجم کار دستگاه قضایی را افزون کرده است. روزی نیست که شکایتی از انتشار فلان عکس و یا درج بهمان بهتان در شبکه‌های اجتماعی به ثبت نرسد و بخش عمده‌ای از فعالیت پلیس فتا اختصاص به رتق و فتق این امور اختصاص داده شده است.
یکشنبه شب اما شبی خاص بود. به خاطر فرصت‌طلبی‌های عده‌ای که ارتزاق خود را در ناامن کردن کشور عزیزمان می‌دانند، تلگرام از دسترس خارج شد. خانواده‌ها یک چیز را گم کرده بودند اما یک چیز دیگر را پیدا کردند. فلان گروه و کانال را در دسترس نداشتند اما در عوض با اعضای خانواده همکلام شده و گفت‌وگو کردند.
شاید این اغراق باشد که شبکه‌های اجتماعی باعث دوری اعضای خانواده شده باشند اما بی‌گمان گلایه‌های پدران و مادران را به ویژه در دورهمی‌های خود شنیده‌ایم که لااقل در این میهمانی گوشی همراه خود را خاموش کنید و یقیناً همه ما کاریکاتورهای مختلفی را در این خصوص دیده‌ایم اما یکشنبه شب، از این منظر پس از خارج شدن تلگرام از دسترس، شبی به یاد ماندنی و لذت‌بخش محسوب می‌شود؛ شبی که اعضای خانواده ایرانی با هم به گفت‌وگو نشستند.
* تکذیب فیلتر دائمی تلگرام
در شرایطی که برخی منابع خبری از فیلتر شدن دائمی تلگرام خبر داده اند، وزیر ارتباطات این موضوع را تکذیب کرد. محمدجواد آذری جهرمی در واکنش به شایعه مذکور در حساب توئیتری خود نوشت: شایعه‌هايي که در خصوص قطع دائمی تلگرام مطرح می‌شود صحت ندارد و به نظر می‌رسد هدف آنها ایجاد نارضایتی‌های اجتماعی و بدبینی عمومی است. پیشتر ایلنا درگزارشی به نقل از یک منبع مطلع ادعا کرده بود که‌به دلیل عدم همکاری تلگرام با مسئولان کشور، این پیام رسان به صورت دائمی فیلتر خواهد شد اما در مورد اینستاگرام تصمیم متفاوتی گرفته شده و با توجه به نبود نمونه داخلی بر آن، فیلترینگ آن به صورت هوشمند خواهد بود‌ .

 

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد
۱۳۹۶/۱۰/۱۲ -  شماره 4129
جستجو
جستجو
بالای صفحه