عناوین این صفحه
کد خبر: ۱۱۲۳۶۷
مخلوط چند آرد باعث بی کیفیت شدن نان‌ها است؛

ایران گران‌ترین نان دنیا را دارد!

مشاور سازمان ملی استاندارد، نان ایرانی را گرانترین نان دنیا دانست و گفت: نان در تهران بین ۳۴۰۰ تا ۶ هزار تومان فروخته می‌شود در حالی که آرد آن کیلویی ۸۰۰ تومان خریداری شده است.

غلامرضا کاظم‌پور با بیان اینکه حذف خمیر‌ترش و روند تخمیر آرد و جایگزین شدن جوش شیرین در نان سبب بی‌کیفیتی این محصول است، گفت: مخلوط کردن چند نوع آرد گندم برای تولید نان و انجام غیراستاندارد مراحل تولید آرد و انتقال آن به نانوایی‌ها و تبدیل آن به نان از دیگر دلایل عمده تولید نان بی‌کیفیت است.وی با اشاره به اینکه طبق اعلام وزارت بهداشت، سبوس مخلوط در آرد ماده مغذی و مفید است، گفت: برداشت اشتباه نانوایان باعث شده است به‌نحوی آرد سبوس که به‌دلیل وجود کپک و فلزات سنگین حتی برای خوراک دام نیز مناسب نیست به‌روی نان پاشیده شود. در این استاندارد که استاندارد ۱۰۴ است وضعیت گندم و فرآورده‌های آن برای تولید نان باکیفیت مشخص شده است. وی جدول پاکی را که معیار خرید گندم در آن درج شده است، جدولی غیراستاندارد و غیرعلمی دانست و افزود: چالش ما در سازمان ملی استاندارد جایگزین کردن استاندارد ۱۰۴ به‌جای جدول پاکی است که در صورت تحقق، اولین قدم برای افزایش کیفیت خمیر محسوب می‌شود.
وی قیمت خرید تضمینی گندم را از سوی دولت ۱۴۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: این رقم در دنیا ۷۰۰ تومان برای هر کیلوگرم است. وی با اشاره به هزینه حمل و ذخیره‌سازی گندم و هزینه تبدیل آن به آرد از سوی دولت ادامه داد: هر کیلو آرد بدون اعمال این هزینه‌ها در هر کیلوگرم ۸۰۰ تومان به نانوا فروخته می‌شود. کاظم‌پور گران شدن نان را بی‌علت اعلام کرد و ادامه داد: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده نان باید به‌صورت کیلویی عرضه شود. مشاور سازمان ملی استاندارد و میزان مصرف گندم را در کشور ۱۰ میلیون تن اعلام کرد و افزود: قیمت آرد از کارخانه ۸۳۰ تومان و بر اساس درصد سبوس آن تعیین می‌شود.

ارسال دیدگاه شما

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیر سیستم منتشر خواهند شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهند شد
  • پیام هایی که به غیر از زبان پارسی باشد منتشر نخواهند شد
۱۳۹۶/۱۰/۵ -  شماره 4125
جستجو
جستجو
بالای صفحه